Barion Pixel

Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

by Rachael Maman


« Vissza | Szerzők: Rachael Mamane
  2020. június 17. 11:02

Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

Az alaplevek és erőlevesek a jó konyha sarokkövei, mégis a szakácskönyvekben gyakran csak az előszóban vagy a függelékben esik róluk szó. 


„Az év tíz legjobb szakácskönyve között” – Booklist


„Mamane írása éppolyan gyönyörű, átgondolt és figyelmes, mint ahogyan az ételeihez, az asztalhoz és az alapleveihez viszonyul. És imádom a különleges receptjeit.” – Deborah Madison

Mindeddig nem született átfogó gasztronómiai kézikönyv, amely kizárólag az alapleveket tárgyalja – legfeljebb itt-ott bukkantak fel töredékek. Pedig nehéz elhinni, hiszen minden lelkes hobbiszakács és profi séf tudja: egy jól elkészített alaplé – akár önmagában, akár egy étel kiindulópontjaként – képes egy középszerű fogást is mesterművé emelni.

A Mastering Stocks and Broths az a mindenre kiterjedő útmutató az alaplevek és erőlevesek világához, amelyre a szenvedélyes otthoni főzők és a kreatív szakácsok már régóta várnak.

Rachael Mamane szerző elvezet minket az alaplevekkel kapcsolatos tudományos ismeretekhez, bemutatja a valóban gondosan készített csontlevek lényegét, és több mint 100 összetett, egyedi receptet kínál, melyekben az alaplevek kulcsszerepet játszanak. A kötet gasztronómiai történeti kitekintést is nyújt: foglalkozik az alaplevek klasszikus francia technikájával, valamint a világ más kultúráinak megközelítéseivel.

A könyvből többek között megtudhatjuk:

  • miért kiemelten fontos az alapanyagok minősége és származása;
  • mik az alaplevek és erőlevesek gyakorlati és egészségügyi előnyei;
  • részletes módszertan alapján sajátíthatjuk el az alaplevek készítését, tárolását és felhasználását az otthoni konyhában.

A receptek kiemelten foglalkoznak a hulladékmentesség fontosságával: a már használt csontokat, másodrendű zöldségeket és megmaradt állati zsiradékokat hasznos, otthon is jól használható alapanyagokká alakítják.Ez a könyv segít választ találni arra a gyakori kérdésre, mit kezdjünk például egy boltban vásárolt sült csirke csontjaival, és hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a zöldségeinkből.

És talán ez a legfontosabb: egy jó alaplé időt igényel. Ez azonban nem hátrány – épp ez a szépsége. Az alapléfőzés meditatív és tartalmas élmény lehet, ha hagyjuk, hogy azzá váljon. Az alaplé főzése a legtöbb konyhában gyakran a háttérben zajlik: egy illat, amely belengi az otthont, egy szelíd melegség, amely a konyhából árad. Mamane lassú főzés iránti elköteleződése és a gasztronómia iránti öröme inspirálni fogja az olvasót.

„Mamane receptjeinek lehetetlen ellenállni.” – Jessica Prentice, a Full Moon Feasszerzője, a Three Stone Hearth társalapítója
„Olvasd el ezt a könyvet… gyógyítani fog.” – Camas Davis, hentes, író, a Portland Meat Collective tulajdonosa

A szerzőről

Rachael Mamane séf és a Brooklyn Bouillon alapító-tulajdonosa – egy olyan értéknövelt termékeket előállító vállalkozásé, amely az élelmiszer-hulladék csökkentésének lehetőségeit kutatja, miközben alapvető konyhai hozzávalókat kínál New York állam otthoni szakácsai számára.

A fogyasztói hulladékáramok visszaszorítására irányuló munkáját többek között a New York Times, a Modern Farmer, a The Splendid Table és a Food Curated is bemutatta. Részt vett a Feeding the 5000 nevű kezdeményezésben, melyet az ENSZ Környezetvédelmi Programja támogatott.

Előadóként szerepelt a Harvard Jogi Karán, valamint korai élelmiszeripari inkubátorprogramok résztvevője volt a Stanford Egyetemen és a Babson College-on.
Nem riad vissza attól, hogy éjszakákat töltsön lassan sülő húsok mellett, és őszintén lelkesedik a répa zöldje iránt is.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Rachael Mamane
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781603586566
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 3.3 cm
Súly: 0.91 kg
Oldalszám: 400
Ár: 12 590 Ft
(11 990 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Sweet France

Sweet France

François Blanc újságíró, Sweet France című alkotása a világ legjobb francia cukrászaitól származó desszertrecepteket gyűjtötte össze. 


Szerzők: Francois Blanc

The Nordic Cookbook

The Nordic Cookbook

Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf,  szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe. 


Szerzők: Magnus Nilsson

The Curious Bartender's Rum Revolution

The Curious Bartender's Rum Revolution

Ismerje meg, miért vált a rum a világ egyik legnépszerűbb italává, a bestseller író és koktélkeverő mester Tristan Stephenson legújabb kiadványában.


The Cocktail Cabinet

The Cocktail Cabinet

A THE COCKTAIL CABINET-ben Zoe Burgess ízszakértő demisztifikálja a koktélokat, elmagyarázza és feltárja a szerkezeteket, az ízprofilokat és az alkalmazott technikákat.


Szerzők: Zoe Burgess