elBulli 2005-2011
Every recipe from the last seven years of the world's most creative restaurant

elBulli 2005-2011, 7 kötetes szakácskönyv, az étterem emblematikus időszakának összegzése, ismertetése, receptgyűjteménye. Az étterem bezárását megelőzően a világ legjobb éttermévé választották éveken keresztül. A világ legkreatívabb és legbefolyásosabb 3 Michelin csillagos konyhafőnökének választott szakember étterme 6 hónapig zárva tartott. A bezárt időszak alatt kísérletezte, kísérletezték ki a tökéletes 25-35 fogásos menüt, melyet a következő fél évben szerepeltetett étlapján.
Asztalt foglalni az elBulli étterembe több hónappal előre lehetett, és akkor sem volt biztos hogy sikerül. Számos új alapanyag, technológia, innováció, fejlesztés, gasztronómiai eszköz felfedezése, kitalálása köszönhető Ferran Adrianak és hű szakmai csapatának. A szerző számos innovációinak köszönhetően közvetlenül és közvetve is befolyásolták, és mai napig befolyásolják a világ gasztronómiáját, trendjét, éttermek és szakembereket ezreit világszerte egyaránt. 6 kötet, 2005-2011 közötti szezonját, időszakát mutatja be. Minden kötet az ételek katalogizált fényképeivel kezdődik, amelyeket az étteremben felszolgáltak az adott évben, majd a részletes receptúrával folytatódik, elmagyarázva részletesen a technológiákat, ismertetve az alapanyagokat, és azok reagálását. A receptek természetesen abban a megjelenésben, szerkezetben, és választékban kerülnek bemutatásra, ahogy az elBulli-tól elvárható. A menük a következő alkotóelemekből állnak: koktélok, snack, tapas, elő és fődesszertek, majd az utódesszertek. Az utolsó, hetedik kötet, egy evolúciós elemzés, elsősorban a kreatív innovációkat, a kulcsfontosságú felfedezéseket, elemzéseket, azok hatásait, a kreatív módszereket ismerteti. A kötet fejezetei kiterjednek az új termékek, eljárások és technológiák megfigyeléseire, melyek együttes hatásainak köszönhető hogy az étterem mindig a csúcson volt a világ gasztronómiájában.
Ferran Adria és csapatának jelene, jövője:
elBullifoundation és BulliPedia keretein belül szakmai bemutatókat tart világszerte, célja a jövő generációjának oktatása, mely alapítvány 2015-ben debütál egy monumentális és innovatív oktatási központtal, akadémiával, egyedi kiegészítő szolgáltatásokkal. A gyönyörűen szerkesztett, elegáns plexi tartóba csúsztatott kötetek páratlan hozzáférést biztosítanak a zseniális Ferran Adria tudományához, valamint az elBulli legendás utolsó időszakához. A kortárs, modern gasztronómia elhivatott tagjainak, szakembereinek kötelező kiadványa, és mindazok részére akik belülről, közelről akarják megérteni a gasztronómia eddig titkosnak titulált világát.
A könyv adatai:
Keményfedeles
Méret: 315 x 240 mm-es (12 x 9 1/5)
Oldalszám: hét kötet, 2720 oldal
Képek: 1400
Tartó: akril
Súly: 18 kg
Ajánlatkéréssel, kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám az ismert elérhetőségeken. Antonio Fekete (Cookbooks.hu)
A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Ferran Adriá |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9780714865485 |
Nyelv: | Angol |
Oldalszám: | 2720 |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Bake It Better

A Bake It Better-ben az Instagram és a TikTok sztárja, Matt Adlard megosztja a jól bevált sütési módszerét, amellyel az otthoni szakácsok a középszintről „pékmesterekké” fejlődhetnek – mindezt saját tempójukban.
Fine Chocolates Gold

A most megjelent kiadvány egy teljes és átfogó technológia ismertető a csokoládéról, a bonbon készítésről, a nemzetközi viszonylatban is Best-Seller-nek számító Fine Chocolates 1,2,3 és 4, egy kötetben való összefoglalása. A könyv szerzője Jean Perre Wybaw a világ egyik legelismertebb csokoládékészítője, bonbon szakértője, aki több tucat kiváló, eredeti recepttel és profi tippel örvendezteti meg olvasóját.