Barion Pixel

A Pékmesterség Nagykönyve

Kenyerek - Péksütemények - Hagyományok


« Vissza | Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
  2021. december 10. 16:46

A Pékmesterség Nagykönyve

Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).


A gyűjtemény 6 nagy téma körül forog: francia regionális kenyerek (Couronne bordelaise, Pain brié, Fougasse...), a világ kenyerei (Kartfoffelbrot, Injéra, Manakish, Blini...), különleges kenyerek (magvas baguette, Benoîton, alakor kenyér, fenyőmézes kenyér, gluténmentes kenyér gabonafélékből), briósok és francia klasszikusok (csokoládés croissant és párna, Pompe à l'huile, Pogne de Romans...), a világ briósai (Stollen, Panettone, fonott kalács), édes péksütemények (Cannelé de Bordeaux, Gâteau nantais, Scone...) A könyv első része a különböző kovászoknak szentel különleges figyelmet.
A 100 egybegyűjtött recept ugyanúgy bemutat nagy francia klasszikusokat, mint külföldi különlegességeket; hiányzó darabokat napjaink kiadványaiból és pékségeiből.

Photo: Ducasse Editions 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
Kiadó: Alexandra
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Magyar / Hungarian Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. december 03.
ISBN: 9789635822058
Nyelv: Magyar
Méretek: 21.3 x 29 x 2.5 cm
Súly: 1.45 kg
Oldalszám: 244
Ár (AKCIÓS): 12 990 Ft helyett: 9 990 Ft
Státusz: Raktáron

Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)

Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)

A Lune – Special Edition, a világhírű ausztráliai Croissant pékség debütáló szakácskönyvének különleges, limitált kiadása. A speciális kiadás egy 272 oldalas szakácskönyvből és egy exkluzív, 48 oldalas évfordulós albumból áll, mely a Lune első 10 évét mutatja be. Mindkét keménykötésű kötet holografikus fóliával bevont és lenyűgöző színes fényképeket tartalmaz.


Szerzők: Kate Reid

Fermentation - Heiko Antoniewicz

Fermentation - Heiko Antoniewicz

Fedezze fel az erjesztést Heiko Antoniewicz-zel. Ebben a rendkívüli szakácskönyvben mindent megtalál, ami az erjesztéssel (fermentálással) kapcsolatos. 

 

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Mono

Mono

A Mono abból a vágyból született, hogy innovatív jelentést adjon az egységes piac szegmensének, az évek során rendeződő kortárs szabályokról, az igényekről és sajnos a “nem a gondolkodásról”. 


Szerzők: Gianluca Fusto