Barion Pixel

Oh Là Là! by Yohan Ferrant

Oh Là Là, a map to avoid getting lost in the world of the doughs


« Vissza | Szerzők: Yohan Ferrant
  2022. szeptember 16. 12:44

Oh Là Là! by Yohan Ferrant

Ó, Là Là, egy térkép, hogy ne vesszen el a tészták világában


A 334 oldalas szakkönyv Öt fő részből áll, amelyek egy pontos térképet rajzolnak, amellyel egy olyan szakmát élvezhet, amely éppoly összetett, mint lenyűgöző.

- Az első gyakorlati szempontból foglalkozik mindazzal, amit a kenyérkészítéshez szükséges összetevőkről tudni kell. Olyan kulcskérdésekre ad választ, mint például, hogy mit kell figyelembe venni a liszt kiválasztásakor, a só szerepét vagy a kovász elkészítésének módját.

- A második rész bevezeti az olvasót a kenyérkészítés folyamataiba, a dagasztástól a sütésig, az olyan fázisokon át, mint a formázás, pihentetés és vágás – mindig tanácsokkal és gyakorlati tudnivalókkal. Ezen elméleti bevezető után kezdődnek a kenyérreceptek, több mint 24 különböző hivatkozással.
Ezek a receptek négy részre oszthatók: kereskedelmi kenyerek, hozzáadott tápértékű kenyerek, különleges és terroir kenyerek, valamint művészi kenyerek.

- A harmadik rész részletesen elemzi, hogyan készítsünk panettone-t, legyen az klasszikus vagy csokis. Ez a rész még az olasz pékmester, Ezio Marinato együttműködését is tartalmazza.

- A negyedik rész egy alapvetően dúsított tésztára, például a briósra összpontosít, elemzi a kulcsfontosságú pontokat a jó eredmény eléréséhez, és a tésztát különböző formákká alakítja.

- Végül a könyv a leveles tészták világába és óriási kreatív potenciáljukba nyúl. Yohan Ferrant mindenféle tippet ad az olyan klasszikusok készítéséhez, mint a croissant és a pain aux raisins, valamint az egyéb jellegzetes alkotások, például a málna és a yuzu virág vagy a citrom- és narancsfészek.

 

Photo: Vilbo

 Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Yohan Ferrant
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. szeptember 19.
ISBN: 9788412571615
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 23.5 x 28 x 3 cm
Súly: 2.1 kg
Oldalszám: 336
Ár: 30 990 Ft
(29 514 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Nordic Baking Book

The Nordic Baking Book

A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.


Szerzők: Magnus Nilsson

The Italian Deli Cookbook

The Italian Deli Cookbook

A biscottitól a limoncellóig, a világ az olasz csemegeboltokkal folytatott szerelmi viszonya hosszú évek óta tart.


Szerzők: Theo Randall

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.