Barion Pixel

EVOLUTION

Techniques and Ingredients for Modern Pastry


« Vissza | Szerzők: Jordi Puigvert
  2013. június 17. 22:42

EVOLUTION

Új és előnyös összetevők, egyszerűsített folyamatok, profi cukrásztechnikai alkalmazások - megoldások. Mindez, a könyv tartalma, mely optimalizálja a technikákat, hogy a maximumot hozhassuk ki a mai cukrászatból. Ez az, amiről az evolúciós cukrászat szól, amit Jordi Puigvert gyakorol és tanít a világ minden táján, mint cukrász és technológiai tanácsadó, számtalan cukrásznak, cégnek.


A szerző mélyen kutatott az alapanyagok, és technikai fejlesztések, lehetőségek iránt: zselék /zselésítés/, sűrítők /sűrítés/, emulgeálók /emulgeálás/-, stb. A célja, nagyon egyértelmű: a specifikus megoldások megtalálása, kifejlesztése a professzionális cukrászatban és leküzdeni a mindennapi termelési, technológiai problémákat. A cukrászkönyv összetett és működő receptekkel kápráztat el bennünket. A pontosan 20 modern cukrászalkotás között találunk néhány tortát, összetett desszertet, mályvacukrot, macaron-t, és így tovább, melyeket kiegészíti a több mint 60 féle komponens recepttel, valamint azok végső összeállításával, precíz szemléltetésével.

A szerzőről:

Jordi Puigvert Colomer 1977-ben született Olot-ban (Girona, Spanyolország). A család étterem-hotel vállalkozásában nevelkedett, és ott vált természetessé a minőségi alapanyag szeretete, fontossága.
Tanulmányait a Girona-ban található Kulináris és Idegenforgalmi Iskolában végezte. Akkoriban tanárai, Salvador Brugues, Carme Picas és Gonzalo Herrero inspirálták a legtöbbet. Egy ideig dolgozott a jelenleg, a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca étteremben, majd Barcelonába utazott, és végül egy évig Jordi Butronnal és Xano Saguerrel dolgozott a EspaiSucre nevű desszert étteremben. Karrierje az Abrevadero étteremben folytatódott (jelenleg az Alkimia tulajdonában lévő egység Jordi Vilà - Sonia Profitós és Grupo Boira által kezelt Quim Hugas) ahol lehetőséget kapott, hogy a céghez tartozó éttermek és kávézók választékát megreformálja, tegye egyedivé. Végül visszament Olotba, ahol kezdte, hogy csatlakozzon a Les Cols csapatához (egy Michelin csillagos étterem volt, jelenleg kettő csillagos), ahol 5 évig főcukrászként (Chef de Pâtisserie) dolgozott.

Ekkoriban a saját „képzési időszaka” véget ért, és Jordi Puigvert elkezdte az új karrierjét, de ez alkalommal, mint egy tanár ugyanabban az iskolában, ahol Gironában korábban tanult. Nem sokkal később, létrehozta a saját cégét, a Sweet'n Go-t. Szaktanácsadója és bemutató szakembere különböző márkáknak, mint például a Sosa-nak, a Michel Cluizel csokoládénak, Sicoly és La Rose Noire-nak, és ezzel elkezdte a világot járni. Öt nyelven beszél. A most megjelent könyvét a világ legjobbjainak számító cukrász szakemberei ajánlják, úgy, mint Christophe Adam, Ramon Morató, Xano Saguer y Jordi Butrón.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jordi Puigvert
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9788493758448
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 23.5 x 29 x 2 cm
Súly: 1.43 kg
Oldalszám: 240
Ár: 22 990 Ft
(21 895 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Champagne Magnum Opus

Champagne Magnum Opus

Ez egy nagyszerű és fényűző összeállítás a legelegánsabb italról, Richard Juhlin világhírű Champagne szakértőtől.


Szerzők: Richard Juhlin

Restaurant Nathan Outlaw

Restaurant Nathan Outlaw

Nathan Outlaw, a halak királya, a nevét viselő Port Isaac-i - éttermének legjobb szezonális receptjeit mutatja be.


Szerzők: Nathan Outlaw

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash