Italia con Gusto e Amore - Road Trip to the Roots of Italian Cuisine
by Annette Canini-Daems
Fedezze fel az olasz cucina povera gyökereit Annette Canini Daems-szel, aki végig kalauzol az országban, ahol az étel nem termék, hanem kultúra. Induljon el vele egy lenyűgöző országúti kirándulásra mind a 20 régión keresztül, amelyek az olasz félsziget „bakancsát” alkotják.
- Az olasz kulináris térképen új, fel nem fedezett ételekkel fog örülni. Minden régió és terroir saját egyedi konyhával büszkélkedhet, mert Olaszország sokkal több, mint pusztán tészta...
- Fedezze fel, hogyan születtek bizonyos ételek keserű szükségből, de nemzedékeken át intenzív ízzel és szenvedéllyel öröklődnek, és hogyan alakult ki a gazdag kulináris hagyomány a „szegény” alapanyagokból.
- Annette elmeséli a kivételesen motivált emberek lenyűgöző történeteit, akik kincsként tartják és ápolják regionális kulturális örökségüket.
Próbálja ki saját „kezét” az évszázados receptekkel, amelyek a regionális büszkeség kulináris tükörképe. Ez a könyv több mint 100 autentikus ételt tartalmaz.
Buon appetito!
Annette Canini Daems Olaszországban ment férjhez Giovannihoz, és annak idején Toszkánába költözött munkája miatt. 2006-ban Sinalunga díszpolgárává avatták a közösségért végzett társadalmilag fontos projektjei miatt. És ott van még sok toszkán barátja: az „Amici della Chianina”, (a chianinai szarvasmarhafajta baráti társasága), az olajbogyó-gazdálkodó szomszédja és néhány helyi szakács, akik elmerítették kultúrájukban és kísérteties történeteikben. Antwerpenben (Belgium) nagy szenvedéllyel és elhivatottsággal vezette a Sette Piatti olasz vendéglátó egységet és csemegeboltot, amely továbbra is elbűvöli az italofilokat. Annette előadásokat, főzőtanfolyamokat és kóstolókat tart az olasz konyha eredetéről.
Termékinformációk
Szerző: | Annette Canini-Daems |
Kiadó: | Editions Lannoo |
Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. szeptember 20. |
ISBN: | 9789401499064 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.2 x 28 x 3 cm |
Súly: | 1.6 kg |
Oldalszám: | 400 |
Ár: |
15 890 Ft (15 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Evolutions in Bread
A New York Times bestseller szerzője, a (Flour Water Salt Yeast és a The Elements of Pizza) megtanítja Önnek, hogyan magasztalhatja a szendvicskenyeret, a reggeli pirítóst és az általános kenyérsütést, felhasználva mindazt, amit az elmúlt évtizedben tanult a kenyerek tökéletesítéséről.
Gluten-Free Baking At Home
Több, mint 80 mesterrecept átfogó, vizuális gyűjteménye glutén-és allergénmentes kenyerekre, muffinokra, scone-okra, tortákra, kekszekre, pitékre, tartokera és sok másra, amit egy oktató vagy egy cukrász séf fejlesztett ki, hogy minden alkalommal kiváló legyen a végeredmény.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.