30 Indispensable Ice Creams

by Jaume Turró


« Vissza | Szerzők: Jaume Turró
  2017. március 21. 18:56

30 Indispensable Ice Creams

Ez a könyv nem pusztán egy kiváló szövetséges egy olyan jégkrémválaszték összeállításához, ami kitűnik a konkurens boltok kínálata közül. Minden receptet háttér információ kísér a termék eredetéről, technikai megjegyzésekkel a választott paraméterekről, tippekkel és trükkökkel. 


Olyan receptgyűjtemény, ami magára vállalja azokat a gasztronómiai értékeket, amik a jégkrémek velejárója, és nem fordít hátat napjaink ételekre erőltetett vásárlói szokásainak, alacsony zsírtartalmú termékek és megfelelő formulák használatával.

Ezért az egyik fő üzenet, amit előre kiemelnek az, hogy a technológiai alapanyagok anélkül fejtik ki hatásukat, hogy bármilyen szintén is csökkentenék a jégkrémek élvezeti értékét. Jaume Turró 16 éves korában teljes mértékben részese lett a családi vállalkozásnak és összeegyeztette a munkát a Barcelona Guild College of Confectionery-ben (EPGB – Barcelonai Cukrász-céh Főiskola) folytatott tanulmányaival, amellett, hogy olyan tanárok kurzusain vett részt, mint Philippe Urraca és Pierre Hermé. A nagy Jordi Calvet vezette Tivoli workshopon is gyakorlatot szerzett. Turró feleségül vette Núria Fontrodona Pica-t, akinek családja egy kávézó tulajdonosa, a Barcelonai Malgrat de Mar-ban. Közösen úgy határoztak, hogy kiegészítik az üzletet egy új termékkel, ami végül hivatásos tevékenységük tengelye lett: a jégkrémmel. Legelső szakirányú tapasztalatait Angelo Corvitto mester mellett szerzi, akitől nem csak a mesterséget és annak fogásait tanulja meg, de a nyersanyagok minőségére és megfelelő elkészítési folyamatokra irányuló megszállottságot is.

Több olasz mester mellett növeli tudását és tapasztalatait - Guiseppe Scaringella, Andrea Soban, Gianfrancesco Cutelli - lankadatlan tudásszomjjal, ami meggyőződése szerint a haladás elengedhetetlen velejárója. Saját szavaival élve, „a technika és a tudás elsajátítása kulcs ahhoz, hogy megértsd, amit csinálsz és hogy tovább lephess. Csak azután, hogy megszerezted ezt a tudást, tudsz más bőrébe bújni és előre haladni. Más szavakkal, csak így értheted meg, hogy mit csinálnak az Aula Chocovic-ban vagy Pierre Hermé-nél és próbálhatod meg a saját vonaladat kialakítani. Szerintem ez az előrehaladás legjobb módja.”

Hagyta, hogy magával ragadja a mestersége iránt táplált szenvedélye és a vágytól hajtva, hogy bizonyítson, Jaume Turró 2010-ben úgy dönt, hogy benevez az először megrendezett Spanyol Jégkrém bajnokságba, ahol a második helyet szerzi meg. Két évvel később az ezüstöt aranyra cserélte és spanyol bajnok lett. Ez a dicsőség kinyitotta számára az ajtót, hogy beteljesítse régi szakmai álmát és a spanyol csapat tagjaként részt vegyen a Jégkrém Világkupán (Rimini) ami 2013 januárjában volt, és a jól megérdemelt ötödik helyet érte el.

 

Photo: Vilbo

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jaume Turró
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
Forgalmazás kezdete: 2017. április 01.
ISBN: 9788494632327
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 27 x 1 cm
Súly: 0.74 kg
Oldalszám: 144
Ár: 14 190 Ft
(13 514 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Miramar

Miramar

Az író több évtizednyi munkásságának legjelentősebb történeteibe és alkalmazott technikáiba nyújt betekintést a szakácskönyve 320 oldalán keresztül. Felidézi a forrásokat, a kedvenc alapanyagait, technológiáit melyekből inspirációt merített akkor, és most. Paco Pérez elmeséli, hogy évekkel ezelőtt miként indította el a környék kortárs-avantgárd szemléletét, egy óriási és hihetetlen “kreativitás-lavinát”, melyből új ízek, emblematikus étel kreációk, éttermek születtek, és születnek ma is.


Szerzők: Paco Pérez

Sweet Devotion

Sweet Devotion

Daniel Álvarez cukrászséf bemutatja a Sweet Devotion-t, kézműves péksütemények kortárs megközelítésben. Grandiózus értekezés a leveles-és brióstésztákról, alapos, a minőség felé való elhivatottság tekintetében naprakész mű, amely kifejezetten szakembereknek ajánlott. 


Szerzők: Daniel Álvarez

Belgian Beer - Tested and tasted

Belgian Beer - Tested and tasted

Michael Jackson sörös könyvének méltó utódja, közérthető infó grafikákkal és diagramokkal, kedvenc belga sörének és íztípusának leteszteléséhez, egy ízléses és hasznos kalauz formájában kiadva.


Thailand: The Cookbook

Thailand: The Cookbook

A thai konyhát leíró, ismertető, bemutató könyv, több mint 500 recepttel Jean-Pierre Gabriel szerkesztésében.

Thaiföld ételei az egész világon ismertek a jellegzetes forró, savanyú, édes és sós ízek fúziójáról. A most bemutatott szakácskönyv egy kiváló útmutató és segédlet ehhez a méltán közkedvelt konyhához. Az 500 receptet tartalmazó thai szakácskönyvben megtalálhatóak az egyszerű snackek, italok valamint curryk, a kevert sültek és a részletesen kidolgozott desszertek receptjei is.