30 Indispensable Ice Creams
by Jaume Turró
Ez a könyv nem pusztán egy kiváló szövetséges egy olyan jégkrém választék összeállításához, ami kitűnik a konkurens boltok kínálata közül. Minden receptet háttér információ kísér a termék eredetéről, technikai megjegyzésekkel a választott paraméterekről, tippekkel és trükkökkel.
Olyan receptgyűjtemény, ami magára vállalja azokat a gasztronómiai értékeket, amik a jégkrémek velejárója, és nem fordít hátat napjaink ételekre erőltetett vásárlói szokásainak, alacsony zsírtartalmú termékek és megfelelő formulák használatával.
Ezért az egyik fő üzenet, amit előre kiemelnek az, hogy a technológiai alapanyagok anélkül fejtik ki hatásukat, hogy bármilyen szintén is csökkentenék a jégkrémek élvezeti értékét. Jaume Turró 16 éves korában teljes mértékben részese lett a családi vállalkozásnak és összeegyeztette a munkát a Barcelona Guild College of Confectionery-ben (EPGB – Barcelonai Cukrász-céh Főiskola) folytatott tanulmányaival, amellett, hogy olyan tanárok kurzusain vett részt, mint Philippe Urraca és Pierre Hermé. A nagy Jordi Calvet vezette Tivoli workshopon is gyakorlatot szerzett. Turró feleségül vette Núria Fontrodona Pica-t, akinek családja egy kávézó tulajdonosa, a Barcelonai Malgrat de Mar-ban. Közösen úgy határoztak, hogy kiegészítik az üzletet egy új termékkel, ami végül hivatásos tevékenységük tengelye lett: a jégkrémmel. Legelső szakirányú tapasztalatait Angelo Corvitto mester mellett szerzi, akitől nem csak a mesterséget és annak fogásait tanulja meg, de a nyersanyagok minőségére és megfelelő elkészítési folyamatokra irányuló megszállottságot is.
Több olasz mester mellett növeli tudását és tapasztalatait - Guiseppe Scaringella, Andrea Soban, Gianfrancesco Cutelli - lankadatlan tudásszomjjal, ami meggyőződése szerint a haladás elengedhetetlen velejárója. Saját szavaival élve, „a technika és a tudás elsajátítása kulcs ahhoz, hogy megértsd, amit csinálsz és hogy tovább lephess. Csak azután, hogy megszerezted ezt a tudást, tudsz más bőrébe bújni és előre haladni. Más szavakkal, csak így értheted meg, hogy mit csinálnak az Aula Chocovic-ban vagy Pierre Hermé-nél és próbálhatod meg a saját vonaladat kialakítani. Szerintem ez az előrehaladás legjobb módja.”
Hagyta, hogy magával ragadja a mestersége iránt táplált szenvedélye és a vágytól hajtva, hogy bizonyítson, Jaume Turró 2010-ben úgy dönt, hogy benevez az először megrendezett Spanyol Jégkrém bajnokságba, ahol a második helyet szerzi meg. Két évvel később az ezüstöt aranyra cserélte és spanyol bajnok lett. Ez a dicsőség kinyitotta számára az ajtót, hogy beteljesítse régi szakmai álmát és a spanyol csapat tagjaként részt vegyen a Jégkrém Világkupán (Rimini) ami 2013 januárjában volt, és a jól megérdemelt ötödik helyet érte el.
Photo: Vilbo
Termékinformációk
Szerző: | Jaume Turró |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
Forgalmazás kezdete: | 2017. április 01. |
ISBN: | 9788494632327 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21 x 27 x 1 cm |
Súly: | 0.74 kg |
Oldalszám: | 144 |
Ár: |
15 890 Ft (15 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Hugh Johnson's Pocket Wine 2023
Hugh Johnson Pocket Wine Book egy alapvető referenciakönyv mindenkinek, aki bort vásárol – üzletekben, éttermekben vagy az interneten. Megjelenésének 46. évében nincs vetélytársa az átfogó, naprakész éves útmutatónak.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
La Pâtisserie de Yann Couvreur
Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.