Barion Pixel

The World Atlas of Coffee / 2nd Edition

From beans to brewing - coffees explored, explained and enjoyed


« Vissza | Szerzők: James Hoffmann
  2017. november 02. 16:47

The World Atlas of Coffee / 2nd Edition

„A babtól az elkészítésig– a kávé felfedezése, magyarázata és élvezete”. Ez a teljes körű kávékalauz több mint 35 ország kávébabjait és kávéját mutatja be részletesen. A kávézás világa soha nem volt élvezetesebb vagy érdekesebb, mint ma. A kávétermelők számára több variáció és módszer érhető el, mint valaha is és mi, mint fogyasztók, ennek a szakértelemnek a haszonélvezői lehetünk - biztosítja, hogy a kávé, amit iszunk, a legjobb, ami fellelhető. 


Honnan származik a kávébab, hogyan szüretelték, a pörkölés folyamata és a víz, amit a kávéfőzéshez használnak csak néhány a befolyásoló tényezők közül, amik meghatározzák a kávé ízét, aromáját. James Hoffmann barista bajnok és kávépörkölő górcső alá veszi a kulcstényezőket - kávéfajtákat, a terroir hatását, a szüretelés és feldolgozás folyamatait, a pörkölési módszereket - a kávékészítés szempontjából.

Országról országra – Bolíviától Zambiáig – azonosítja a fő karakterisztikákat és módszereket, amik meghatározzák az adott ország termékének eredményét. Az út során megtanulhatunk mindent a kávékultúráról az espresso gép kifejlesztésétől addig, hogy a szupermarketek kávéinak erősségi meghatározásai miért szolgálnak rossz hírrel számunkra. Ez az első könyv, ami táblázatba szedi több mint 35 ország kávétermelését, olyan tudást felölelve, ami eddig elérhetetlen volt a kávéiparon kívül. Mindenkinek, aki többet szeretne tudni a kávéról, árnyalatairól és a benne rejlő lehetőségekről, ez a könyv kötelező darab.

James Hoffmann a Square Mile Coffee Roasters, egy többszörösen díjnyertes Kelet-Londoni központú kávépörkölő cég vezérigazgatója. A World Barista Champion 2007 (barista világbajnok) cím birtokosa, az Egyesült Királyság 2006-os és 2007-es barista versenyét is megnyerte. A kávéról és a kávéiparról író népszerű blog, a www.jimseven.com bloggere. A The World Atlas of Coffee az első könyve.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: James Hoffmann
Kiadó: Mitchell Beazley Octopus
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781784724290
Nyelv: Angol
Méretek: 20.4 x 25.4 x 2.5 cm
Súly: 1.02 kg
Oldalszám: 256
Ár (AKCIÓS): 11 890 Ft helyett: 8 990 Ft
Státusz: Raktáron

Cocktail Codex

Cocktail Codex

A bestseller és műfajmeghatározó Death & Co koktélkönyv íróinak új kiadványa, a Cocktail Codex egy alapmű az italkeverés mesterségéről. A könyv, az írók egyedülálló ’root cocktails’ megközelítését alkalmazva olyan eszközt ad az italkeverők kezébe tudásszinttől függetlenül, ami segít megérteni és elkészíteni és a klasszikusokat és egyedi koktélokat improvizálni.


The Classic Wine Library Reader - A Taste of the World's Best Wine Writing

The Classic Wine Library Reader - A Taste of the World's Best Wine Writing

A Classic Wine Library a világ legmegbízhatóbb borszakértőinek ad otthont. Ez az antológia az elmúlt 10 év során megjelent közel 30 címből válogatott esszéket gyűjt össze. 


HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim

Aponiente - Ángel León

Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.


Szerzők: Ángel León