Barion Pixel

elBulli 2005-2011

Every recipe from the last seven years of the world's most creative restaurant


« Vissza | Szerzők: Ferran Adriá
  2014. június 28. 13:47

elBulli 2005-2011

elBulli 2005-2011, 7 kötetes szakácskönyv, az étterem emblematikus időszakának összegzése, ismertetése, receptgyűjteménye. Az étterem bezárását megelőzően a világ legjobb éttermévé választották éveken keresztül. A világ legkreatívabb és legbefolyásosabb 3 Michelin csillagos konyhafőnökének választott szakember étterme 6 hónapig zárva tartott. A bezárt időszak alatt kísérletezte, kísérletezték ki a tökéletes 25-35 fogásos menüt, melyet a következő fél évben szerepeltetett étlapján. 

 

Asztalt foglalni az elBulli étterembe több hónappal előre lehetett, és akkor sem volt biztos hogy sikerül. Számos új alapanyag, technológia, innováció, fejlesztés, gasztronómiai eszköz felfedezése, kitalálása köszönhető Ferran Adrianak és hű szakmai csapatának. A szerző számos innovációinak köszönhetően közvetlenül és közvetve is befolyásolták, és mai napig befolyásolják a világ gasztronómiáját, trendjét, éttermek és szakembereket ezreit világszerte egyaránt. 6 kötet, 2005-2011 közötti szezonját, időszakát mutatja be. Minden kötet az ételek katalogizált fényképeivel kezdődik, amelyeket az étteremben felszolgáltak az adott évben, majd a részletes receptúrával folytatódik, elmagyarázva részletesen a technológiákat, ismertetve az alapanyagokat, és azok reagálását. A receptek természetesen abban a megjelenésben, szerkezetben, és választékban kerülnek bemutatásra, ahogy az elBulli-tól elvárható. A menük a következő alkotóelemekből állnak: koktélok, snack, tapas, elő és fődesszertek, majd az utódesszertek. Az utolsó, hetedik kötet, egy evolúciós elemzés, elsősorban a kreatív innovációkat, a kulcsfontosságú felfedezéseket, elemzéseket, azok hatásait, a kreatív módszereket ismerteti. A kötet fejezetei kiterjednek az új termékek, eljárások és technológiák megfigyeléseire, melyek együttes hatásainak köszönhető hogy az étterem mindig a csúcson volt a világ gasztronómiájában. 

Ferran Adria és csapatának jelene, jövője:

 elBullifoundation és BulliPedia keretein belül szakmai bemutatókat tart világszerte, célja  a jövő generációjának oktatása, mely alapítvány 2015-ben debütál egy monumentális és innovatív oktatási központtal, akadémiával, egyedi kiegészítő szolgáltatásokkal. A gyönyörűen szerkesztett, elegáns plexi tartóba csúsztatott kötetek páratlan hozzáférést biztosítanak a zseniális Ferran Adria tudományához, valamint az elBulli legendás utolsó időszakához. A kortárs, modern gasztronómia elhivatott tagjainak, szakembereinek  kötelező kiadványa, és mindazok részére akik belülről, közelről akarják megérteni a gasztronómia eddig titkosnak titulált világát.

A könyv adatai:

Keményfedeles 

Méret: 315 x 240 mm-es (12 x 9 1/5) 

Oldalszám: hét kötet, 2720 oldal 

Képek: 1400 

Tartó: akril 

Súly: 18 kg 

Ajánlatkéréssel, kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám az ismert elérhetőségeken. Antonio Fekete (Cookbooks.hu)

A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu



Kapcsolódó videók









Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Ferran Adriá
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9780714865485
Nyelv: Angol
Oldalszám: 2720
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Ivan Ramen

Ivan Ramen

2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről. 


Szerzők: Ivan Orkin

The French Laundry Cookbook

The French Laundry Cookbook

Thomas Keller első szakácskönyve, és mindannak ellenére, hogy 1999-ben jelent meg, tartamilag olyan kielégítő, mint maga az étterem, mely 3 Michelin csillagos. A könyv nem véletlenül a világ egyik legjobban keresett szakácskönyve.


Szerzők: Thomas Keller

Grist

Grist

A Grist az egyetlen a gabonákra és hüvelyesekre összpontosító szakácskönyv, amire szüksége van. Abra Berens, az Outstanding Chef - Great Lakes, James Beard elődöntőse és a Ruffage szerzője számtalan receptet és variációt oszt meg, valamint jelentős referenciainformációkat, amelyek segítenek felfedezni a nagyszerű gabonákat és hüvelyeseket. 


The Nordic Cookbook

The Nordic Cookbook

Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf,  szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe. 


Szerzők: Magnus Nilsson