Barion Pixel

Masala

Recipes from India, the Land of Spices


« Vissza | Szerzők: Anita Jaisinghani
  2022. december 01. 18:15

Masala

Menjen be egy szakács elméjébe, hogy megtanulja az indiai konyha alapjait, és megfejtse a fűszeres főzés titkait ebben a több mint 100 időtlen receptből álló gyönyörű gyűjteményben.


A texasi Houston állambeli Pondicheri étterem díjnyertes séfje, Anita Jaisinghani megmutatja, milyen egyszerű, ízletes és egészséges az indiai étel ebben a lenyűgöző és hozzáférhető debütáló-új szakácskönyvben.

Az indiai Gujaratban született és nőtt fel, Anita a főzéshez való hozzáállása egyszerű: az ősi Ayurveda tantételeit követve az ételek szezonálisak, az állagot és a színt ünneplik, a fűszereket pedig fokozzák, nem pedig elnyomják.
Az indiai konyha sztárjaként a fűszereket reggeltől estig használják egyszerű forrázatokban, mint a fahéjas vizet a nap indításához, míg a koriander és a menta hűsítő egyensúlyt ad a tüzes grill kukorica salátához, kardamom pedig aromás édességet kölcsönöz a mangós rizspudingnak.

A Masala megtanít indiai séfként gondolkodni, felfedi a friss, egész fűszerekkel való főzés bölcsességét és technikáit: a melegítés és a hűtés azonosítását, a használat sorrendjét, a forró olajban való temperálást és még sok mást.

India minden szegletéből ihletet merítve ezek a receptek magukban foglalják az erjesztett dósákat (indiai palacsinta), édes és sós chutney-kat, illatos csirkehús-, hal- és sertés curryket, samosákat, pakorákat és naanokat, valamint tisztelegnek a bolygó egyik legrégebbi és legváltozatosabb konyhája előtt. Várhatóan új ízekkel és kombinációkkal nyűgözi le, mint például a sáfrányos citrusos pilaf, a kókuszos lassi, a jackfruit masala, a vindaloo borda és a füstölt padlizsán Raita.

A Masala megváltoztatja az indiai főzésről alkotott elképzeléseit és a fűszerek konyhai felhasználását.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Anita Jaisinghani
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. december 01.
ISBN: 9781984860705
Nyelv: Angol
Méretek: 20.3 x 25.4 x 2.8 cm
Súly: 1.23 kg
Oldalszám: 304
Ár: 12 690 Ft
(12 086 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The Elements Of Pizza

The Elements Of Pizza

Ebben a sokat várt szakácskönyvben Ken Forkish – a nagy népszerűségnek örvendő portland-i Artisan Pizza tulajdonosa, a Flour Water Salt Yeast c. könyv James Beard és IACP díjakkal kitüntetett írója, és az Egyesült Államok egyik legmegbízhatóbb szaktekintélye, ami a sütést illeti, bebizonyítja, hogy a fantasztikus pizza minden otthon számára elérhető. 


Szerzők: Ken Forkish

First Generation

First Generation

A Little Fat Boy mögött álló blogger 80 olyan receptet mutat be, amely az első generációs tajvani-amerikai gyermekkorában gyökerezik a közép-nyugaton felnövő tajvani amerikaiként.


Szerzők: Frankie Gaw

Pasta Reinvented

Pasta Reinvented

Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.


Pasta Reinvented

Pasta Reinvented

Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.