The Japanese Saké Bible
Everything You Need to Know About Great Sake (With Tasting Notes and Scores for Over 100 Top Brands)
A Japanese Saké Bible a legteljesebb könyv Japán nemzeti italáról – a saké történetétől és kultúrájától kezdve, a készítési módszereken át egészen addig, hogyan válasszunk jó sakét, és milyen ételekkel érdemes párosítani.
A szerző, Brian Ashcraft – a népszerű Japanese Whisky című útmutató írója – élvezetes, tartalmas kommentárokat gyűjtött össze, amelyek több tucat japán sakémesterrel és szakértővel készített interjún alapulnak. Ezeket a lebilincselő történeteket több mint 300 színes fotó, térkép és rajz kíséri.
A könyv egyik különlegessége, hogy több mint 100 vezető saké márka értékelését, kóstolási jegyzeteit, pontszámait és vásárlási útmutatóját is tartalmazza, amelyeket a nagy tekintélyű japán saké-szakértő, Takashi Eguchi írt. Ezek között szerepelnek azok a saké fajták is, amelyek a leggyakrabban előfordulnak Japánon kívül.
Minden egyes sakéhoz tartozik:
– a címke fotója,
– kóstolási jegyzetek,
– pontszám,
– ajánlott ételpárosítások.
A könyv bemutatja a jelentős főzdék legfontosabb adatait is, a sakékat pedig ízprofil szerint csoportosítja, hogy a választás még könnyebb legyen.
A japán saké ma már világszerte készül, és egyre több rajongót hódít meg. A kötet előszavát a saké-szakértő és világhírű DJ, Richie Hawtin írta, aki a saké globális népszerűséről és arról ír, hogy milyen közös küldetés minél szélesebb körben hozzáférhetővé tenni ezt a különleges italt.
Ennek a könyvnek a segítségével hamarosan szakértőként fogsz tudni válogatni, felszolgálni és élvezni Japán kedvenc italát.




Termékinformációk
| Szerzők: | Brian Ashcraft, Takashi Eguchi |
| Kiadó: | Tuttle Publishing |
| Kategória: | Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Sommelier, Bartender / Cocktail, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Felszolgálás technika / Service |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. november 15. |
| ISBN: | 9784805315057 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 15.8 x 23.4 x 2.5 cm |
| Súly: | 0.63 kg |
| Oldalszám: | 256 |
| Ár: |
6 890 Ft (6 562 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Bachour Buffets
A hetedik könyvében kellett szerepelnie, amikor Antonio Bachour sokkal „bachourabb”, mint valaha. A Bachour Buffets az ő nagy műve, az ő hagyatéka.
The Italian Cookery Course
Katie Caldesi az olasz konyha e mára ikonikus gyűjteményében receptek százait gyűjti össze országszerte, a hegyvidéki északi részektől a déli napsütötte Földközi-tengerig.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Aponiente - Ángel León
A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.