Barion Pixel

XOK - Chocolate, Bars, Turrones, Snacks


« Vissza | Szerzők: David Gil, Ingrid Serra
  2024. november 07. 16:00

XOK - Chocolate, Bars, Turrones, Snacks

David Gil és Ingrid Serra túlmutat a hagyományos nugát fogalmán, és sokkal tovább megy, belép a csokoládé, ganache, gianduja, praliné és marcipán világába.


Így született meg az XOK, az első és egyetlen monografikus könyv, amelyet a klasszikus és a modern nugátnak egyaránt szenteltek. A történelmi nugátfajták – például Alicante, Jijona, Montelimar, Guirlache, Mazapán vagy Yema Quemada – részletes bemutatása mellett Gil és Serra a fantázia, a kreativitás, az illúzió és a szórakozás univerzumába invitál minket.

„Nugátjaik” nemcsak olyan valószínűtlen formákat öltenek, mint egy panettone, egy királytorta, egy gyertya, egy csillag vagy egy zokni, hanem olyan klasszikus sütemények és desszertek formátumait is újrateremtik, mint a Saint Honoré, a Fekete-erdő, a citromos pite, vagy sajttorta.

Az új nugátok közel állnak a "csokoládé tábla" fogalmához, és szinte asszimilálják a csokis falatokat, így egész évben tökéletesen érvényes termékcsaládot alkotnak, amely minden csokoládés- és cukrász üzletben és étteremben megtalálhatók.

De ezeken a varázslatos formákon és dizájnokon kívül az XOK magas gasztronómiai értékű, állagban és tartósságban kiegyensúlyozott darabokat kínál professzionális tésztatechnikával, praliné, gianduja, gyümölcspaszta, ganache, marcipán, mályvacukor, karamell alapú. Tanulj töltelékeket és így tovább…
Ezek nugátok, de ugyanakkor magas minőségű desszertek is. Röviden: a nugát lehet valami egyszerű és valami összetett, valami kiszámítható és valami meglepő, valami lapos és valami nagyon kifinomult, valami józan és unalmas, és valami szórakoztató és megnyerő.

Az XOK-t a nugátról szóló első nagy szakmai értekezésként mutatják be, elméletével, technikáival, receptjeivel, és egyben ötletek, fantázia, varázslat, mosolyok és meglepetések katalógusa. Ez nem csak egy tanulmányozásra és tanulásra alkalmas könyv, de képzeletre és álmodozásra is alkalmas.

XOK, a teljes nugát- és csokoládévilág David Gil és Ingrid Serra egyetlen könyvében.
416 oldal, 62 különböző alkotás, 260 recept, körülbelül 450 illusztráció és több mint 40 lépésről-lépésre szóló utasítás. Alapvető összetevők, elméletek és technikák giandujákhoz, marcipánokhoz, ganachekhoz, hagyományos nugátokhoz, öntetekhez, zselatinokhoz, betétekhez, bevonatokhoz, festéshez, formákhoz és egyebekhez.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: David Gil, Ingrid Serra
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. november 12.
ISBN: 9788412842135
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 15 x 23 x 2.3 cm
Oldalszám: 416
Ár: 31 890 Ft
(30 371 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

BAO

BAO

Az első szakácskönyv a rendkívül népszerű tajvani ihletésű, éttermi és kultikus márkától, a BAO-tól


Tartine Book No.3

Tartine Book No.3

A Tartine Book No. 3. az egyetlen könyv, ami lépésről-lépésre mutatja be, szövegekkel és folyamatokat megörökítő fotókkal, hogyan készítsünk teljes kiőrlésű kenyereket és a kedvenc Tartine péksütemények teljes kiőrlésű verzióit. 


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Edible Flower

The Edible Flower

Egy 7 hektáros kis gazdaságban, Észak-Írország vidéki részén Jo Facer biokertész és Erin Bunting szakács vezeti a helyi vacsora klubot, a kis bio gazdaságot, valamint az induló főző- és termesztőiskolát, a The Edible Flower-t.