Barion Pixel

Beyond Baking - Plant-based Baking for a New Era

by Philip Khoury


« Vissza | Szerzők: Philip Khoury | Új
  2025. június 26. 17:42

Beyond Baking - Plant-based Baking for a New Era

A Beyond Baking új szintre emeli a növényi alapú sütést, édes és sós receptekkel, amelyek egyszerű, természetes, növényi eredetű alapanyagokra épülnek.


 

A Beyond Baking a díjnyertes cukrász, Philip Khoury legújabb műve, egy fejlődési állomás a cukrászat világában – annak feltérképezése, hogy meddig juthatunk el a sütésben, ha nem kizárólag a hagyomány vezérel minket, hanem az íz, a technológia és a tudatosság.

Ezek a receptek évek munkájának eredményei, melyek során újragondolták a sütés alapjait – mi ad tartást, mi biztosít gazdagságot, mi hoz könnyedséget és puhaságot – mindezt tojás, tejtermékek vagy erősen feldolgozott helyettesítők nélkül. Helyettük jól ismert, természetes hozzávalókat használnak olyan eredmények eléréséhez, amelyek teljesen újszerűek: szétomló croissant-ok, napokig puha sütemények, és olyan sós piték, amelyek bármely pékség kirakatában megállnák a helyüket.

A kötetben megtalálhatók egyszerűbb receptek, mint a mogyoróvajas-csokis keksz vagy a könnyű gyümölcskenyér, látványos desszertek, mint a pisztáciás-málnás krémtorta (Pistachio and Raspberry Cream Dream) és a muscovado cukros mézes torta (Muscovado Medovic), valamint egy külön fejezet a hajtogatott tészták világáról, amely Croissant-t, mandulás Pain au Chocolat-t és más élesztős édességeket (például mázas fánkot és pisztáciás babkát) mutat be.

A sós fejezet olyan mélyen kielégítő lehetőségeket kínál, Corn-ish Pasties, Sausy Roll és Nightshade Quiche, mindegyiket gondossággal és egyszerű megoldásokkal.

Az Alaptechnikai fejezet, The Plantry, világosan bemutatja az alapfogásokat, és bizonyos új receptekhez QR-kódos oktatóvideók is tartoznak, amelyek lépésről lépésre végig vezetnek a hajtogatás, keverés, vagy kelesztés folyamatán. Akár most ismerkedsz a növényi alapú sütéssel, akár bővíteni szeretnéd tudásodat, a Beyond Baking arra hív, hogy gondold újra, mi minden lehet a sütés – ha nem másoljuk a múltat, hanem megalkotjuk a jövőt.

Philip Khoury klasszikusan képzett, díjnyertes cukrász, aki hat éven át vezette a Harrods cukrászati részlegét. Nemzetközi elismerést szerzett innovatív megközelítésével, különösen azzal, hogy elérhető, a kamrában is fellelhető alapanyagokból készít kivételes növényi alapú édességeket. Első könyve, A New Way to Bake.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Philip Khoury
Kiadó: Quadrille Publishing
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 30.
ISBN: 9781837833597
Nyelv: Angol
Méretek: 17.6 x 25.3 x 2.5 cm
Súly: 0.98 kg
Oldalszám: 256
Ár: 11 990 Ft
(11 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron


Szerzők:

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


The Recipe - Josh Emett

The Recipe - Josh Emett

Josh Emett séf, aki Gordon Ramsay at the London New York-i (3 Michelin) éttermének nyitását koordinálta, a világ legelismertebb séfjeinek legfontosabb klasszikus receptjeit gyűjtötte össze, hogy létrehozzon egyfajta XXI századi Larousse Gasztronómiai Enciklopédiát. 


Szerzők: Josh Emett

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.