Vadak és Halak
Game and Fish

A Vadak és halak hiánypótló kiadvány a magyar gasztronómia palettáján. Több, mint szakácskönyv; a receptúrák közlésén túl az is célja, hogy bemutassa a magyar vadak gasztronómiában betöltött szerepét.
A benne szereplő séfek és szakemberek segítségével közelebbről megismerhetjük a vadakat és a halakat, amelyek kiváló alapanyagai nemcsak a csúcsgasztronómiának és a bisztrókonyhának, hanem az otthoni főzésnek is. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában megjelent könyv az „Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás apropóján született meg. A magyar vadakat és halakat, és a belőlük készíthető ételeket neves magyar séfek, Szulló Szabina és Széll Tamás, Veres István, Barna Ádám, Sárközi Ákos, Tóth Szilárd, Kanász László és Nyíri Szása, valamint Bíró Lajos és Jahni László mutatja be. A kétnyelvű kötetben mind a fine dining, mind a bisztró stílus, mint az otthoni főzés képviselői megtalálhatják a hozzájuk legközelebb álló stílus receptúráit mind magyar, mind angol nyelven.
Fotók
Étel, természet, vadfotók: Fekete Antonio / Designfood
Portréfotók (8,31,53,69,85,101,117,155,161): Kaunitz Tamás
Portréfotó (16): Sárosi Zoltán
Vadfotók (6-7, 20,22-23, 28-29,32,54,70-71,86,102): Gschwindt Márk
Bocuse d'Or fotók (166-167,168-169,172-173,174,176-177,178): Le Photographe
Szöveg
Szövegírás, szerkesztés: Lami Juli
Szöveggondozás: Hessky Eszter
Fordító: Serban Richard
Könyvterv: Püspöki Apor / Apli Design
Kiadó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület
In English
Game and Fish is gap filling in Hungarian gastronomy. It’s more than a cookbook; beyond showing recipes it tells all about the role of game and fish in gastronomy. With the help of chefs and professionals we learn a lot about game and fish, that are excellent products of top gastronomy, bistro kitchen and even home cooking. This book made by the Hungarian Bocuse d’Or Academy is the official cookbook of the upcoming „One with Nature” – Hunting and Nature Expo. In the book the game and fish are introduced by Szabina Szulló and Tamás Széll, Istán Veres, Ádám Barna, Ákos Sárközi, Szilárd Tóth, László Kanász and Szása Nyíri, and Lajos Bíró and László Jahni. No matter if it’s a fine dining or a bistro chef, or an enthusiastic amateur cook, in this bilingual publication everyone will find their own way to cook.
Termékinformációk
Szerzők: | Széll Tamás, Szulló Szabina, Veres István, Barna Ádám, Sárközi Ákos, Tóth Szilárd, Kanász László, Nyíri Szása, Bíró Lajos, Jahni László |
Kiadó: | Magyar Bocuse dOr Akadémia Egyesület |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Bocuse dOr, Vad / Game |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. május 14. |
ISBN: | 9786150107400 |
Nyelv: | Magyar-Angol |
Méretek: | 20.4 x 31.5 x 2.1 cm |
Súly: | 1.7 kg |
Oldalszám: | 271 |
Ár: |
12 500 Ft (11 905 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
The Curious Bartender Volume 2

Tristan Stephenson visszatért, hogy világszinten is elismert koktélkeverő tudását használva újból felrázza a koktélvilágot, tökéletesített klasszikus koktélokkal és nevét fémjelző újragondolt alkotásokkal.
La Pâtisserie de Yann Couvreur

Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
Quay

Peter Gilmore az ausztrál szakácszseni, a világ egyik legtehetségesebb szakácsa. Étterme a Quay jelenleg a The World's 50 Best Restaurant ranglistáján, az 58-ik helyén található. Az előkelő hely bizonyítja, hogy bizony gazdag beltartalommal rendelkező könyvről van szó.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.