Oh Là Là! by Yohan Ferrant
Oh Là Là, a map to avoid getting lost in the world of the doughs
Ó, Là Là, egy térkép, hogy ne vesszen el a tészták világában
A 334 oldalas szakkönyv Öt fő részből áll, amelyek egy pontos térképet rajzolnak, amellyel egy olyan szakmát élvezhet, amely éppoly összetett, mint lenyűgöző.
- Az első gyakorlati szempontból foglalkozik mindazzal, amit a kenyérkészítéshez szükséges összetevőkről tudni kell. Olyan kulcskérdésekre ad választ, mint például, hogy mit kell figyelembe venni a liszt kiválasztásakor, a só szerepét vagy a kovász elkészítésének módját.
- A második rész bevezeti az olvasót a kenyérkészítés folyamataiba, a dagasztástól a sütésig, az olyan fázisokon át, mint a formázás, pihentetés és vágás – mindig tanácsokkal és gyakorlati tudnivalókkal. Ezen elméleti bevezető után kezdődnek a kenyérreceptek, több mint 24 különböző hivatkozással.
Ezek a receptek négy részre oszthatók: kereskedelmi kenyerek, hozzáadott tápértékű kenyerek, különleges és terroir kenyerek, valamint művészi kenyerek.
- A harmadik rész részletesen elemzi, hogyan készítsünk panettone-t, legyen az klasszikus vagy csokis. Ez a rész még az olasz pékmester, Ezio Marinato együttműködését is tartalmazza.
- A negyedik rész egy alapvetően dúsított tésztára, például a briósra összpontosít, elemzi a kulcsfontosságú pontokat a jó eredmény eléréséhez, és a tésztát különböző formákká alakítja.
- Végül a könyv a leveles tészták világába és óriási kreatív potenciáljukba nyúl. Yohan Ferrant mindenféle tippet ad az olyan klasszikusok készítéséhez, mint a croissant és a pain aux raisins, valamint az egyéb jellegzetes alkotások, például a málna és a yuzu virág vagy a citrom- és narancsfészek.
Photo: Vilbo











Kapcsolódó videók
Termékinformációk
| Szerző: | Yohan Ferrant |
| Kiadó: | Vilbo Editores |
| Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2022 |
| Forgalmazás kezdete: | 2022. szeptember 19. |
| ISBN: | 9788412571615 |
| Nyelv: | Angol-Spanyol |
| Méretek: | 23.5 x 28 x 3 cm |
| Súly: | 2.1 kg |
| Oldalszám: | 336 |
| Ár: |
29 990 Ft (28 562 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Central
Central Restaurante, Virgilio Martinez Perui séf, a kulináris világ egyik legcsodáltabb feltörekvő tehetségének kivételes étterme, konyhája. Ez a rendkívüli kulináris tanulmány, az elismert Perui séf innovatív és izgalmas kóstoló menüjét követi végig a legfontosabb limai éttermében, a Central-ban.
Central
Central Restaurante, Virgilio Martinez Perui séf, a kulináris világ egyik legcsodáltabb feltörekvő tehetségének kivételes étterme, konyhája. Ez a rendkívüli kulináris tanulmány, az elismert Perui séf innovatív és izgalmas kóstoló menüjét követi végig a legfontosabb limai éttermében, a Central-ban.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.