Barion Pixel

BiBi - The Cookbook by Chet Sharma

Stories from my Bibi


« Vissza | Szerzők: Chet Sharma | Új
  2025. június 12. 13:18

BiBi - The Cookbook by Chet Sharma

A BiBi című innovatív és úttörő londoni indiai étterem mögött álló, elismert séf debütáló szakácskönyve, amelyet a kritikusok és a vendégek egyaránt imádnak.


Chet Sharma tudományos pályafutással kezdte karrierjét, mielőtt fejlesztő séfként dolgozott volna a világ számos vezető éttermében – a spanyolországi San Sebastiánban található Mugaritztól kezdve egészen az angliai West Lancashire-ben lévő Moor Hallig. Amikor eljött az ideje, hogy saját éttermet nyisson, öröksége és háttere inspirálta a BiBi megalkotásában – a „BiBi” ugyanis Indiában szeretetteljes megszólításként szolgál, jelentése: „a ház asszonya” vagy „nagymama”.

Mégis, ételei sokkal többek, mint egyszerű tisztelgés az autentikus indiai konyha előtt. „Az ételeink nem feltétlenül néznek ki indiaiaknak a tányéron” – mondja Chet. „Modern és haladó szemléletű a konyhánk, de ha egy indiai nagymama belépne az étterembe, és megkóstolna egy fogást, azonnal felismerné annak gyökereit.”

Sharma nagy érdeklődéssel várt első szakácskönyve 60 mesterien kidolgozott, jellegzetes fogás receptjét ötvözi személyes esszékkel, amelyekben az indiai szubkontinensen szerzett emlékeiről, valamint kulturális örökségéről és annak ételeiről mesél. Az olvasók felfedezhetik az étterem ikonikus fogásait, mint a „Nimbu Pani”, a „Wookey-hole cheese papad”, vagy a híres „Sharmaji’s Lahori Chicken”. Emellett helyet kaptak Chet játékos újragondolásai is hagyományos indiai ételekből, mint például a „Seekh Kebab” vagy az „Alphonso Mango Lassi”.

Egy átfogó „Alapok” fejezetben pedig a BiBi egyedi masaláinak, alapleveinek és egyéb kulcsfontosságú elemeinek receptjei is megtalálhatók, amelyek az étterem egyedi kínálatát adják.

A BiBi – The Cookbook emellett betekintést nyújt néhány neves vendég gondolataiba is az étteremről, többek között: Andoni Aduriz, Aziz Ansari, Mark Birchall, Ryan Chetiyawardana, Brett Graham, Tom Kerridge, Henrietta Lovell & Richard Hart, Trevor Noah, Olly Smith és Hans Zimmer.

A szerzőről:

Dr. Chet Sharma a BiBi étterem séf-tulajdonosa a londoni Mayfair negyedben.
Második generációs brit-indiai származásúként Chet az étel és főzés iránti szenvedélyét az indiai szubkontinensen, nagymamáival töltött idő alapozta meg. A University College Londonon kémiát és neurológiát tanult, majd egy második mesterképzést és doktori fokozatot szerzett sűrített anyag fizikából az Oxfordi Egyetemen 2012-ben. Végül a tudományos pályát elhagyva a világ legnevesebb Michelin-csillagos éttermeinek konyháiban kezdett dolgozni, mielőtt megnyitotta első, nagy népszerűségnek örvendő éttermét, a BiBi-t Londonban, Mayfairben.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Chet Sharma
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 08.
ISBN: 9781837290505
Nyelv: Angol
Méretek: 21.4 x 29 x 2.7 cm
Súly: 1.28 kg
Oldalszám: 256
Ár: 19 890 Ft
(18 943 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

French Classics by Chef Matthew Ryle

Új
French Classics by Chef Matthew Ryle

Raymond Blanc előszavával ez a könyv nélkülözhetetlen útmutató a klasszikus francia konyhához…


Szerzők: Matthew Ryle

Aponiente - Ángel León

Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.


Szerzők: Ángel León

JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim