Italia con Gusto e Amore - Road Trip to the Roots of Italian Cuisine
by Annette Canini-Daems
Fedezze fel az olasz cucina povera gyökereit Annette Canini Daems-szel, aki végig kalauzol az országban, ahol az étel nem termék, hanem kultúra. Induljon el vele egy lenyűgöző országúti kirándulásra mind a 20 régión keresztül, amelyek az olasz félsziget „bakancsát” alkotják.
- Az olasz kulináris térképen új, fel nem fedezett ételekkel fog örülni. Minden régió és terroir saját egyedi konyhával büszkélkedhet, mert Olaszország sokkal több, mint pusztán tészta...
- Fedezze fel, hogyan születtek bizonyos ételek keserű szükségből, de nemzedékeken át intenzív ízzel és szenvedéllyel öröklődnek, és hogyan alakult ki a gazdag kulináris hagyomány a „szegény” alapanyagokból.
- Annette elmeséli a kivételesen motivált emberek lenyűgöző történeteit, akik kincsként tartják és ápolják regionális kulturális örökségüket.
Próbálja ki saját „kezét” az évszázados receptekkel, amelyek a regionális büszkeség kulináris tükörképe. Ez a könyv több mint 100 autentikus ételt tartalmaz.
Buon appetito!
Annette Canini Daems Olaszországban ment férjhez Giovannihoz, és annak idején Toszkánába költözött munkája miatt. 2006-ban Sinalunga díszpolgárává avatták a közösségért végzett társadalmilag fontos projektjei miatt. És ott van még sok toszkán barátja: az „Amici della Chianina”, (a chianinai szarvasmarhafajta baráti társasága), az olajbogyó-gazdálkodó szomszédja és néhány helyi szakács, akik elmerítették kultúrájukban és kísérteties történeteikben. Antwerpenben (Belgium) nagy szenvedéllyel és elhivatottsággal vezette a Sette Piatti olasz vendéglátó egységet és csemegeboltot, amely továbbra is elbűvöli az italofilokat. Annette előadásokat, főzőtanfolyamokat és kóstolókat tart az olasz konyha eredetéről.
Termékinformációk
Szerző: | Annette Canini-Daems |
Kiadó: | Editions Lannoo |
Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. szeptember 20. |
ISBN: | 9789401499064 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.2 x 28 x 3 cm |
Súly: | 1.6 kg |
Oldalszám: | 400 |
Ár: |
15 890 Ft (15 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Noma - Time and Place in Nordic Cuisine
René Redzepit széles körben elismerik az északi konyha újra feltalálásában. Koppenhágai étterme, a Noma 2009-ben a San Pellegrino World’s 50 Best Restaurant díjon a világ harmadik legjobbjaként ismerték el, és ugyanezen az ünnepségen megkapta az egyedülálló „Chef’s Choice” díjat.
La Grande Piccola Pasticceria
Mi izgalmasabb, mint ahogy Alessandro Dalmasso életét szenteli az aprósüteményeknek, egy drága ékszerhez méltó értékkel felruházva őket, az alapanyagok, eszközök és technikák megválasztásától a kóstolásig.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.