elBulli 2005-2011
Every recipe from the last seven years of the world's most creative restaurant
elBulli 2005-2011, 7 kötetes szakácskönyv, az étterem emblematikus időszakának összegzése, ismertetése, receptgyűjteménye. Az étterem bezárását megelőzően a világ legjobb éttermévé választották éveken keresztül. A világ legkreatívabb és legbefolyásosabb 3 Michelin csillagos konyhafőnökének választott szakember étterme 6 hónapig zárva tartott. A bezárt időszak alatt kísérletezte, kísérletezték ki a tökéletes 25-35 fogásos menüt, melyet a következő fél évben szerepeltetett étlapján.
Asztalt foglalni az elBulli étterembe több hónappal előre lehetett, és akkor sem volt biztos hogy sikerül. Számos új alapanyag, technológia, innováció, fejlesztés, gasztronómiai eszköz felfedezése, kitalálása köszönhető Ferran Adrianak és hű szakmai csapatának. A szerző számos innovációinak köszönhetően közvetlenül és közvetve is befolyásolták, és mai napig befolyásolják a világ gasztronómiáját, trendjét, éttermek és szakembereket ezreit világszerte egyaránt. 6 kötet, 2005-2011 közötti szezonját, időszakát mutatja be. Minden kötet az ételek katalogizált fényképeivel kezdődik, amelyeket az étteremben felszolgáltak az adott évben, majd a részletes receptúrával folytatódik, elmagyarázva részletesen a technológiákat, ismertetve az alapanyagokat, és azok reagálását. A receptek természetesen abban a megjelenésben, szerkezetben, és választékban kerülnek bemutatásra, ahogy az elBulli-tól elvárható. A menük a következő alkotóelemekből állnak: koktélok, snack, tapas, elő és fődesszertek, majd az utódesszertek. Az utolsó, hetedik kötet, egy evolúciós elemzés, elsősorban a kreatív innovációkat, a kulcsfontosságú felfedezéseket, elemzéseket, azok hatásait, a kreatív módszereket ismerteti. A kötet fejezetei kiterjednek az új termékek, eljárások és technológiák megfigyeléseire, melyek együttes hatásainak köszönhető hogy az étterem mindig a csúcson volt a világ gasztronómiájában.
Ferran Adria és csapatának jelene, jövője:
elBullifoundation és BulliPedia keretein belül szakmai bemutatókat tart világszerte, célja a jövő generációjának oktatása, mely alapítvány 2015-ben debütál egy monumentális és innovatív oktatási központtal, akadémiával, egyedi kiegészítő szolgáltatásokkal. A gyönyörűen szerkesztett, elegáns plexi tartóba csúsztatott kötetek páratlan hozzáférést biztosítanak a zseniális Ferran Adria tudományához, valamint az elBulli legendás utolsó időszakához. A kortárs, modern gasztronómia elhivatott tagjainak, szakembereinek kötelező kiadványa, és mindazok részére akik belülről, közelről akarják megérteni a gasztronómia eddig titkosnak titulált világát.
A könyv adatai:
Keményfedeles
Méret: 315 x 240 mm-es (12 x 9 1/5)
Oldalszám: hét kötet, 2720 oldal
Képek: 1400
Tartó: akril
Súly: 18 kg
Ajánlatkéréssel, kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám az ismert elérhetőségeken. Antonio Fekete (Cookbooks.hu)
A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Ferran Adriá |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9780714865485 |
Nyelv: | Angol |
Oldalszám: | 2720 |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
China - The Cookbook
A világ legnépszerűbb és legősibb konyhájának meghatározó szakácskönyve. A Mexico és a The Nordic Cookbook után, újabb cím következik a több millió eladott példánnyal büszkélkedő nemzeti konyhákat bemutató szakácskönyvek sorozatában, a China: The Cookbook.
The Food I Love - A New Edition
Tizennyolc év és számtalan példányszám, amióta Neil Perry először publikálta főzési filozófiáját, a The Food I Love kiállta az idők próbáját, a könyv, mint a professzionális szakácsok és házi szakácsok egyik legtöbbet hivatkozott és legtiszteltebb étel-bibliája.