Barion Pixel

The Book of Tea

The definitive visual edition of a classic masterpiece.


« Vissza | Szerzők: Kakuzo Okakura
  2024. január 19. 16:43

The Book of Tea

A Tea könyvét eredetileg angolul írta Kakuzo Okakura 1906-ban. Azóta Bushidóval együtt az egyik legfontosabb japán szerzők által angol nyelven írt könyv a 20. század elején.


A The Book of Tea a japán esztétika végleges útmutatója. Az Okakura egy nem keresztény kultúra magasztosságát fejezi ki abban az időben, amikor a kereszténység volt az uralkodó vallás és kulturális hagyomány.
Ugyanakkor Okakura azért imádkozott, hogy a világ harmóniában legyen a Nyugat és a Kelet közötti kölcsönös megértésben.

A Tea könyve nem egy teaszertartás lebonyolításáról szóló könyv. Ehelyett a japán élet esztétikai és kulturális vonatkozásait mutatja be a nyugati közönségnek a teaizmuson keresztül azáltal, hogy megvilágítja a japán teaszertartások kapcsolatát a zennel, a taoizmussal és a kadóval, és tágabb értelemben a japán esztétikai elvekről, a művészet esszenciájáról és az igaziról, az élet értelméről.

Ezt a koncepciót a Yasuhiro Okawa által készített fényképek vizuálisan erősítik, így az olvasók lehetőséget kapnak arra, hogy a The Book of Tea világában gazdagabb élményt szerezzenek.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Kakuzo Okakura
Kiadó: PIE
Kategória: Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2024. január 19.
ISBN: 9784756254351
Nyelv: Angol
Méretek: 13.5 x 16.6 x 2.9 cm
Súly: 0.51 kg
Oldalszám: 256
Ár: 9 990 Ft
(9 514 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Art and Science of Sushi

The Art and Science of Sushi

Fedezzen fel mindent, amit a sushiról tudni lehet! A sushi meghódította az egész világot, most, a zseniális, fiatal tokiói szusiszakács, Jun Takahashi szeretné megosztani a világgal a szusikészítés iránti szeretetét és tudományos ismereteit! Minden sushival kapcsolatos tudása páratlan, a professzionális szakácsok és a sushi amatőrök számára is egyaránt tetszeni fog.


North

North

Példátlan betekintés Izland kultúrájába és ételeibe, az ország elsőrangú séfjétől, a Reykjavíki Dill étterem tulajdonosától. Izland közismerten a Föld egyik leggyönyörűbb és legérintetlenebb helye, mely egy bimbózó úticél azoknak az utazóknak, akiket elcsábított a meglepő táj és az élénk kultúra. Izland egészen egyedi és megnyerő ételek sorának ad otthont, melyet jellegzetes őshonos alapanyagok, hagyományos farmerek és kistermelők, valamint rendkívül kreatív séfek és éttermek tesznek különlegessé.

 

Szerzők: Gunnar Gislason

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Mastering Bread

Mastering Bread

A Marc Vetri „kenyér program” egy évtizede kezdődött és szerepet játszott abban az amerikai mozgalomban, ami a csúcsminőségű kenyeret szándékozott visszahelyezni az ételkultúra középpontjába.