Barion Pixel

elBulli 2005-2011

Every recipe from the last seven years of the world's most creative restaurant


« Vissza | Szerzők: Ferran Adriá
  2014. június 28. 13:47

elBulli 2005-2011

elBulli 2005-2011, 7 kötetes szakácskönyv, az étterem emblematikus időszakának összegzése, ismertetése, receptgyűjteménye. Az étterem bezárását megelőzően a világ legjobb éttermévé választották éveken keresztül. A világ legkreatívabb és legbefolyásosabb 3 Michelin csillagos konyhafőnökének választott szakember étterme 6 hónapig zárva tartott. A bezárt időszak alatt kísérletezte, kísérletezték ki a tökéletes 25-35 fogásos menüt, melyet a következő fél évben szerepeltetett étlapján. 

 

Asztalt foglalni az elBulli étterembe több hónappal előre lehetett, és akkor sem volt biztos hogy sikerül. Számos új alapanyag, technológia, innováció, fejlesztés, gasztronómiai eszköz felfedezése, kitalálása köszönhető Ferran Adrianak és hű szakmai csapatának. A szerző számos innovációinak köszönhetően közvetlenül és közvetve is befolyásolták, és mai napig befolyásolják a világ gasztronómiáját, trendjét, éttermek és szakembereket ezreit világszerte egyaránt. 6 kötet, 2005-2011 közötti szezonját, időszakát mutatja be. Minden kötet az ételek katalogizált fényképeivel kezdődik, amelyeket az étteremben felszolgáltak az adott évben, majd a részletes receptúrával folytatódik, elmagyarázva részletesen a technológiákat, ismertetve az alapanyagokat, és azok reagálását. A receptek természetesen abban a megjelenésben, szerkezetben, és választékban kerülnek bemutatásra, ahogy az elBulli-tól elvárható. A menük a következő alkotóelemekből állnak: koktélok, snack, tapas, elő és fődesszertek, majd az utódesszertek. Az utolsó, hetedik kötet, egy evolúciós elemzés, elsősorban a kreatív innovációkat, a kulcsfontosságú felfedezéseket, elemzéseket, azok hatásait, a kreatív módszereket ismerteti. A kötet fejezetei kiterjednek az új termékek, eljárások és technológiák megfigyeléseire, melyek együttes hatásainak köszönhető hogy az étterem mindig a csúcson volt a világ gasztronómiájában. 

Ferran Adria és csapatának jelene, jövője:

 elBullifoundation és BulliPedia keretein belül szakmai bemutatókat tart világszerte, célja  a jövő generációjának oktatása, mely alapítvány 2015-ben debütál egy monumentális és innovatív oktatási központtal, akadémiával, egyedi kiegészítő szolgáltatásokkal. A gyönyörűen szerkesztett, elegáns plexi tartóba csúsztatott kötetek páratlan hozzáférést biztosítanak a zseniális Ferran Adria tudományához, valamint az elBulli legendás utolsó időszakához. A kortárs, modern gasztronómia elhivatott tagjainak, szakembereinek  kötelező kiadványa, és mindazok részére akik belülről, közelről akarják megérteni a gasztronómia eddig titkosnak titulált világát.

A könyv adatai:

Keményfedeles 

Méret: 315 x 240 mm-es (12 x 9 1/5) 

Oldalszám: hét kötet, 2720 oldal 

Képek: 1400 

Tartó: akril 

Súly: 18 kg 

Ajánlatkéréssel, kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám az ismert elérhetőségeken. Antonio Fekete (Cookbooks.hu)

A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.huKapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Ferran Adriá
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9780714865485
Nyelv: Angol
Oldalszám: 2720
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Italian Gelato Project

Italian Gelato Project

Életrajzi részletek, üzleti tanácsok, alapos műszaki munkalapok, receptek, az angol nyelvű fordítás és a kiváló minőségű fotók együttesen teszik egyedülállóvá, kifinomult szakkiadvánnyá a Progetto Gelato-t. 


Szerzők: Andrea Soban

The Gluten-Free Cookbook

The Gluten-Free Cookbook

Az egyik leggyorsabban növekvő diétás mozgalom és most már megvan az első átfogó útmutatója a világ minden tájáról származó, természetesen gluténmentes receptek százainak élvezetéhez.


Jan - Labor der Liebe

Jan - Labor der Liebe

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


Project Smoke

Project Smoke

Amerika „mester grillezőjétől” egy részletes útmutató a hideg füstölés, meleg füstölés és füstölve sütés világáról, kiegészítve mintegy 100 innovatív receptből álló kollekcióval, mely mindenféle étel füstöléséről szót ejt, az első fogásoktól a desszertekig.


Szerzők: Steven Raichlen