Maaemo
Mutter Erde
Két éve készül ez a könyv, és mint a legelső, mérföldkőnek számít az életünkben; nagyon büszkék vagyunk rá. Örömteli munka volt, beutaztuk Norvégiát, hogy desztilláljuk és nyomtatásban kiadjuk a Maaemo esszenciáját.
Számos ikonikus ételünk receptje bemutatásra kerül, Tuukka Koski gyönyörű fotóival, Danny Larsen egyedi illusztrációival, Bielke & Yang tervezésében. Látványos betekintés a Maaemo kulisszái mögé. Egy figyelemreméltó könyv a figyelemreméltó Maaemo étteremről – az egyetlen 3 Michelin-csillagos norvég étteremről.
A norvég természetről készült lélegzetelállító képek és illusztrációk, és az ételek és az étterem környezetének gyönyörű fotói utazásra visznek Norvégia ízein át. Pontosan úgy, ahogy egy látogatás ebbe a világszerte ismert csillagos oslói étterembe.
Az éttermet Esben Holmboe Bang vezeti. Őszinteséggel és elkötelezetten ír az ízekről, az identitásról, az álmokról és a kőkemény munkáról, ami ahhoz szükséges, hogy kivételes ételeket szolgáljanak fel az étterem vendégeinek. Az olvasók lehetőséget kapnak, hogy otthon is megalkossák a Maaemo ételeit: a könyv az étterem 80 receptjét mutatja be, címerételeknek számító fogásokkal és jellegzetes ízekkel.
‘Ez a könyv instant klasszikus számomra. Olyan, amire hivatkozni fogunk az elkövetkezendő évtizedek folyamán, amikor történetet mesélünk világunk apró északi szegletének ételeiről.”
René Redzepi - Chef at Noma, Denmark.
Halálosan őszinte szakácskönyv / ‘Nagyon kevés séf van, aki olyan nyitottsággal és őszinteséggel tudja elmesélni éttermének történetét mint, ahogy Espen Holmboe Bang beszél a Maaemo-ről. Úgy érzi az ember, hogy valósággal a séf bőrébe bújik, mialatt élete művéről mesél, az időről és az energiáról, amit beleölt egy étterem megalapításába és kifejlesztésébe. A könyv kiválóan összerakott, jól megírt és könnyen olvasható rövid szövegeivel.”
AFTENPOSTEN
A Nagy Mestermű az Anyaföldtől / “Ez egy mestermű és egyszerre hiteles enciklopédia a norvég gasztronómia legfontosabb időszakáról. A könyv sziklaszilárd, mint egy monolit, más és igaz. Országunk legjobb tükörképe, bemutatja napjaink trendjeit, régmúlt idők hagyományaiból merít ihletet és a jövőbe vezet. Ezeken az oldalakon az északi konyha megújítása valóságosan és őszintén van dokumentálva. Ez egy olyan könyv, ami generációról generációra fog szállni.”
Photo: Tuukka Koski
























Photo: Tuukka Koski
Termékinformációk
| Szerzők: | Esben Holmboe Bang, Tuukka Koski |
| Kiadó: | Matthaes Verlag |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Német / German Books |
| Kiadás éve: | 2018 |
| ISBN: | 9783875154245 |
| Nyelv: | Német |
| Méretek: | 27.6 x 33.8 x 4 cm |
| Súly: | 3.25 kg |
| Oldalszám: | 383 |
| Ár: |
39 990 Ft (38 086 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Desserts
Julien Duvernay-t az egyik legjobb svájci cukrásznak tekintik és Tanja Grandits, Stücki Basel 2 Michelin csillagos éttermében rendkívüli alkotásokat készít: „mindenkit lenyűgöz”, ahogy azt a GaultMillau étterem kalauz megemlíti.
Delicious Viennoiseries - 70 puff pastry and brioche recipes
Pain au chocolat az iskola után. Briós egy vasárnap reggelen. Egy hirtelen támadt vágyakozás egy pékség kirakata előtt. Egy pálmalevél, amit lassan rétegről rétegre bontunk le. Mini croissant-ok, amiket túl gyorsan elfogyasztunk.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.