Barion Pixel

Italian Wine - The History, Regions, and Grapes of an Iconic Wine Country

by Shelley Lindgren and Kate Leahy


« Vissza | Szerzők: Kate Leahy, Shelley Lindgren
  2025. július 03. 14:59

Italian Wine - The History, Regions, and Grapes of an Iconic Wine Country

Utazás Olaszország mind a húsz régióján keresztül, hogy felfedezzük azokat a szőlőfajtákat, tájakat és történelmi technikákat, amelyek a modern olasz borkészítést formálták – egy könnyen érthető és lenyűgöző útmutató az olasz borok világához.


„Briliáns bepillantás az olasz bor és gasztronómia múltjába, jelenébe és jövőjébe.” — Rajat Parr, a Phelan Farm tulajdonosa és a Secrets of Sommeliers, valamint a The Sommelier’s Atlas of Taste szerzője

A díjnyertes sommelier, Shelley Lindgren, aki régóta ismert (és immár lovaggá is ütötték) az ismeretlenebb olasz borok népszerűsítéséért, valamint az elismert szakácskönyv-szerző, Kate Leahy egy felhasználóbarát és elbűvölő útikalauzzal jelentkezik, amely két évtized munkájának gyümölcse. A dinamikus szerzőpáros egy gyönyörűen fényképezett és átfogó utazásra invitál, amely során megérthetjük, hogyan is néz ki napjainkban az olasz borkultúra: kik azok a borászok, akik formálják az iparágat, hogyan alkalmazkodnak az egyre több kihívást jelentő klímaváltozáshoz, és milyen történelmi események alapozták meg ezt a mozgalmat.

Járd be képzeletben Olaszország mind a húsz borvidékét Lindgren és Leahy segítségével, és tágítsd ízlelőbimbóid határait a Chianti, Pinot Grigio és Lambrusco világán túl. Merülj el az eddig kevéssé ismert történetekben: hogyan hatottak az ősi borkészítési technikák, a hatalmi átrendeződések, a családok vándorlása, valamint a táj és az éghajlat a mai olasz borokra. Lindgren és Leahy kíváncsisága és szenvedélye ragadós, a könyvet becsukva garantáltan lelkesebben és mélyebb tudással fordulsz majd az olasz borok felé.

Az Italian Wine legyen az útitársad ebben a végtelenül izgalmas és sokszínű világban.

A szerzők:

Shelley Lindgren a San Franciscó-i A16 nevű közkedvelt olasz étterem borigazgatója és tulajdonosa. Elnyerte a James Beard-díjat a Kiemelkedő Borprogram kategóriában, valamint a Slow Wine Fair díját a „Jó, Tiszta és Tisztességes” olasz borok legjobb választékáért. Az olasz kormány lovaggá ütötte, és a rangos „Cavaliere dell’Ordine Della Stella Italia” címmel tüntette ki az olasz borok iránti elkötelezettségéért. Munkásságát olyan platformok méltatták, mint a The Wall Street Journal, Food & Wine, Punch és a San Francisco Chronicle. Számos szervezet (La Cocina, Guild of Sommeliers, Slide Ranch) igazgatótanácsában is részt vett, valamint tagja a Les Dames d’Escoffier szervezetnek. San Franciscóban él férjével, két fiával.

Kate Leahy több mint egy tucat könyv szerzője vagy társszerzője, többek közt a Wine Style, Lavash, La Buvette és Burma Superstar című köteteké. Írásai megjelentek a Food & Wine, Bon Appétit és a Smithsonian Magazine oldalain. Egykori szakácsként ma már főállású íróként dolgozik, San Franciscóban él párjával.

Shelley és Kate első közös könyve, az A16 Food + Wine elnyerte az IACP Év Szakácskönyve díját. Együtt írták a SPQR: Modern Italian Food and Wine című könyvet is. Ez a harmadik közös munkájuk, amely két évtizednyi olaszországi utazás és borkóstolás összegzése.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Kate Leahy, Shelley Lindgren
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2025. július 03.
ISBN: 9781984857620
Nyelv: Angol
Méretek: 21.1 x 25.3 x 2.5 cm
Súly: 1.3 kg
Oldalszám: 304
Ár: 12 890 Ft
(12 276 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

North

North

Példátlan betekintés Izland kultúrájába és ételeibe, az ország elsőrangú séfjétől, a Reykjavíki Dill étterem tulajdonosától. Izland közismerten a Föld egyik leggyönyörűbb és legérintetlenebb helye, mely egy bimbózó úticél azoknak az utazóknak, akiket elcsábított a meglepő táj és az élénk kultúra. Izland egészen egyedi és megnyerő ételek sorának ad otthont, melyet jellegzetes őshonos alapanyagok, hagyományos farmerek és kistermelők, valamint rendkívül kreatív séfek és éttermek tesznek különlegessé.

 

Szerzők: Gunnar Gislason

The Bourbon Bible

The Bourbon Bible

A Bourbon sikere megállíthatatlan, és ez a kalauz megtanít mindent, amit érdemes tudni róla. Eric Zandona, italspecialista az American Distilling Institute-nél, a világ 140 legjobb bourbonjéről ad áttekintést, a klasszikus nagy nevektől kicsiny, kézműves lepárlókig, ízprofilokkal és javaslatokkal, hogy miképp élvezhetjük legjobban a megismert italok mindegyikét. 


Szerzők: Eric Zandona

The Turkish Cookbook

The Turkish Cookbook

A tápláló és egészséges török konyha egyetemes szakácskönyve, Törökország páratlan gasztronómiai hagyományainak első számú szakértőjétől, Musa Dagdeviren-től, akit a Netflix dokumentumfilm-sorozatában, a Chef’s Table-ben is láthattunk.


Szerzők: Musa Dagdeviren

The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

A modern cukrászat lenyűgöző, alapvető útmutatója. Francisco J. Migoya ebben a gyönyörű és átfogó cukrászkönyvében, a kortárs desszertek lényegi elemeit ismerteti olvasójával.