Cucina Povera
The Italian Way of Transforming Humble Ingredients into Unforgettable Meals
Giulia Scarpaleggia, a toszkán származású és kiváló házi szakácsnő megosztja a cucina povera egészséges, kényelmes és nosztalgikus receptjeit – az olasz paraszti főzést, amely egyformán takarékos, tápláló és finom.
Az olaszok l’arte dell’arrangiarsi-nak hívják, vagyis „a művészetnek, hogy boldoguljunk azzal, amink van”. Az összetevők és technikák évszázados megközelítése, amelyet cucina poveraként vagy paraszti főzésként ismernek, az olasz ételek lelkét a legjavából tárja fel.
A legszerényebb összetevőkkel kezdődik – bab és lencse, olcsó halak és húsdarabok, kerti zöldségek, rizs, tészta, maradék –, és a szakács leleményessége és leleményessége révén felejthetetlenül finom és kielégítő ételeket eredményez.
A 100 receptben a Cucina Povera ennek a hagyománynak a legjavát ünnepli, kezdve a szerző kedvencétől, a pappa al pomodoro-tól (más néven maradék kenyér- és paradicsomleves), a firenzei marharagúig, a csalán-ricotta gnudi-ig és a szicíliai görögdinnyepudingig.
Lélek kielégítő, szuper egészséges, pénztárcakímélő és könnyen elkészíthető, pontosan így szeretnénk ma sokan enni.
Termékinformációk
Szerző: | Editors of Cider Mill Press |
Kiadó: | Artisan |
Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. április 04. |
ISBN: | 9781648290565 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.3 x 25.4 x 4.8 cm |
Súly: | 2.12 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
11 890 Ft (11 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fingerfood
Svédasztalos ötletek a legmagasabb szinten. A jó Catering szervezés kreativitásával, kiváló minőségével és az ételek tökéletes bemutatásával nyűgöz le.
Essential
Ollie Dabbous az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb séfje. Visszafogott ám látványos ételei az alapanyagok és az ízek esszenciáját ünneplik.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.