Barion Pixel

XOK - Chocolate, Bars, Turrones, Snacks


« Vissza | Szerzők: David Gil, Ingrid Serra
  2024. november 07. 16:00

XOK - Chocolate, Bars, Turrones, Snacks

David Gil és Ingrid Serra túlmutat a hagyományos nugát fogalmán, és sokkal tovább megy, belép a csokoládé, ganache, gianduja, praliné és marcipán világába.


Így született meg az XOK, az első és egyetlen monografikus könyv, amelyet a klasszikus és a modern nugátnak egyaránt szenteltek. A történelmi nugátfajták – például Alicante, Jijona, Montelimar, Guirlache, Mazapán vagy Yema Quemada – részletes bemutatása mellett Gil és Serra a fantázia, a kreativitás, az illúzió és a szórakozás univerzumába invitál minket.

„Nugátjaik” nemcsak olyan valószínűtlen formákat öltenek, mint egy panettone, egy királytorta, egy gyertya, egy csillag vagy egy zokni, hanem olyan klasszikus sütemények és desszertek formátumait is újrateremtik, mint a Saint Honoré, a Fekete-erdő, a citromos pite, vagy sajttorta.

Az új nugátok közel állnak a "csokoládé tábla" fogalmához, és szinte asszimilálják a csokis falatokat, így egész évben tökéletesen érvényes termékcsaládot alkotnak, amely minden csokoládés- és cukrász üzletben és étteremben megtalálhatók.

De ezeken a varázslatos formákon és dizájnokon kívül az XOK magas gasztronómiai értékű, állagban és tartósságban kiegyensúlyozott darabokat kínál professzionális tésztatechnikával, praliné, gianduja, gyümölcspaszta, ganache, marcipán, mályvacukor, karamell alapú. Tanulj töltelékeket és így tovább…
Ezek nugátok, de ugyanakkor magas minőségű desszertek is. Röviden: a nugát lehet valami egyszerű és valami összetett, valami kiszámítható és valami meglepő, valami lapos és valami nagyon kifinomult, valami józan és unalmas, és valami szórakoztató és megnyerő.

Az XOK-t a nugátról szóló első nagy szakmai értekezésként mutatják be, elméletével, technikáival, receptjeivel, és egyben ötletek, fantázia, varázslat, mosolyok és meglepetések katalógusa. Ez nem csak egy tanulmányozásra és tanulásra alkalmas könyv, de képzeletre és álmodozásra is alkalmas.

XOK, a teljes nugát- és csokoládévilág David Gil és Ingrid Serra egyetlen könyvében.
416 oldal, 62 különböző alkotás, 260 recept, körülbelül 450 illusztráció és több mint 40 lépésről-lépésre szóló utasítás. Alapvető összetevők, elméletek és technikák giandujákhoz, marcipánokhoz, ganachekhoz, hagyományos nugátokhoz, öntetekhez, zselatinokhoz, betétekhez, bevonatokhoz, festéshez, formákhoz és egyebekhez.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: David Gil, Ingrid Serra
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. november 12.
ISBN: 9788412842135
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 15 x 23 x 2.3 cm
Oldalszám: 416
Ár: 31 890 Ft
(30 371 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Chocolate Ferrandi Paris

Chocolate Ferrandi Paris

Ez a könyv - a világhírű professzionális kulináris szakiskola Ferrandi Paris cukrászoknak szóló oktatókönyve, mely tartalmazza az iskola teljes csokoládé tanfolyamának anyagát, mely átfogóan bemutatja a csokoládé technikákat, a temperálástól kezdve egészen a dekoratív virágok készítéséig, vagy olyan receptekig, mint az Opera, vagy az olvadós csokoládétorta.


The Rice Book

The Rice Book

A Rice Book azonnal klasszikussá vált, amikor harminc évvel ezelőtt megjelent, és a mai napig a döntő könyv a témában.


Szerzők: Sri Owen

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury