American Sfoglino
A Master Class in Handmade Pasta
Az “American Sfoglino” Evan Funke, a Los Angeles-i Felix Trattoria tisztelt séfjének a világ legjobb tésztáinak átfogó útmutatója.
A klasszikus technikák megosztása révén, az Emilia-Romagna régió iskoláján nyugvó, Funke hozzáférhető utasításokat nyújt a díjnyertes “sfoglia” otthon történő elkészítéséhez.
Liszttel, tojással és egy sodrófával az otthoni szakácsok 15 féle klasszikus tésztaformát hozhatnak létre, az egyszerű pappardelle-től egészen a tortelloni-ig.
Négy alaptésztától kezdve az American Sfoglino lépésről lépésre átveszi az olvasóival nagylelkű és emblematikus ételeit, kezdve az esszenciális szószokkal és húslevessel, mint például a Passata di Pomodoro-val és a Carne di Brodo-val, folytatva a zamatos Tagliatelle-vel a Bianco con Proscuitto-val és a Lasagna Verde alla Bolognese-vel.
A mesterkurzusnak számító kiadványhoz olaszországi történetek és a Felix Trattoria autentikus konyhája adja hozzá a befejezést.
Evan Funke kulináris mesemondó, az olasz hagyományok őrzője és a kézzel készített tészta régi világtechnikájának mestere. Funke tésztakészítőként és séfként való szenvedélye megszilárdult Bolognában, Alessandra Spisni mentorálása alatt a Bolognese La Vecchia Scuola-ban. Felix Trattoria a szezonalitás, a meleg vendégszeretet és a regionális Olaszország mélyen gyökerező kulináris hagyományainak filozófiáját testesíti meg.
Photo: Eric Wolfinger






Kapcsolódó videók
Termékinformációk
| Szerző: | Evan Funke |
| Kiadó: | Chronicle Books |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta |
| Kiadás éve: | 2019 |
| ISBN: | 9781452173313 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 21.6 x 26.7 x 2.8 cm |
| Súly: | 1.16 kg |
| Oldalszám: | 272 |
| Ár: |
12 890 Ft (12 276 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Wildness
Az atlanti part ajándékainak ünneplése és Kanada sztárséfének elkápráztató első szakácskönyve.
Koji Alchemy
A Koji Alchemy az első könyv, ami a kojival - A GOMBA, ami a szójaszósz, miso, mirin, sake, jiang, douchi, amazake, makgeolli, meju, tapai és sok más a Japán konyha alapját adó hozzávaló ízletes, umami ízeiért felelős - erjesztett ételek folyamatainak, koncepcióinak és receptjeinek van szentelve.
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant
A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.