Barion Pixel

The Book of Tea

The definitive visual edition of a classic masterpiece.


« Vissza | Szerzők: Kakuzo Okakura
  2024. január 19. 16:43

The Book of Tea

A Tea könyvét eredetileg angolul írta Kakuzo Okakura 1906-ban. Azóta Bushidóval együtt az egyik legfontosabb japán szerzők által angol nyelven írt könyv a 20. század elején.


A The Book of Tea a japán esztétika végleges útmutatója. Az Okakura egy nem keresztény kultúra magasztosságát fejezi ki abban az időben, amikor a kereszténység volt az uralkodó vallás és kulturális hagyomány.
Ugyanakkor Okakura azért imádkozott, hogy a világ harmóniában legyen a Nyugat és a Kelet közötti kölcsönös megértésben.

A Tea könyve nem egy teaszertartás lebonyolításáról szóló könyv. Ehelyett a japán élet esztétikai és kulturális vonatkozásait mutatja be a nyugati közönségnek a teaizmuson keresztül azáltal, hogy megvilágítja a japán teaszertartások kapcsolatát a zennel, a taoizmussal és a kadóval, és tágabb értelemben a japán esztétikai elvekről, a művészet esszenciájáról és az igaziról, az élet értelméről.

Ezt a koncepciót a Yasuhiro Okawa által készített fényképek vizuálisan erősítik, így az olvasók lehetőséget kapnak arra, hogy a The Book of Tea világában gazdagabb élményt szerezzenek.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Kakuzo Okakura
Kiadó: PIE
Kategória: Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2024. január 19.
ISBN: 9784756254351
Nyelv: Angol
Méretek: 13.5 x 16.6 x 2.9 cm
Súly: 0.51 kg
Oldalszám: 256
Ár: 9 990 Ft
(9 514 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Patisserie William Curley

Patisserie William Curley

A Patisserie célja, hogy bemutassa a díjnyertes Chocolatier William Curley szenvedélyét, klasszikus receptjeit, saját újításaival történő modernizálását és azok elkészítését. A jó minőségű cukrászsütemények elkészítésére gyakran úgy tekintenek, mint amit csak egy képzett profi képes elkészíteni, pedig ez bárki számára elérhető, aki rendelkezik cukrászfelszereléssel, némi gyakorlattal és akarattal.

 

Szerzők: William Curley

Game

Game

A Covey Rise magazin ’a vadonból a villára’ szekciója díjnyertes séfeket kivételes fotográfusokkal és írókkal együtt szerepeltet, a világ minden tájáról. A Game: The Chef’s Field-to-Table Cookbook kitárja az ajtókat a vadhús és a vadmadarak elkészítésének titkai előtt, újonc és tapasztalt vadászoknak egyaránt, felkínálva a tudást a következő logikus lépéshez a helyi, fenntartható ételek láncolatában.


Szerzők: Covey Rice

Jan - Labor der Liebe

Jan - Labor der Liebe

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash