Fleisch
Rezepte und Praxiswissen zu besonderen Fleischstücken

Ludwig Maurer chef, organikus Wagyu tenyésztő, food stylist és bevallása szerint a hús szerelmese. Értelmezése alapján az egész állat egy ritka, különleges alapanyag, és nem csak a filé és rib eye. Ő arra törekszik, hogy a legtöbb húsrészt fel lehessen használni, mert mindegyiknek megvan a sajátossága, élvezeti értéke. Kreatív, modern, egyedi megközelítéssel technológiákkal alkotja ételeit, néha vad ötletek is felmerülnek, mindettől függetlenül az óvatosság, a természetesség jellemzi.
Az ételek elkészítésén túlmenően precíz és széleskörű információkkal lehetünk gazdagabbak, mint például széleskörű faj és fajta ismertetőkkel, továbbá az állat és hús vágási, darabolási módszereivel, lehetőségeivel. A húsok érlelési változatait és osztályozási lehetőségeit, és még sok mást, a húsokkal kapcsolatos információkkal lehetünk okosabbak. A szerző hitvallása, hogy a marha nem csak a steak-ről, a sültről szól, annál többről, hiszen nagyon sok különleges húsrészeket tartalmaz, amelyek ritkák és a legrosszabb, hogy egyik szakácskönyv sem említi őket. Ennek vége. A szakácskönyv több mint 70 modern receptet tartalmaz. A receptek kitérnek a marhahúsból, sertéshúsból, szarvashúsból, további vadhúsokból, bárányhúsból, nyúlhúsból készült ételekre, továbbá kiegészítésként betekintést kapunk az alapreceptekbe és a fondok -alapmártások elkészítésébe is. A szerző számtalan tevékenysége között említhetjük a Beef, a Rolling Pin, számtalan főzős magazinokkal, a Wagyu tenyésztőkkel való szórós együttműködést. “2005-ben alapította meg a Meating Point szakmai-oktató, szolgáltatói céget, mely számtalan híres szakács, pék, hentes, borszakértő a tagja.
A kiadvány beltartalmába belelapozhat itt!
Termékinformációk
Szerző: | Ludwig Maurer |
Kiadó: | Matthaes Verlag |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Német / German Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9783875150933 |
Nyelv: | Német |
Méretek: | 25 x 29 x 3 cm |
Súly: | 1.68 kg |
Oldalszám: | 264 |
Ár: |
27 990 Ft (26 657 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
The Korean Kimchi Cookbook

Kimchi az ázsiai kulináris színpad egyik sztárja. Ezek a kimchi receptek étvágygerjesztő módja annak, hogy több probiotikumot, vitamint és enzimet tartalmazó zöldséget adjon egészséges étrendjéhez.
BAU.STEINE

Christian Bau, a háromcsillagos ’Victor’s Fine Dining by Christian Bau’ étterem séfje negyedik, rendkívüli kulináris tehetségének emléket állító szakácskönyvét adja ki. Bau önmaga mottóját követi munkásságán keresztül – ’Vagy szenvedéllyel csináld a dolgokat, vagy sehogy.’ Bau egy sokszorosan kitüntetett séf egyedi látásmóddal.
The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.