Italian Wine - The History, Regions, and Grapes of an Iconic Wine Country
by Shelley Lindgren and Kate Leahy

Utazás Olaszország mind a húsz régióján keresztül, hogy felfedezzük azokat a szőlőfajtákat, tájakat és történelmi technikákat, amelyek a modern olasz borkészítést formálták – egy könnyen érthető és lenyűgöző útmutató az olasz borok világához.
„Briliáns bepillantás az olasz bor és gasztronómia múltjába, jelenébe és jövőjébe.” — Rajat Parr, a Phelan Farm tulajdonosa és a Secrets of Sommeliers, valamint a The Sommelier’s Atlas of Taste szerzője
A díjnyertes sommelier, Shelley Lindgren, aki régóta ismert (és immár lovaggá is ütötték) az ismeretlenebb olasz borok népszerűsítéséért, valamint az elismert szakácskönyv-szerző, Kate Leahy egy felhasználóbarát és elbűvölő útikalauzzal jelentkezik, amely két évtized munkájának gyümölcse. A dinamikus szerzőpáros egy gyönyörűen fényképezett és átfogó utazásra invitál, amely során megérthetjük, hogyan is néz ki napjainkban az olasz borkultúra: kik azok a borászok, akik formálják az iparágat, hogyan alkalmazkodnak az egyre több kihívást jelentő klímaváltozáshoz, és milyen történelmi események alapozták meg ezt a mozgalmat.
Járd be képzeletben Olaszország mind a húsz borvidékét Lindgren és Leahy segítségével, és tágítsd ízlelőbimbóid határait a Chianti, Pinot Grigio és Lambrusco világán túl. Merülj el az eddig kevéssé ismert történetekben: hogyan hatottak az ősi borkészítési technikák, a hatalmi átrendeződések, a családok vándorlása, valamint a táj és az éghajlat a mai olasz borokra. Lindgren és Leahy kíváncsisága és szenvedélye ragadós, a könyvet becsukva garantáltan lelkesebben és mélyebb tudással fordulsz majd az olasz borok felé.
Az Italian Wine legyen az útitársad ebben a végtelenül izgalmas és sokszínű világban.
A szerzők:
Shelley Lindgren a San Franciscó-i A16 nevű közkedvelt olasz étterem borigazgatója és tulajdonosa. Elnyerte a James Beard-díjat a Kiemelkedő Borprogram kategóriában, valamint a Slow Wine Fair díját a „Jó, Tiszta és Tisztességes” olasz borok legjobb választékáért. Az olasz kormány lovaggá ütötte, és a rangos „Cavaliere dell’Ordine Della Stella Italia” címmel tüntette ki az olasz borok iránti elkötelezettségéért. Munkásságát olyan platformok méltatták, mint a The Wall Street Journal, Food & Wine, Punch és a San Francisco Chronicle. Számos szervezet (La Cocina, Guild of Sommeliers, Slide Ranch) igazgatótanácsában is részt vett, valamint tagja a Les Dames d’Escoffier szervezetnek. San Franciscóban él férjével, két fiával.
Kate Leahy több mint egy tucat könyv szerzője vagy társszerzője, többek közt a Wine Style, Lavash, La Buvette és Burma Superstar című köteteké. Írásai megjelentek a Food & Wine, Bon Appétit és a Smithsonian Magazine oldalain. Egykori szakácsként ma már főállású íróként dolgozik, San Franciscóban él párjával.
Shelley és Kate első közös könyve, az A16 Food + Wine elnyerte az IACP Év Szakácskönyve díját. Együtt írták a SPQR: Modern Italian Food and Wine című könyvet is. Ez a harmadik közös munkájuk, amely két évtizednyi olaszországi utazás és borkóstolás összegzése.
Termékinformációk
Szerzők: | Kate Leahy, Shelley Lindgren |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. július 03. |
ISBN: | 9781984857620 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.1 x 25.3 x 2.5 cm |
Súly: | 1.3 kg |
Oldalszám: | 304 |
Ár: |
12 890 Ft (12 276 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar

Egy professzionális útmutató, amely feltérképezi és ünnepli a koktélok kulináris alapanyagait – több mint 100 recepttel a világ legkreatívabb bartenderei és a James Beard-díjas szerző, Jim Meehan (Meehan’s Bartender Manual) tollából.
Essential

Ollie Dabbous az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb séfje. Visszafogott ám látványos ételei az alapanyagok és az ízek esszenciáját ünneplik.
Essential

Ollie Dabbous az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb séfje. Visszafogott ám látványos ételei az alapanyagok és az ízek esszenciáját ünneplik.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.