Barion Pixel

Oh Là Là! by Yohan Ferrant

Oh Là Là, a map to avoid getting lost in the world of the doughs


« Vissza | Szerzők: Yohan Ferrant
  2022. szeptember 16. 12:44

Oh Là Là! by Yohan Ferrant

Ó, Là Là, egy térkép, hogy ne vesszen el a tészták világában


A 334 oldalas szakkönyv Öt fő részből áll, amelyek egy pontos térképet rajzolnak, amellyel egy olyan szakmát élvezhet, amely éppoly összetett, mint lenyűgöző.

- Az első gyakorlati szempontból foglalkozik mindazzal, amit a kenyérkészítéshez szükséges összetevőkről tudni kell. Olyan kulcskérdésekre ad választ, mint például, hogy mit kell figyelembe venni a liszt kiválasztásakor, a só szerepét vagy a kovász elkészítésének módját.

- A második rész bevezeti az olvasót a kenyérkészítés folyamataiba, a dagasztástól a sütésig, az olyan fázisokon át, mint a formázás, pihentetés és vágás – mindig tanácsokkal és gyakorlati tudnivalókkal. Ezen elméleti bevezető után kezdődnek a kenyérreceptek, több mint 24 különböző hivatkozással.
Ezek a receptek négy részre oszthatók: kereskedelmi kenyerek, hozzáadott tápértékű kenyerek, különleges és terroir kenyerek, valamint művészi kenyerek.

- A harmadik rész részletesen elemzi, hogyan készítsünk panettone-t, legyen az klasszikus vagy csokis. Ez a rész még az olasz pékmester, Ezio Marinato együttműködését is tartalmazza.

- A negyedik rész egy alapvetően dúsított tésztára, például a briósra összpontosít, elemzi a kulcsfontosságú pontokat a jó eredmény eléréséhez, és a tésztát különböző formákká alakítja.

- Végül a könyv a leveles tészták világába és óriási kreatív potenciáljukba nyúl. Yohan Ferrant mindenféle tippet ad az olyan klasszikusok készítéséhez, mint a croissant és a pain aux raisins, valamint az egyéb jellegzetes alkotások, például a málna és a yuzu virág vagy a citrom- és narancsfészek.

 

Photo: Vilbo

 Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Yohan Ferrant
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. szeptember 19.
ISBN: 9788412571615
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 23.5 x 28 x 3 cm
Súly: 2.1 kg
Oldalszám: 336
Ár: 30 990 Ft
(29 514 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Elements Of Pizza

The Elements Of Pizza

Ebben a sokat várt szakácskönyvben Ken Forkish – a nagy népszerűségnek örvendő portland-i Artisan Pizza tulajdonosa, a Flour Water Salt Yeast c. könyv James Beard és IACP díjakkal kitüntetett írója, és az Egyesült Államok egyik legmegbízhatóbb szaktekintélye, ami a sütést illeti, bebizonyítja, hogy a fantasztikus pizza minden otthon számára elérhető. 


Szerzők: Ken Forkish

Ikarus invites the world's best chefs VOL7

Ikarus invites the world's best chefs VOL7

Az Ikarus étterem vendégszakácsai kivételes konyhaművészetüket mutatják be, legyen szó fúziós, molekuláris gasztronómiáról vagy hagyományos konyháról. Martin Klein ügyvezető séf a nemzetközi csúcsszakácsok legjavát kínálja; kulináris turnéja például Görögország, Franciaország és Brazília felé vezet.


Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.