Barion Pixel

A Pékmesterség Nagykönyve

Kenyerek - Péksütemények - Hagyományok


« Vissza | Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
  2021. december 10. 16:46

A Pékmesterség Nagykönyve

Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).


A gyűjtemény 6 nagy téma körül forog: francia regionális kenyerek (Couronne bordelaise, Pain brié, Fougasse...), a világ kenyerei (Kartfoffelbrot, Injéra, Manakish, Blini...), különleges kenyerek (magvas baguette, Benoîton, alakor kenyér, fenyőmézes kenyér, gluténmentes kenyér gabonafélékből), briósok és francia klasszikusok (csokoládés croissant és párna, Pompe à l'huile, Pogne de Romans...), a világ briósai (Stollen, Panettone, fonott kalács), édes péksütemények (Cannelé de Bordeaux, Gâteau nantais, Scone...) A könyv első része a különböző kovászoknak szentel különleges figyelmet.
A 100 egybegyűjtött recept ugyanúgy bemutat nagy francia klasszikusokat, mint külföldi különlegességeket; hiányzó darabokat napjaink kiadványaiból és pékségeiből.

Photo: Ducasse Editions 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
Kiadó: Alexandra
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Magyar / Hungarian Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. december 03.
ISBN: 9789635822058
Nyelv: Magyar
Méretek: 21.3 x 29 x 2.5 cm
Súly: 1.45 kg
Oldalszám: 244
Ár (AKCIÓS): 12 990 Ft helyett: 9 990 Ft
Státusz: Raktáron

LEON Big Salads

LEON Big Salads

A LEON azon az iker-elvre épült, hogy az ételek ízletesek és jót is tesznek. Vadonatúj sorozata első könyvében Rebecca Seal író és gasztro-újságíró ezt bizonyítja több mint 100 ínycsiklandó ötlettel, kiadós-egészséges salátákkal, amelyek bármilyen alkalomra ideálisak.


Szerzők: Rebecca Seal

Sourdough baking a treatise

Sourdough baking a treatise

Az ágazat minden szakembere számára referenciaként szolgál a „Sourdough baking a treatise”
(kovászos csemegék sütése), a pék új alapvető eszköze.


Green Fire

Green Fire

Francis Mallmann argentin grillmester. A Seven Fires és a Mallmann on Fire szerzője, az élőtűzzel történő főzés ősi stílusáról ismert – és egészen a közelmúltig. a zöldségeket fűszerként vagy köretként kezelte.


Flowers

Flowers

A díjnyertes francia cukrász, Cédric Grolet legújabb francia cukrászkönyve


Szerzők: Cédric Grolet