EVOLUTION
Techniques and Ingredients for Modern Pastry
!['EVOLUTION EVOLUTION](/static/content/books/cover_img/0/117.jpg?177105173148566)
Új és előnyös összetevők, egyszerűsített folyamatok, profi cukrásztechnikai alkalmazások - megoldások. Mindez, a könyv tartalma, mely optimalizálja a technikákat, hogy a maximumot hozhassuk ki a mai cukrászatból. Ez az, amiről az evolúciós cukrászat szól, amit Jordi Puigvert gyakorol és tanít a világ minden táján, mint cukrász és technológiai tanácsadó, számtalan cukrásznak, cégnek.
A szerző mélyen kutatott az alapanyagok, és technikai fejlesztések, lehetőségek iránt: zselék /zselésítés/, sűrítők /sűrítés/, emulgeálók /emulgeálás/-, stb. A célja, nagyon egyértelmű: a specifikus megoldások megtalálása, kifejlesztése a professzionális cukrászatban és leküzdeni a mindennapi termelési, technológiai problémákat. A cukrászkönyv összetett és működő receptekkel kápráztat el bennünket. A pontosan 20 modern cukrászalkotás között találunk néhány tortát, összetett desszertet, mályvacukrot, macaron-t, és így tovább, melyeket kiegészíti a több mint 60 féle komponens recepttel, valamint azok végső összeállításával, precíz szemléltetésével.
A szerzőről:
Jordi Puigvert Colomer 1977-ben született Olot-ban (Girona, Spanyolország). A család étterem-hotel vállalkozásában nevelkedett, és ott vált természetessé a minőségi alapanyag szeretete, fontossága.
Tanulmányait a Girona-ban található Kulináris és Idegenforgalmi Iskolában végezte. Akkoriban tanárai, Salvador Brugues, Carme Picas és Gonzalo Herrero inspirálták a legtöbbet. Egy ideig dolgozott a jelenleg, a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca étteremben, majd Barcelonába utazott, és végül egy évig Jordi Butronnal és Xano Saguerrel dolgozott a EspaiSucre nevű desszert étteremben. Karrierje az Abrevadero étteremben folytatódott (jelenleg az Alkimia tulajdonában lévő egység Jordi Vilà - Sonia Profitós és Grupo Boira által kezelt Quim Hugas) ahol lehetőséget kapott, hogy a céghez tartozó éttermek és kávézók választékát megreformálja, tegye egyedivé. Végül visszament Olotba, ahol kezdte, hogy csatlakozzon a Les Cols csapatához (egy Michelin csillagos étterem volt, jelenleg kettő csillagos), ahol 5 évig főcukrászként (Chef de Pâtisserie) dolgozott.
Ekkoriban a saját „képzési időszaka” véget ért, és Jordi Puigvert elkezdte az új karrierjét, de ez alkalommal, mint egy tanár ugyanabban az iskolában, ahol Gironában korábban tanult. Nem sokkal később, létrehozta a saját cégét, a Sweet'n Go-t. Szaktanácsadója és bemutató szakembere különböző márkáknak, mint például a Sosa-nak, a Michel Cluizel csokoládénak, Sicoly és La Rose Noire-nak, és ezzel elkezdte a világot járni. Öt nyelven beszél. A most megjelent könyvét a világ legjobbjainak számító cukrász szakemberei ajánlják, úgy, mint Christophe Adam, Ramon Morató, Xano Saguer y Jordi Butrón.
Termékinformációk
Szerző: | Jordi Puigvert |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books |
Kiadás éve: | 2013 |
ISBN: | 9788493758448 |
Nyelv: | Angol-Spanyol |
Méretek: | 23.5 x 29 x 2 cm |
Súly: | 1.43 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
22 990 Ft (21 895 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Quay
!['Quay Quay](/static/content/books/cover_img/0//thumb/1.jpg?041877435178281)
Peter Gilmore az ausztrál szakácszseni, a világ egyik legtehetségesebb szakácsa. Étterme a Quay jelenleg a The World's 50 Best Restaurant ranglistáján, az 58-ik helyén található. Az előkelő hely bizonyítja, hogy bizony gazdag beltartalommal rendelkező könyvről van szó.
Barbecue Sauces
!['Barbecue Sauces Barbecue Sauces](/static/content/books/cover_img/0//thumb/444.jpg?444627625178832)
Szóval mivel lett több a Sauces legújabb kiadványa? Sokkal, kezdve a merész, teljes egészében színes design-nal, ami a New York Times bestseller könyv, a Project Smoke stílusát követi. Az új előszó bemutat minden újdonságot a barbecue és a grill világának trendjei közül, többek között a cider-sprayket, szárazpácolást és a pastrami univerzumát.
La Pâtisserie de Yann Couvreur
!['La Pâtisserie de Yann Couvreur La Pâtisserie de Yann Couvreur](/static/content/books/cover_img/0//thumb/408.jpg?733420115111351)
Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
Project Smoke
!['Project Smoke Project Smoke](/static/content/books/cover_img/0//thumb/294.jpg?047198174197212)
Amerika „mester grillezőjétől” egy részletes útmutató a hideg füstölés, meleg füstölés és füstölve sütés világáról, kiegészítve mintegy 100 innovatív receptből álló kollekcióval, mely mindenféle étel füstöléséről szót ejt, az első fogásoktól a desszertekig.