Beyond Baking - Plant-based Baking for a New Era
by Philip Khoury
A Beyond Baking új szintre emeli a növényi alapú sütést, édes és sós receptekkel, amelyek egyszerű, természetes, növényi eredetű alapanyagokra épülnek.
A Beyond Baking a díjnyertes cukrász, Philip Khoury legújabb műve, egy fejlődési állomás a cukrászat világában – annak feltérképezése, hogy meddig juthatunk el a sütésben, ha nem kizárólag a hagyomány vezérel minket, hanem az íz, a technológia és a tudatosság.
Ezek a receptek évek munkájának eredményei, melyek során újragondolták a sütés alapjait – mi ad tartást, mi biztosít gazdagságot, mi hoz könnyedséget és puhaságot – mindezt tojás, tejtermékek vagy erősen feldolgozott helyettesítők nélkül. Helyettük jól ismert, természetes hozzávalókat használnak olyan eredmények eléréséhez, amelyek teljesen újszerűek: szétomló croissant-ok, napokig puha sütemények, és olyan sós piték, amelyek bármely pékség kirakatában megállnák a helyüket.
A kötetben megtalálhatók egyszerűbb receptek, mint a mogyoróvajas-csokis keksz vagy a könnyű gyümölcskenyér, látványos desszertek, mint a pisztáciás-málnás krémtorta (Pistachio and Raspberry Cream Dream) és a muscovado cukros mézes torta (Muscovado Medovic), valamint egy külön fejezet a hajtogatott tészták világáról, amely Croissant-t, mandulás Pain au Chocolat-t és más élesztős édességeket (például mázas fánkot és pisztáciás babkát) mutat be.
A sós fejezet olyan mélyen kielégítő lehetőségeket kínál, Corn-ish Pasties, Sausy Roll és Nightshade Quiche, mindegyiket gondossággal és egyszerű megoldásokkal.
Az Alaptechnikai fejezet, The Plantry, világosan bemutatja az alapfogásokat, és bizonyos új receptekhez QR-kódos oktatóvideók is tartoznak, amelyek lépésről lépésre végig vezetnek a hajtogatás, keverés, vagy kelesztés folyamatán. Akár most ismerkedsz a növényi alapú sütéssel, akár bővíteni szeretnéd tudásodat, a Beyond Baking arra hív, hogy gondold újra, mi minden lehet a sütés – ha nem másoljuk a múltat, hanem megalkotjuk a jövőt.
Philip Khoury klasszikusan képzett, díjnyertes cukrász, aki hat éven át vezette a Harrods cukrászati részlegét. Nemzetközi elismerést szerzett innovatív megközelítésével, különösen azzal, hogy elérhető, a kamrában is fellelhető alapanyagokból készít kivételes növényi alapú édességeket. Első könyve, A New Way to Bake.







Termékinformációk
| Szerző: | Philip Khoury |
| Kiadó: | Quadrille Publishing |
| Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. szeptember 30. |
| ISBN: | 9781837833597 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 17.6 x 25.3 x 2.5 cm |
| Súly: | 0.98 kg |
| Oldalszám: | 256 |
| Ár: |
11 990 Ft (11 419 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Passion et Tradition Boulangère
Ludovic Richard, Meilleur Ouvrier de France Boulanger (MOF), a Párizsi Bellouet Conseil iskola külsős oktatójának professzionális pékszakkönyve.
Packaged for Life - Chocolate
Amikor sietve elfogyasztjuk azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk, gyakran gondolkodás nélkül figyelmen kívül hagyjuk vagy eldobjuk a csomagolást. Bár sokan azzal érvelnek, hogy ezeknek nincs jelentőségük, vagy meg kellene szüntetni őket a környezet megóvása érdekében, a csomagolástervezésben sokkal több van, mint amilyennek látszik.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar
Egy professzionális útmutató, amely feltérképezi és ünnepli a koktélok kulináris alapanyagait – több mint 100 recepttel a világ legkreatívabb bartenderei és a James Beard-díjas szerző, Jim Meehan (Meehan’s Bartender Manual) tollából.