Barion Pixel

XOK - Chocolate, Bars, Turrones, Snacks


« Vissza | Szerzők: David Gil, Ingrid Serra
  2024. november 07. 16:00

XOK - Chocolate, Bars, Turrones, Snacks

David Gil és Ingrid Serra túlmutat a hagyományos nugát fogalmán, és sokkal tovább megy, belép a csokoládé, ganache, gianduja, praliné és marcipán világába.


Így született meg az XOK, az első és egyetlen monografikus könyv, amelyet a klasszikus és a modern nugátnak egyaránt szenteltek. A történelmi nugátfajták – például Alicante, Jijona, Montelimar, Guirlache, Mazapán vagy Yema Quemada – részletes bemutatása mellett Gil és Serra a fantázia, a kreativitás, az illúzió és a szórakozás univerzumába invitál minket.

„Nugátjaik” nemcsak olyan valószínűtlen formákat öltenek, mint egy panettone, egy királytorta, egy gyertya, egy csillag vagy egy zokni, hanem olyan klasszikus sütemények és desszertek formátumait is újrateremtik, mint a Saint Honoré, a Fekete-erdő, a citromos pite, vagy sajttorta.

Az új nugátok közel állnak a "csokoládé tábla" fogalmához, és szinte asszimilálják a csokis falatokat, így egész évben tökéletesen érvényes termékcsaládot alkotnak, amely minden csokoládés- és cukrász üzletben és étteremben megtalálhatók.

De ezeken a varázslatos formákon és dizájnokon kívül az XOK magas gasztronómiai értékű, állagban és tartósságban kiegyensúlyozott darabokat kínál professzionális tésztatechnikával, praliné, gianduja, gyümölcspaszta, ganache, marcipán, mályvacukor, karamell alapú. Tanulj töltelékeket és így tovább…
Ezek nugátok, de ugyanakkor magas minőségű desszertek is. Röviden: a nugát lehet valami egyszerű és valami összetett, valami kiszámítható és valami meglepő, valami lapos és valami nagyon kifinomult, valami józan és unalmas, és valami szórakoztató és megnyerő.

Az XOK-t a nugátról szóló első nagy szakmai értekezésként mutatják be, elméletével, technikáival, receptjeivel, és egyben ötletek, fantázia, varázslat, mosolyok és meglepetések katalógusa. Ez nem csak egy tanulmányozásra és tanulásra alkalmas könyv, de képzeletre és álmodozásra is alkalmas.

XOK, a teljes nugát- és csokoládévilág David Gil és Ingrid Serra egyetlen könyvében.
416 oldal, 62 különböző alkotás, 260 recept, körülbelül 450 illusztráció és több mint 40 lépésről-lépésre szóló utasítás. Alapvető összetevők, elméletek és technikák giandujákhoz, marcipánokhoz, ganachekhoz, hagyományos nugátokhoz, öntetekhez, zselatinokhoz, betétekhez, bevonatokhoz, festéshez, formákhoz és egyebekhez.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: David Gil, Ingrid Serra
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. november 12.
ISBN: 9788412842135
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 15 x 23 x 2.3 cm
Súly: 3 kg
Oldalszám: 416
Ár: 31 890 Ft
(30 371 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

American Sfoglino

American Sfoglino

Az “American Sfoglino” Evan Funke, a Los Angeles-i Felix Trattoria tisztelt séfjének a világ legjobb tésztáinak átfogó útmutatója.


Szerzők: Evan Funke

Kräuter Tanja Grandits

Kräuter Tanja Grandits

Tanja Grandits, az aromakonyha mestere 140 új receptet mutat be könyvében, amelyben kinyilvánítja az ízgazdagságát és a fűszernövények színes és sokszínű világának minden árnyalatát.


Szerzők: Tanja Grandits

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant

Új
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant

A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.


Szerzők: Tim Siadatan