A Pékmesterség Nagykönyve
Kenyerek - Péksütemények - Hagyományok

Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).
A gyűjtemény 6 nagy téma körül forog: francia regionális kenyerek (Couronne bordelaise, Pain brié, Fougasse...), a világ kenyerei (Kartfoffelbrot, Injéra, Manakish, Blini...), különleges kenyerek (magvas baguette, Benoîton, alakor kenyér, fenyőmézes kenyér, gluténmentes kenyér gabonafélékből), briósok és francia klasszikusok (csokoládés croissant és párna, Pompe à l'huile, Pogne de Romans...), a világ briósai (Stollen, Panettone, fonott kalács), édes péksütemények (Cannelé de Bordeaux, Gâteau nantais, Scone...) A könyv első része a különböző kovászoknak szentel különleges figyelmet.
A 100 egybegyűjtött recept ugyanúgy bemutat nagy francia klasszikusokat, mint külföldi különlegességeket; hiányzó darabokat napjaink kiadványaiból és pékségeiből.
Photo: Ducasse Editions
Termékinformációk
Szerzők: | Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé |
Kiadó: | Alexandra |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Magyar / Hungarian Books |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. december 03. |
ISBN: | 9789635822058 |
Nyelv: | Magyar |
Méretek: | 21.3 x 29 x 2.5 cm |
Súly: | 1.45 kg |
Oldalszám: | 244 |
Ár (AKCIÓS): |
|
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Caldos Broths

Ricard Camarena egy lendületes séf, aki lemondott a zene és trombita iránti szenvedélyéről. A főzés mellett döntött. A kottákat receptekre, a zenekarban játszást.. csapatban főzésre cserélte.
Mikor elhatározta, hogy a tűzhely mellett tölti életét, az ételeivel kapcsolatos megkérdőjelezhetetlen dolgok egyike az íz volt.
Ricard Camarena pár dologban biztos volt, először is teljes tisztelet az idénytermelés iránt, másodszor, a vendégnek otthon kell éreznie magát.
The Pasta Man

A ’Pasta Man’, Mateo Zeilonka a leglátványosabb, legeredetibb tésztákat készíti. Csíkos, pöttyös, piros, lila, zöld és fekete, minden elképzelhető formában, Mateo tésztája szebb, mint egy festmény.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.