The Flavour Of Elegance

El Sabor De La Elegancia


« Vissza | Szerzők: Begoña Rodrigo
  2016. május 30. 23:15

The Flavour Of Elegance

Begona Rodrigonak köszönhetően egy olyan könyvet vehetünk a kezünkbe, amely megfogalmazza azt, ami sokak számára a kortárs konyha szabályait jelenti: íz, technika, szépség és alapanyag.

A séf, aki a szakmát autodidakta módon sajátította el, és akinek alkarját a napi szinten szerzett égési sebek terítik be, tudja, hogy szakmája a konyhában történő tanulásból áll. 


Makacssága – amelyből a szokásosnál több is jutott neki - pedig arra vezette, hogy a tűzhely mellett verjen gyökeret. Egy olyan emberről beszélünk, aki három nappal azután ment vissza éttermének konyhájába dolgozni, hogy életet adott gyermekének. Begona a tengert ízleli legszívesebben, de azonosul a dombok, a gombák és a vadak ízeivel is. Képzése távol áll a megszokottól; mindig Spanyolországon kívül, konyhákban és szállodákban helyezkedett el. Most, tíz évvel az után, hogy megnyitotta éttermét, újra nyít a szenvedélye, a szabad-konyha felé. Begona Rodrigo, aki 26 évesen kóstolta meg először a libamájat, mára példaképe több séfnek.

A meghatározott ízek, alkotásainak kifinomult szépsége, sajátos módszere és kiváló alapanyag választás (helyi és nemzetközi) teszi a könyvét egy tökéletes szakács kézikönyvvé, mely segítségével megismerheti a séfet, Bergona Rodrigot is.

Photo: Montagud

 
 


Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Begoña Rodrigo
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9788472121607
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 25 x 33 x 3 cm
Súly: 1.89 kg
Oldalszám: 256
Ár: 18 790 Ft

Belgian Beer - Tested and tasted

Belgian Beer - Tested and tasted

Michael Jackson sörös könyvének méltó utódja, közérthető infó grafikákkal és diagramokkal, kedvenc belga sörének és íztípusának leteszteléséhez, egy ízléses és hasznos kalauz formájában kiadva.


Mexico The Cookbook

Mexico The Cookbook

A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.


Kokkeriet

Kokkeriet

A Michelin csillagos Kokkeriet étterem első szakácskönyve. A konyhát vezető-irányitó David Johansen három alappillérre támaszkodik: a szenvedélyre, a megszállottságra és a becsületességre. Ezen elvek alapján sikerült Dánia egyik legkülönlegesebb, leginnovatívabb éttermévé fejlesztenie a Kokkeriet-et.


Szerzők: David Johansen

Speciality Coffee

Speciality Coffee

„Nélkülözhetetlen darab a kávé szerelmeseinek és szakértőinek”
A kávé a kultúránk elválaszthatatlan része. Vele kelünk reggel és végigkíséri napjainkat. Egy csésze megvigasztal, átsegít a nehéz pillanatokon és a társadalmi összejövetelek csúcspontja.


Szerzők: Katrien Pauwels