The Cocktail Cabinet
The art, science and pleasure of mixing the perfect drink

A THE COCKTAIL CABINET-ben Zoe Burgess ízszakértő demisztifikálja a koktélokat, elmagyarázza és feltárja a szerkezeteket, az ízprofilokat és az alkalmazott technikákat.
A könyv első részében Zoe segít megérteni, hogy miért működnek a koktélok, megvizsgálva az öt alapvető ízt és egyéb elemeket, köztük a legfontosabb szeszes italok ízprofiljait.
Klasszikus recepteket szed szét, hogy feltárja szerkezetüket, és elmagyarázza, miért működnek együtt bizonyos összetevők. Ezeknek az elemeknek a megértése lehetővé teszi személyes ízlési preferenciáinak megértését és azokra építését, és a lehetőségek széles palettáját nyitja meg – beleértve a saját készítésűeket is.
A könyv második része ezt a tudást a gyakorlatba is átülteti, és több mint 80 italreceptet tartalmaz koktéltípusok szerint – (champagne-based, stirred, bitter, sour, long). Zoe minden fejezetben az alapreceptre épít, további összetevőket és variációkat rétegez, hogy biztosítsa, hogy vele induljon a felfedező útra, és megismerje a koktélok felépítését. A könyvben az informatív illusztrációk mindent bemutatnak a szeszes italok ízprofiljaitól kezdve az egyes koktélok lebontott építőköveiig.
A koktélok természetesen az élvezetről szólnak, de ez a zseniális könyv azt bizonyítja, hogy minél jobban megérted, hogy mit iszol, annál jobban fogod élvezni nemcsak azt az italt, hanem a megértés által megnyíló finom lehetőségek egész világát.
Termékinformációk
Szerző: | Zoe Burgess |
Kiadó: | Mitchell Beazley Octopus |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Felszolgálás technika / Service |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. szeptember 01. |
ISBN: | 9781784727994 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 17.2 x 24.4 x 2.2 cm |
Súly: | 0.84 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
9 890 Ft (9 419 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Book of Pintxos

Először a baszkföldi bárokban található pintxos recepteket gyűjtöttük össze, hogy bemutassuk a végleges bibliát a baszk kultúra e jelentős ételéről, annak történelmével és az őket létrehozó emberekkel együtt.
Az Epicurious 2024 tavaszának legjobb új szakácskönyvének választotta!
Flavour Thesaurus

Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával?
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.