Italia con Gusto e Amore - Road Trip to the Roots of Italian Cuisine
by Annette Canini-Daems
Fedezze fel az olasz cucina povera gyökereit Annette Canini Daems-szel, aki végig kalauzol az országban, ahol az étel nem termék, hanem kultúra. Induljon el vele egy lenyűgöző országúti kirándulásra mind a 20 régión keresztül, amelyek az olasz félsziget „bakancsát” alkotják.
- Az olasz kulináris térképen új, fel nem fedezett ételekkel fog örülni. Minden régió és terroir saját egyedi konyhával büszkélkedhet, mert Olaszország sokkal több, mint pusztán tészta...
- Fedezze fel, hogyan születtek bizonyos ételek keserű szükségből, de nemzedékeken át intenzív ízzel és szenvedéllyel öröklődnek, és hogyan alakult ki a gazdag kulináris hagyomány a „szegény” alapanyagokból.
- Annette elmeséli a kivételesen motivált emberek lenyűgöző történeteit, akik kincsként tartják és ápolják regionális kulturális örökségüket.
Próbálja ki saját „kezét” az évszázados receptekkel, amelyek a regionális büszkeség kulináris tükörképe. Ez a könyv több mint 100 autentikus ételt tartalmaz.
Buon appetito!
Annette Canini Daems Olaszországban ment férjhez Giovannihoz, és annak idején Toszkánába költözött munkája miatt. 2006-ban Sinalunga díszpolgárává avatták a közösségért végzett társadalmilag fontos projektjei miatt. És ott van még sok toszkán barátja: az „Amici della Chianina”, (a chianinai szarvasmarhafajta baráti társasága), az olajbogyó-gazdálkodó szomszédja és néhány helyi szakács, akik elmerítették kultúrájukban és kísérteties történeteikben. Antwerpenben (Belgium) nagy szenvedéllyel és elhivatottsággal vezette a Sette Piatti olasz vendéglátó egységet és csemegeboltot, amely továbbra is elbűvöli az italofilokat. Annette előadásokat, főzőtanfolyamokat és kóstolókat tart az olasz konyha eredetéről.
Termékinformációk
Szerző: | Annette Canini-Daems |
Kiadó: | Editions Lannoo |
Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. szeptember 20. |
ISBN: | 9789401499064 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.2 x 28 x 3 cm |
Súly: | 1.6 kg |
Oldalszám: | 400 |
Ár: |
15 890 Ft (15 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Breaking Breads
Az Izraeli pékszakma ezernyi régió hatását karolja át – Marokkó, Jemen, Németország és Grúzia, csak hogy egy párat említsünk. Uri Scheft pékmester szétválaszthatatlanul egyesíti ezeket a New York-i Breads Bakery-ben és a Tel Aviv-i Lehamim Bakery-ben készülő hihetetlen péksüteményeiben.
Biotope - Pastorale
A két Michelin csillagos étterem tulajdonos-séf, Bart De Pooter májusban 51 éves lett, emellett szülőfalujában, Reetben található étteremének Pastorale 25. évfordulóját ünnepli.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon
Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.