Kiadványok: Alexandra
A hentesmesterség nagykönyve
!['A hentesmesterség nagykönyve A hentesmesterség nagykönyve](/static/content/books/cover_img/1000//thumb/1008.jpg?596816996111451)
A szakma három virtuózának munkája, a Le Grand Livre de la Charcuterie az új nélkülözhetetlen kellék minden rendes charcutier (hentestermék-készítő) számára, aki méltóan szeretnék ezt a címet viselni.
A Pékmesterség Nagykönyve
!['A Pékmesterség Nagykönyve A Pékmesterség Nagykönyve](/static/content/books/cover_img/0//thumb/849.jpg?623151936132161)
Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).
Csokoládé - Ferrandi Paris
!['Csokoládé - Ferrandi Paris Csokoládé - Ferrandi Paris](/static/content/books/cover_img/0//thumb/825.jpg?730977336197871)
Ez a könyv - a világhírű professzionális kulináris szakiskola Ferrandi Paris cukrászoknak szóló oktatókönyve, mely tartalmazza az iskola teljes csokoládé tanfolyamának anyagát, mely átfogóan bemutatja a csokoládé technikákat, a temperálástól kezdve egészen a dekoratív virágok készítéséig, vagy olyan receptekig, mint az Opera, vagy az olvadós csokoládétorta.
Hal, mindenestül
!['Hal, mindenestül Hal, mindenestül](/static/content/books/cover_img/0//thumb/932.jpg?361443576115451)
Josh Niland egy úttörő „tenger gyümölcsei szakács” könyvében teljesen új módszereket mutat be a halfőzés és sütés szinte minden aspektusára. A beszerzéstől a bontásig, a száraz érleléstől a hal szárításáig és minden egyéb kihívást jelentő kérdésre választ adva.
Patisserie Ferrandi Paris
!['Patisserie Ferrandi Paris Patisserie Ferrandi Paris](/static/content/books/cover_img/0//thumb/826.jpg?629187336176741)
A Ferrandi, A Konyhaművészet Francia Iskolája Párizsban – amit a Le Monde újság a ‘gasztronómia Harvardjának’ titulált – a világ legjelentősebb cukrásziskolája. Foszló croissanoktól papírvékony mille-feuille-ökig, és a gesztenyekrémmel töltött Paris-Brest-től ünnepi karácsonyfákig (Bûche de Noël), ez az összefoglaló mű, kézen fogva vezeti a feltörekvő cukrászokat minden lépésen át – alaptechnikáktól a Michelin-csillagos desszertekig.
Ferrandi - A konyhaművészet nagykönyve
!['Ferrandi - A konyhaművészet nagykönyve Ferrandi - A konyhaművészet nagykönyve](/static/content/books/cover_img/0//thumb/726.jpg?48586760619679)
Még egy receptkönyv, amiből már így is sok van? Nem így gondoljuk, és nem is szerettük volna, hogy így legyen. Recepteket természetesen tartalmaz ez a könyv is, szám szerint 143-at, de ennél többet szándékoztunk nyújtani a szenvedélyes szakácsoknak, legyenek felvilágosult amatőrök vagy szakmai gyakorlatuk előtt álló fiatalok.