Tony Tan's Asian Cooking Class
by Tony Tan

A nemzetközileg elismert séf, tanár és mentor, Tony Tan örömteli receptjei és kíméletes leckéi a kínai, malajziai, szingapúri, thaiföldi, vietnámi és más országok alapvető összetevőiről, technikáiról és ételeiről.
"Mindig tele lesz Tony osztályterme, mind a dim sum-mal, mind az ázsiai konyha új perspektívájával. Ebben a könyvben élete során szerzett szakértelmét és tapasztalatát osztja meg a világgal. Legyen Tony a tanárod". Yotam Ottolenghi
Tony Tan több mint négy évtizede főz, eszik, tanít és ír Ázsia ételeiről. A Tony Tan's Asian Cooking Class című könyvében először osztja meg a több mint 150 legtöbbet főzött, legkedveltebb és legszemélyesebb receptjeit hatalmas gyűjteményéből.
Kezdőknek és ínyenceknek egyaránt szóló szakácskönyvben, Tan megtanítja a kortárs, olykor kalandvágyó megközelítését, a legfontosabb inspiráló és örökzöld ételekre Malajziából, Kínából, Vietnamból, Japánból, Szingapúrból, Indonéziából, Thaiföldről és azon túlról.
A wok-szenzációktól a kifinomultabb ételekig, utcai ételekig és eredeti alkotásokig Tan kedvessége, műveltsége és szigora különbözteti meg ételeit. Zökkenőmentesen mozog a hagyományosan eltérő konyhák között, kontextusba helyezve azokat az otthoni szakács számára.
Ez a lenyűgöző keménykötésű, mintás élekkel és elegáns, stílusos fényképekkel, a wok csodáitól a kacsával való főzés művészetén át a nélkülözhetetlen éléskamráig a témákba való betekintést nyújt. Ez a könyv a modern ázsiai konyha örömteli ünnepe.
Tony Tan úgy írja le a legkorábbi, formáló étel fókuszú oktatását, mint a kulináris cunamihoz hasonló ízek és ötletek robbanását. A Malajzia keleti partján fekvő Kuantanban nőtt fel, hainanai bevándorlók fiaként.
Egy apa, aki pihenőházat vezetett, és egy anya, aki egy ügyes, végtelenül kíváncsi szakács volt – nyitott elmével, figyelmes szülőkkel és dinamikusan fejlődő diaszpórával volt megáldva.
Maláj szomszédai megtanították marha rendang főzésére, peranakai szomszédai a nagyra becsült buah keluak-kal főtt csirkét, indiai-tamil barátai pedig megmutatták neki, hogyan kell enni rotist és chapatist. Több évtizeden át Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Franciaországban, a történelem, a nyelv és az ételek tanulmányozása, a saját éttermei, a főzőiskolái és az étkezési körútjai révén Tan folytatta a tanulás és a felfedezés útját.
Termékinformációk
Szerző: | Tony Tan |
Kiadó: | Murdoch Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. október 10. |
ISBN: | 9781922616913 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.6 x 26.6 x 2.6 cm |
Súly: | 1.04 kg |
Oldalszám: | 328 |
Ár: |
12 890 Ft (12 276 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Austin Cookbook

Az austini ételek története megegyezik a mély, texasi hagyományokkal, a gazdag alapanyag választékkal.
The Beer Brewing Guide

Ez a könyv a végső útmutató egy kis sörfőzde működtetéséhez, szem előtt tartva a mindennapi működés magas színvonalának javítását és fenntartását. A 29 országot és több mint 10 000 sörfőzdét képviselő Európai Sörgyártó Szövetséggel együttműködve írták.
The Curious Bartender Volume 1

A The Curious Bartender sorozatban Tristan Stephenson kísérletezik és felfedezi a tökéletes koktél keverésének művészetét és bevezeti az olvasót azokba a modern fejleményekbe, amik ezen a bartending területén mentek végbe.
BAU.STEINE

Christian Bau, a háromcsillagos ’Victor’s Fine Dining by Christian Bau’ étterem séfje negyedik, rendkívüli kulináris tehetségének emléket állító szakácskönyvét adja ki. Bau önmaga mottóját követi munkásságán keresztül – ’Vagy szenvedéllyel csináld a dolgokat, vagy sehogy.’ Bau egy sokszorosan kitüntetett séf egyedi látásmóddal.