Barion Pixel

Vadak és Halak

Game and FishVadak és Halak

A Vadak és halak hiánypótló kiadvány a magyar gasztronómia palettáján. Több, mint szakácskönyv; a receptúrák közlésén túl az is célja, hogy bemutassa a magyar vadak gasztronómiában betöltött szerepét. 


A benne szereplő séfek és szakemberek segítségével közelebbről megismerhetjük a vadakat és a halakat, amelyek kiváló alapanyagai nemcsak a csúcsgasztronómiának és a bisztrókonyhának, hanem az otthoni főzésnek is. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában megjelent könyv az „Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás apropóján született meg. A magyar vadakat és halakat, és a belőlük készíthető ételeket neves magyar séfek, Szulló Szabina és Széll Tamás, Veres István, Barna Ádám, Sárközi Ákos, Tóth Szilárd, Kanász László és Nyíri Szása, valamint Bíró Lajos és Jahni László mutatja be. A kétnyelvű kötetben mind a fine dining, mind a bisztró stílus, mint az otthoni főzés képviselői megtalálhatják a hozzájuk legközelebb álló stílus receptúráit mind magyar, mind angol nyelven. 

 

Fotók 

Étel, természet, vadfotók: Fekete Antonio / Designfood

Portréfotók (8,31,53,69,85,101,117,155,161): Kaunitz Tamás

Portréfotó (16): Sárosi Zoltán

Vadfotók (6-7, 20,22-23, 28-29,32,54,70-71,86,102): Gschwindt Márk

Bocuse d'Or fotók (166-167,168-169,172-173,174,176-177,178): Le Photographe

Szöveg

Szövegírás, szerkesztés: Lami Juli 

Szöveggondozás: Hessky Eszter

Fordító: Serban Richard

Könyvterv: Püspöki Apor / Apli Design

Kiadó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület

 

In English

Game and Fish is gap filling in Hungarian gastronomy. It’s more than a cookbook; beyond showing recipes it tells all about the role of game and fish in gastronomy. With the help of chefs and professionals we learn a lot about game and fish, that are excellent products of top gastronomy, bistro kitchen and even home cooking. This book made by the Hungarian Bocuse d’Or Academy is the official cookbook of the upcoming „One with Nature” – Hunting and Nature Expo. In the book the game and fish are introduced by Szabina Szulló and Tamás Széll, Istán Veres, Ádám Barna, Ákos Sárközi, Szilárd Tóth, László Kanász and Szása Nyíri, and Lajos Bíró and László Jahni. No matter if it’s a fine dining or a bistro chef, or an enthusiastic amateur cook, in this bilingual publication everyone will find their own way to cook.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Széll Tamás, Szulló Szabina, Veres István, Barna Ádám, Sárközi Ákos, Tóth Szilárd, Kanász László, Nyíri Szása, Bíró Lajos, Jahni László
Kiadó: Magyar Bocuse dOr Akadémia Egyesület
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Bocuse dOr, Vad / Game
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. május 14.
ISBN: 9786150107400
Nyelv: Magyar-Angol
Méretek: 20.4 x 31.5 x 2.1 cm
Súly: 1.7 kg
Oldalszám: 271
Ár: 12 500 Ft
(11 905 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Pasta Masterclass

Pasta Masterclass

A Pasta Man visszatért, és ezúttal NAGYOBBAN és JOBBAN. A Pasta Masterclassban Mateo Zielonka elárulja, hogyan készítheti el Ön is szemet gyönyörködtető, finom alkotásait. 


Szerzők: Mateo Zielonka

obsession / English Version

obsession / English Version

A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.

 

Szerzők: Oriol Balaguer

The Food of Vietnam

The Food of Vietnam

Egy gyönyörűen kidolgozott, meghatározó kulináris és kulturális utazás Vietnám sokszínű régióin át. Csatlakozzon Luke Nguyen-hez egy kulturális és kulináris útra, örökségül kapott hazáján át és fedezze fel az embereket és az ételeket, amik az évente idelátogató turisták milliói számára kedvessé tették Vietnámot. 


Szerzők: Luke Nguyen

Ekstedt

Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”


Szerzők: Niklas Ekstedt