Kiadványok: Stéphane Glacier MOF

Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition

Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition

A Petit Fours minden aspektusa kiderül ebből az új Stéphane Glacier könyvből. Az oldalakon bemutatott receptek fejezetekre vannak felosztva, minden alkalomra és a nap minden szakára egyaránt. 


Bûches et Gourmandises de Noël

Bûches et Gourmandises de Noël

A Nöel de Bûches en bûches (megjelent 2011-ben) sikere után, Stéphane Glacier, a Meilleur Ouvrier de France cím birtokosa újabb, az év végi ünnepeknek szentelt kiadvánnyal jelentkezik, ez alkalommal korábbi főcukrásza, Jérôme Le Teuff segítségével.


Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons

Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons

A MOF (Meilleur Ouvrier de France) cím birtokosa Stephane Glacier és Cukrász-séfje, Jerome Le Teuff publikálásában kerül bemutatásra ez a szemet gyönyörködtető, professzionális cukrászkönyv, amely professzionális recepteket és konyhatechnikákat mutat be. A szezonalitás szellemét követve kerülnek bemutatásra a kis tortácskák, tarte-ok és desszertek.


Tartes et gâteaux de voyage

Tartes et gâteaux de voyage

A „Tartes et gâteaux de voyage, pâtisserie boulangère” (piték, torták és péksütemények elvitelre) egy hivatásos cukrászoknak szánt professzionális szakkönyv. Napjaink egyik nagy trendjével foglalkozik, a klasszikus, rusztikus és modern piték receptjeinek gazdag és változatos gyűjteményét mutatja be. 


Artisans n°3

Artisans n°3

Egy magazin a francia kézművesség népszerűsítésére és annak védelmében. Úgy tűnik, hogy napjainkban e szakma újból a figyelem középpontjába került - különösen a tv műsoroknak és a közösségi oldalaknak köszönhetően – de a valóság sajnos az, hogy a francia kézműves mester és a kézművesség hosszú időn át alul értékelt és kihangsúlyozatlan volt.


Pâtisseries et Gourmandises, tendances et traditions

Pâtisseries et Gourmandises, tendances et traditions

Stéphane Glacier utolsó két könyvének (Noël de bûches en bûches és a Petits Gâteaux, Tartes et Entremets) sikere után nemrég bemutatta új, szintén professzionális cukrászkönyvét, a Pâtisseries et Gourmandises / trendek és hagyományok/ címmel.

A francia-angol kétnyelvű cukrászkönyv arra törekszik hogy bemutassa a Glacier féle kézműves cukrászatot: mely lényegét tekintve egyszerű, hatékony, nagyvonalú, modorosságtól mentes és a legtöbb cukrászkonyhán odafigyeléssel, gyakorlással elkészíthető.