Barion Pixel

Italia con Gusto e Amore - Road Trip to the Roots of Italian Cuisine

by Annette Canini-Daems


« Vissza | Szerzők: Annette Canini-Daems
  2024. szeptember 20. 17:47

Italia con Gusto e Amore - Road Trip to the Roots of Italian Cuisine

Fedezze fel az olasz cucina povera gyökereit Annette Canini Daems-szel, aki végig kalauzol az országban, ahol az étel nem termék, hanem kultúra. Induljon el vele egy lenyűgöző országúti kirándulásra mind a 20 régión keresztül, amelyek az olasz félsziget „bakancsát” alkotják.


  • Az olasz kulináris térképen új, fel nem fedezett ételekkel fog örülni. Minden régió és terroir saját egyedi konyhával büszkélkedhet, mert Olaszország sokkal több, mint pusztán tészta...
  • Fedezze fel, hogyan születtek bizonyos ételek keserű szükségből, de nemzedékeken át intenzív ízzel és szenvedéllyel öröklődnek, és hogyan alakult ki a gazdag kulináris hagyomány a „szegény” alapanyagokból.
  • Annette elmeséli a kivételesen motivált emberek lenyűgöző történeteit, akik kincsként tartják és ápolják regionális kulturális örökségüket.

Próbálja ki saját „kezét” az évszázados receptekkel, amelyek a regionális büszkeség kulináris tükörképe. Ez a könyv több mint 100 autentikus ételt tartalmaz.

Buon appetito!

Annette Canini Daems Olaszországban ment férjhez Giovannihoz, és annak idején Toszkánába költözött munkája miatt. 2006-ban Sinalunga díszpolgárává avatták a közösségért végzett társadalmilag fontos projektjei miatt. És ott van még sok toszkán barátja: az „Amici della Chianina”, (a chianinai szarvasmarhafajta baráti társasága), az olajbogyó-gazdálkodó szomszédja és néhány helyi szakács, akik elmerítették kultúrájukban és kísérteties történeteikben. Antwerpenben (Belgium) nagy szenvedéllyel és elhivatottsággal vezette a Sette Piatti olasz vendéglátó egységet és csemegeboltot, amely továbbra is elbűvöli az italofilokat. Annette előadásokat, főzőtanfolyamokat és kóstolókat tart az olasz konyha eredetéről.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Annette Canini-Daems
Kiadó: Editions Lannoo
Kategória: Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. szeptember 20.
ISBN: 9789401499064
Nyelv: Angol
Méretek: 20.2 x 28 x 3 cm
Súly: 1.6 kg
Oldalszám: 400
Ár: 15 890 Ft
(15 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Breaking Breads

Breaking Breads

Az Izraeli pékszakma ezernyi régió hatását karolja át – Marokkó, Jemen, Németország és Grúzia, csak hogy egy párat említsünk. Uri Scheft pékmester szétválaszthatatlanul egyesíti ezeket a New York-i Breads Bakery-ben és a Tel Aviv-i Lehamim Bakery-ben készülő hihetetlen péksüteményeiben.


Szerzők: Uri Scheft

Biotope - Pastorale

Biotope - Pastorale

A két Michelin csillagos étterem tulajdonos-séf, Bart De Pooter májusban 51 éves lett, emellett szülőfalujában, Reetben található étteremének Pastorale 25. évfordulóját ünnepli.


Szerzők: Bart de Pooter

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland