Barion Pixel

All About Baguette

Jean-Marie Lanio - Jérémy Ballester


« Vissza | Szerzők: Jean-Marie Lanio, Jérémy Ballester
  2022. május 25. 12:48

All About Baguette

Minden, amit valaha tudni akartál a Croissant-ról és a laminálás technikájáról, itt bemutatásra kerül. Az All About Croissant egy lépésről lépésre, amely elmagyarázza a croissant készítését. 


Az „ALL ABOUT CROISSANT” után Jean-Marie Lanio és Jérémy Ballester ismét közösen írtak egy könyvet, amelyet ezúttal a baguette-nek, Franciaország UNESCO szellemi örökség jelöltjének szenteltek. A címe All About Baguette.

Ez a könyv érdekes tényeket kínál a baguette-ről, megoldó kulcsokat ad az elkészítéséhez, és tanácsokat ad a tészta hőmérsékletére, az összetevőkre és az eszközökre, valamint a hagyományos tésztákra, súly és forma szerint. Ezenkívül 15 egyedi receptet tartalmaz, a hagyományos francia recepttől egészen a különleges verziókig.

 

Jeremy Ballester

Gyermekként, anyja körül érdeklődve lépett be a sütés világába, ahogy kreatív tésztákat készített az asztalon lévő lisztből.
Amikor komolyan kezdett érdeklődni a sütés iránt, 15 évesen belépett a lyoni Compagnons du Devoir (Francia kézművesek szervezete) szervezetbe, és 17 évesen megszerezte a KAP-ot. A kenyér iránti kíváncsisága számos kalandhoz vezette Párizsban, Brüsszelben, Oslóban, Új-Zélandon, Dubaiban és az Egyesült Királyságban, ahol új és értékes tapasztalatokat szerzett.

Szöulba költözött egy hölgyért, aki ellopta a szívét Dubajban, akit nem sokkal később feleségül vett. Jelenlegi szenvedélye, hogy francia pék programokat tervez az SPC Culinary Academy-n és tanítja a hallgatókat. Szakmai szomja arra készteti, hogy jobb pék legyen, és képzést szerezzen az INBP-n, majd megszerezze a BP-t és a BM-t. Egy fiú büszke apja, és reméli, hogy Theo is pék lesz.

Jean-Marie Lanio

Dédapja molnár volt, de Jean - Marie soha nem gondolta, hogy ő maga is pék lesz. Az iskolai szünetekben gyakran látogatott egy helyi boulangerie-t, ahol először tanult meg sütni, a középiskolában pedig egy boulangerie-ben kezdte meg gyakornoki idejét.

Később megszerezte a CAP-t (Certificat d'Aptitude Professionnelle, szakképzési bizonyítványt), BEP-t (Brevet d'Etudes Professionnelles, szakképzési bizonyítványt), BP-t (Brevet Professionnelles, szakmai bizonyítványt), majd 2010-ben BM-t (Brevet de Maîtrise; mesteri bizonyítványt) a Rouen INBP-nél (Institut National de la Boulangerie - Pâtisserie; Nemzeti Pékség és Cukrászati Intézet). Ezután szenvedélyes és komoly tanulókat tanított az INBP oktatócsoportjának tagjaként.

2012-ben Thomas Marie / MOF (Meilleur Ouvrier de France) boulanger javaslata alapján három évig dolgozott az EHL Lausanne Hotel School professzoraként, majd 2015-ben felkészült a MOF-ra. Most Koreában él, és négy éve oktatja az INBP Master Class-ot az SPC Culinary Academy-n. 2017 júniusában a Le Grand Livre de la Boulangerie könyv társszerzője volt Thomas Marie és Patrice Mitaille társaságában.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Jean-Marie Lanio, Jérémy Ballester
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. május 30.
ISBN: 9788412131482
Nyelv: Angol
Méretek: 23.5 x 28 x 1.5 cm
Súly: 0.54 kg
Oldalszám: 159
Ár: 19 990 Ft
(19 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Art & Science of Foodpairing

The Art & Science of Foodpairing

A Foodpairing (ételpárosítás) egy módszer arra, hogy azonosítsuk mely ételek működnek jól együtt, olyan úttörő tudományos kutatásokon alapulva, amik a neurogasztronómiát (annak tudománya, ahogy az agy értelmezi az ízeket) az ételek kémiai felépítéséből származó aromaprofilok elemzésével ötvözi.


The Turkish Cookbook

The Turkish Cookbook

A tápláló és egészséges török konyha egyetemes szakácskönyve, Törökország páratlan gasztronómiai hagyományainak első számú szakértőjétől, Musa Dagdeviren-től, akit a Netflix dokumentumfilm-sorozatában, a Chef’s Table-ben is láthattunk.


Szerzők: Musa Dagdeviren

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Art & Craft of Coffee Cocktails

The Art & Craft of Coffee Cocktails

Merüljön el az élet nyújtotta két legnagyobb élvezetben – a kávé és az alkohol világában – ezzel a tökéletes kávékoktélok keverésével foglalkozó összefogó kalauzzal. A világklasszis bartender Jason Clark a bárpult mögül oktat, megihlet, lelkesít a kávéalapú koktélok mesterkurzusán.


Szerzők: Jason Clark