Barion Pixel

Oh Là Là! by Yohan Ferrant

Oh Là Là, a map to avoid getting lost in the world of the doughs


« Vissza | Szerzők: Yohan Ferrant
  2022. szeptember 16. 12:44

Oh Là Là! by Yohan Ferrant

Ó, Là Là, egy térkép, hogy ne vesszen el a tészták világában


A 334 oldalas szakkönyv Öt fő részből áll, amelyek egy pontos térképet rajzolnak, amellyel egy olyan szakmát élvezhet, amely éppoly összetett, mint lenyűgöző.

- Az első gyakorlati szempontból foglalkozik mindazzal, amit a kenyérkészítéshez szükséges összetevőkről tudni kell. Olyan kulcskérdésekre ad választ, mint például, hogy mit kell figyelembe venni a liszt kiválasztásakor, a só szerepét vagy a kovász elkészítésének módját.

- A második rész bevezeti az olvasót a kenyérkészítés folyamataiba, a dagasztástól a sütésig, az olyan fázisokon át, mint a formázás, pihentetés és vágás – mindig tanácsokkal és gyakorlati tudnivalókkal. Ezen elméleti bevezető után kezdődnek a kenyérreceptek, több mint 24 különböző hivatkozással.
Ezek a receptek négy részre oszthatók: kereskedelmi kenyerek, hozzáadott tápértékű kenyerek, különleges és terroir kenyerek, valamint művészi kenyerek.

- A harmadik rész részletesen elemzi, hogyan készítsünk panettone-t, legyen az klasszikus vagy csokis. Ez a rész még az olasz pékmester, Ezio Marinato együttműködését is tartalmazza.

- A negyedik rész egy alapvetően dúsított tésztára, például a briósra összpontosít, elemzi a kulcsfontosságú pontokat a jó eredmény eléréséhez, és a tésztát különböző formákká alakítja.

- Végül a könyv a leveles tészták világába és óriási kreatív potenciáljukba nyúl. Yohan Ferrant mindenféle tippet ad az olyan klasszikusok készítéséhez, mint a croissant és a pain aux raisins, valamint az egyéb jellegzetes alkotások, például a málna és a yuzu virág vagy a citrom- és narancsfészek.

 

Photo: Vilbo

 



Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Yohan Ferrant
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. szeptember 19.
ISBN: 9788412571615
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 23.5 x 28 x 3 cm
Súly: 2.1 kg
Oldalszám: 336
Ár: 29 990 Ft
(28 562 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Sourdough Mania

Sourdough Mania

Anita Sumer egy szenvedélyes, autodidakta, 100% -ban kovászos pék és tanár, szlovéniai születésű, aki nemzetközi szenzációvá vált - most már több mint 80 000 követője van az Instagram @sourdough_mania oldalán. 


Szerzők: Anita Sumer

South

South

A déli étel az egyik legkedveltebb és legfinomabb konyha Amerikában. És ki adná jobban nekünk a déli konyha kulcselemeit, mint Sean Brock, a díjnyertes séf.


Szerzők: Sean Brock

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


South

South

A déli étel az egyik legkedveltebb és legfinomabb konyha Amerikában. És ki adná jobban nekünk a déli konyha kulcselemeit, mint Sean Brock, a díjnyertes séf.


Szerzők: Sean Brock