Barion Pixel

Ferrandi - A konyhaművészet nagykönyve

A francia csúcsgasztronómia iskolája


« Vissza | Szerzők: Several Authors, École Ferrandi
  2020. november 30. 21:36

Ferrandi - A konyhaművészet nagykönyve

Még egy receptkönyv, amiből már így is sok van? Nem így gondoljuk, és nem is szerettük volna, hogy így legyen. Recepteket természetesen tartalmaz ez a könyv is, szám szerint 143-at, de ennél többet szándékoztunk nyújtani a szenvedélyes szakácsoknak, legyenek felvilágosult amatőrök vagy szakmai gyakorlatuk előtt álló fiatalok.


Technikákat és mesterfogásokat lépésről-lépésre, hivatásos tanácsokat, séfek trükkjeit, a szakácsművészet alapjait, és ami teljesen eredetivé teszi a művet, azok a pedagógiai módszerek, amik a Ferrandi Paris-t a francia gasztronómia magasiskolájává emelik. A FERRANDI  - A konyhaművészet nagykönyve minden, amire egy sikerre éhes szakácsnak szüksége lehet!

Ennek a műnek hála bárki magáénak tudhatja egy olyan intézmény oktatóinak praktikáit, amit az egész világ a szakácsoktatás etalonjának tekint. Akármi is legyen a tudásszintje, engedje, hogy vezessék a vágyai, az öröm, a kihívás, amit egy bonyolultnak tűnő recept elkészítése ad - kóstolja meg nagy séfek alkotásait!

A FERRANDI séfjei, Jérémie BARNAY, Emmanuel HENRY, Frédéric MIGNOT, Benoît NICOLAS, Eric ROBERT és Antoine SCHAEFERS jóvoltából megtalálja:

- Az iskola oktatási módszerei által ihletett recepteket
- Olyan recepteket, amiket követve az iskola kurzusain részt vevő diákok ritmusában haladhat.
- Tudásától és tapasztalataitól függően kiválaszthatja a képességeihez leginkább illő nehézségi szintet: az ELSŐ szint a kevesebbet látottaknak, a MÁSODIK szint a tapasztaltabb szakácsoknak szól, a HARMADIK szint: egy nagy séf receptje.

A könyvben bemutatott technikák teljes mértékű elsajátítása szükséges ahhoz, hogy kivitelezhesse egy nagy séf receptjét, akik többek között a FERRANDI iskola egykori diákjai, az oktatási tanács tagjai vagy az iskola hivatásos partnerei:

Amandine CHAIGNOT, Adeline GRATTARD, Anne-Sophie PIC, François ADAMSKI, Yannick ALLENO, Frédéric ANTON, Pascal BARBOT, Alexandre BOURDAS, Michel BRAS, Eric BRIFFARD, Alexandre COUILLON, Jean COUSSEAU, Arnaud DONCKELE, Alain DUTOURNIER, Philippe ETCHEBEST, Guillaume GOMEZ, Gilles GOUJON, Eric GUERIN, William LEDEUIL, Bernard LEPRINCE, Régis MARCON,Thierry MARX, Philippe MILLE, Olivier NASTI, François PASTEAU, Eric PRAS, Emmanuel RENAUT, Olivier ROELLINGER, Michel ROTH és  Christian TETEDOIE…

 

Photo: Alexandra

VIDEO: Az eredeti francia változatról szóló tartalmi bemutató!



Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Several Authors, École Ferrandi
Kiadó: Alexandra
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Magyar / Hungarian Books
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9789634478928
Nyelv: Magyar
Méretek: 25 x 30.5 x 6 cm
Súly: 4.36 kg
Oldalszám: 696
Ár (AKCIÓS): 24 990 Ft helyett: 18 690 Ft
Státusz: Raktáron

Mastering Pasta

Mastering Pasta

A díjnyertes séf, Marc Vetri első könyvét a tésztáról akarta írni. Ellenben két másik elismert szakácskönyvet írt és folytatta több mint 10 éves kutatását a tésztáról. Most az olasz konyha egyik legelismertebb mestere végül megosztja széleskörű tudását a tésztáról, a gnocchiról és a risottoról az inspiráló, tájékoztató és szakértő tippjeivel, valamint technikáival, számtalan folyamatábrával, több mint 100 recept formájában.

Vetri személyes történetei olaszországi utazásairól és kulináris felfedezéseiről végig megjelennek a könyvben a könnyen követhető, részletes magyarázatai mellett valamint arról, hogy hogyan készítheti el élvezhetően a friss tésztát saját kezűleg. 


Szerzők: Marc Vetri

Umami

Umami

Egy szakácskönyv az umami-ról? Abszolút! Az ázsiai konyhából ismert ötödik íz, amely természetes része sok élelmiszernek.


Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


Aponiente - Ángel León

Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.


Szerzők: Ángel León