Barion Pixel

Beyond Baking - Plant-based Baking for a New Era

by Philip Khoury


« Vissza | Szerzők: Philip Khoury | Új
  2025. június 26. 17:42

Beyond Baking - Plant-based Baking for a New Era

A Beyond Baking új szintre emeli a növényi alapú sütést, édes és sós receptekkel, amelyek egyszerű, természetes, növényi eredetű alapanyagokra épülnek.


 

A Beyond Baking a díjnyertes cukrász, Philip Khoury legújabb műve, egy fejlődési állomás a cukrászat világában – annak feltérképezése, hogy meddig juthatunk el a sütésben, ha nem kizárólag a hagyomány vezérel minket, hanem az íz, a technológia és a tudatosság.

Ezek a receptek évek munkájának eredményei, melyek során újragondolták a sütés alapjait – mi ad tartást, mi biztosít gazdagságot, mi hoz könnyedséget és puhaságot – mindezt tojás, tejtermékek vagy erősen feldolgozott helyettesítők nélkül. Helyettük jól ismert, természetes hozzávalókat használnak olyan eredmények eléréséhez, amelyek teljesen újszerűek: szétomló croissant-ok, napokig puha sütemények, és olyan sós piték, amelyek bármely pékség kirakatában megállnák a helyüket.

A kötetben megtalálhatók egyszerűbb receptek, mint a mogyoróvajas-csokis keksz vagy a könnyű gyümölcskenyér, látványos desszertek, mint a pisztáciás-málnás krémtorta (Pistachio and Raspberry Cream Dream) és a muscovado cukros mézes torta (Muscovado Medovic), valamint egy külön fejezet a hajtogatott tészták világáról, amely Croissant-t, mandulás Pain au Chocolat-t és más élesztős édességeket (például mázas fánkot és pisztáciás babkát) mutat be.

A sós fejezet olyan mélyen kielégítő lehetőségeket kínál, Corn-ish Pasties, Sausy Roll és Nightshade Quiche, mindegyiket gondossággal és egyszerű megoldásokkal.

Az Alaptechnikai fejezet, The Plantry, világosan bemutatja az alapfogásokat, és bizonyos új receptekhez QR-kódos oktatóvideók is tartoznak, amelyek lépésről lépésre végig vezetnek a hajtogatás, keverés, vagy kelesztés folyamatán. Akár most ismerkedsz a növényi alapú sütéssel, akár bővíteni szeretnéd tudásodat, a Beyond Baking arra hív, hogy gondold újra, mi minden lehet a sütés – ha nem másoljuk a múltat, hanem megalkotjuk a jövőt.

Philip Khoury klasszikusan képzett, díjnyertes cukrász, aki hat éven át vezette a Harrods cukrászati részlegét. Nemzetközi elismerést szerzett innovatív megközelítésével, különösen azzal, hogy elérhető, a kamrában is fellelhető alapanyagokból készít kivételes növényi alapú édességeket. Első könyve, A New Way to Bake.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Philip Khoury
Kiadó: Quadrille Publishing
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 30.
ISBN: 9781837833597
Nyelv: Angol
Méretek: 17.6 x 25.3 x 2.5 cm
Súly: 0.98 kg
Oldalszám: 256
Ár: 11 990 Ft
(11 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Etxebarri - Bittor Arginzoniz

Etxebarri - Bittor Arginzoniz

Az Etxebarri étteremről írt izgatottan várt első könyv, amelyet a világ egyik legjobb grill-éttermének tartanak. Bittor Arguinzoniz grillzseni, Asador Etxebarri nevű éttermével ért el világhírt, aminek Axpe parasztközössége ad otthont, egy hegyek mögött fészkelő apró faluban, Bilbaotól egy órányi autóútra délkeletre. 


Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.


JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.