BiBi - The Cookbook by Chet Sharma
Stories from my Bibi

A BiBi című innovatív és úttörő londoni indiai étterem mögött álló, elismert séf debütáló szakácskönyve, amelyet a kritikusok és a vendégek egyaránt imádnak.
Chet Sharma tudományos pályafutással kezdte karrierjét, mielőtt fejlesztő séfként dolgozott volna a világ számos vezető éttermében – a spanyolországi San Sebastiánban található Mugaritztól kezdve egészen az angliai West Lancashire-ben lévő Moor Hallig. Amikor eljött az ideje, hogy saját éttermet nyisson, öröksége és háttere inspirálta a BiBi megalkotásában – a „BiBi” ugyanis Indiában szeretetteljes megszólításként szolgál, jelentése: „a ház asszonya” vagy „nagymama”.
Mégis, ételei sokkal többek, mint egyszerű tisztelgés az autentikus indiai konyha előtt. „Az ételeink nem feltétlenül néznek ki indiaiaknak a tányéron” – mondja Chet. „Modern és haladó szemléletű a konyhánk, de ha egy indiai nagymama belépne az étterembe, és megkóstolna egy fogást, azonnal felismerné annak gyökereit.”
Sharma nagy érdeklődéssel várt első szakácskönyve 60 mesterien kidolgozott, jellegzetes fogás receptjét ötvözi személyes esszékkel, amelyekben az indiai szubkontinensen szerzett emlékeiről, valamint kulturális örökségéről és annak ételeiről mesél. Az olvasók felfedezhetik az étterem ikonikus fogásait, mint a „Nimbu Pani”, a „Wookey-hole cheese papad”, vagy a híres „Sharmaji’s Lahori Chicken”. Emellett helyet kaptak Chet játékos újragondolásai is hagyományos indiai ételekből, mint például a „Seekh Kebab” vagy az „Alphonso Mango Lassi”.
Egy átfogó „Alapok” fejezetben pedig a BiBi egyedi masaláinak, alapleveinek és egyéb kulcsfontosságú elemeinek receptjei is megtalálhatók, amelyek az étterem egyedi kínálatát adják.
A BiBi – The Cookbook emellett betekintést nyújt néhány neves vendég gondolataiba is az étteremről, többek között: Andoni Aduriz, Aziz Ansari, Mark Birchall, Ryan Chetiyawardana, Brett Graham, Tom Kerridge, Henrietta Lovell & Richard Hart, Trevor Noah, Olly Smith és Hans Zimmer.
A szerzőről:
Dr. Chet Sharma a BiBi étterem séf-tulajdonosa a londoni Mayfair negyedben.
Második generációs brit-indiai származásúként Chet az étel és főzés iránti szenvedélyét az indiai szubkontinensen, nagymamáival töltött idő alapozta meg. A University College Londonon kémiát és neurológiát tanult, majd egy második mesterképzést és doktori fokozatot szerzett sűrített anyag fizikából az Oxfordi Egyetemen 2012-ben. Végül a tudományos pályát elhagyva a világ legnevesebb Michelin-csillagos éttermeinek konyháiban kezdett dolgozni, mielőtt megnyitotta első, nagy népszerűségnek örvendő éttermét, a BiBi-t Londonban, Mayfairben.
Termékinformációk
Szerző: | Chet Sharma |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. október 08. |
ISBN: | 9781837290505 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.4 x 29 x 2.7 cm |
Súly: | 1.28 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
19 890 Ft (18 943 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Flavorama

Ismerje meg Arielle Johnsont – ő íztudós (annyira szereti az ízeket, hogy doktori fokozatot szerzett a témában). Ideje nagy részét azzal tölti, hogy segít a szakácsoknak abban, hogy jobban megértsék, mi történik az „ízek alatt”, és finom, új ételeket készítsenek.
Grist

A Grist az egyetlen a gabonákra és hüvelyesekre összpontosító szakácskönyv, amire szüksége van. Abra Berens, az Outstanding Chef - Great Lakes, James Beard elődöntőse és a Ruffage szerzője számtalan receptet és variációt oszt meg, valamint jelentős referenciainformációkat, amelyek segítenek felfedezni a nagyszerű gabonákat és hüvelyeseket.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.