All About Baguette
Jean-Marie Lanio - Jérémy Ballester
Minden, amit valaha tudni akartál a Croissant-ról és a laminálás technikájáról, itt bemutatásra kerül. Az All About Croissant egy lépésről lépésre, amely elmagyarázza a croissant készítését.
Az „ALL ABOUT CROISSANT” után Jean-Marie Lanio és Jérémy Ballester ismét közösen írtak egy könyvet, amelyet ezúttal a baguette-nek, Franciaország UNESCO szellemi örökség jelöltjének szenteltek. A címe All About Baguette.
Ez a könyv érdekes tényeket kínál a baguette-ről, megoldó kulcsokat ad az elkészítéséhez, és tanácsokat ad a tészta hőmérsékletére, az összetevőkre és az eszközökre, valamint a hagyományos tésztákra, súly és forma szerint. Ezenkívül 15 egyedi receptet tartalmaz, a hagyományos francia recepttől egészen a különleges verziókig.
Jeremy Ballester
Gyermekként, anyja körül érdeklődve lépett be a sütés világába, ahogy kreatív tésztákat készített az asztalon lévő lisztből.
Amikor komolyan kezdett érdeklődni a sütés iránt, 15 évesen belépett a lyoni Compagnons du Devoir (Francia kézművesek szervezete) szervezetbe, és 17 évesen megszerezte a KAP-ot. A kenyér iránti kíváncsisága számos kalandhoz vezette Párizsban, Brüsszelben, Oslóban, Új-Zélandon, Dubaiban és az Egyesült Királyságban, ahol új és értékes tapasztalatokat szerzett.
Szöulba költözött egy hölgyért, aki ellopta a szívét Dubajban, akit nem sokkal később feleségül vett. Jelenlegi szenvedélye, hogy francia pék programokat tervez az SPC Culinary Academy-n és tanítja a hallgatókat. Szakmai szomja arra készteti, hogy jobb pék legyen, és képzést szerezzen az INBP-n, majd megszerezze a BP-t és a BM-t. Egy fiú büszke apja, és reméli, hogy Theo is pék lesz.
Jean-Marie Lanio
Dédapja molnár volt, de Jean - Marie soha nem gondolta, hogy ő maga is pék lesz. Az iskolai szünetekben gyakran látogatott egy helyi boulangerie-t, ahol először tanult meg sütni, a középiskolában pedig egy boulangerie-ben kezdte meg gyakornoki idejét.
Később megszerezte a CAP-t (Certificat d'Aptitude Professionnelle, szakképzési bizonyítványt), BEP-t (Brevet d'Etudes Professionnelles, szakképzési bizonyítványt), BP-t (Brevet Professionnelles, szakmai bizonyítványt), majd 2010-ben BM-t (Brevet de Maîtrise; mesteri bizonyítványt) a Rouen INBP-nél (Institut National de la Boulangerie - Pâtisserie; Nemzeti Pékség és Cukrászati Intézet). Ezután szenvedélyes és komoly tanulókat tanított az INBP oktatócsoportjának tagjaként.
2012-ben Thomas Marie / MOF (Meilleur Ouvrier de France) boulanger javaslata alapján három évig dolgozott az EHL Lausanne Hotel School professzoraként, majd 2015-ben felkészült a MOF-ra. Most Koreában él, és négy éve oktatja az INBP Master Class-ot az SPC Culinary Academy-n. 2017 júniusában a Le Grand Livre de la Boulangerie könyv társszerzője volt Thomas Marie és Patrice Mitaille társaságában.
Termékinformációk
Szerzők: | Jean-Marie Lanio, Jérémy Ballester |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. május 30. |
ISBN: | 9788412131482 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23.5 x 28 x 1.5 cm |
Súly: | 0.54 kg |
Oldalszám: | 159 |
Ár: |
20 490 Ft (19 514 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition
A Petit Fours minden aspektusa kiderül ebből az új Stéphane Glacier könyvből. Az oldalakon bemutatott receptek fejezetekre vannak felosztva, minden alkalomra és a nap minden szakára egyaránt.
Heritage et Creations
Íme az Editions Bellouet Conseil, Jean Michel Perruchon MOF gyűjteményének legújabb tagja. Ez a könyv híd a hagyományos receptek, amiket kollégáink tanítottak és a tanáraik csapata által továbbfejlesztett változatai között.
The Food of Sichuan
A teljesen átdolgozott és frissített kiadása Fuchsia Dunlop korszakalkotó könyvének, a Szecsúáni szakácsművészetről, 200 recepttel, lenyűgöző ételekkel és helymeghatározó fényképekkel.
Grist
A Grist az egyetlen a gabonákra és hüvelyesekre összpontosító szakácskönyv, amire szüksége van. Abra Berens, az Outstanding Chef - Great Lakes, James Beard elődöntőse és a Ruffage szerzője számtalan receptet és variációt oszt meg, valamint jelentős referenciainformációkat, amelyek segítenek felfedezni a nagyszerű gabonákat és hüvelyeseket.