Barion Pixel

Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

by Rachael Maman


« Vissza | Szerzők: Rachael Mamane
  2020. június 17. 11:02

Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

Az alaplevek és erőlevesek a jó konyha sarokkövei, mégis a szakácskönyvekben gyakran csak az előszóban vagy a függelékben esik róluk szó. 


„Az év tíz legjobb szakácskönyve között” – Booklist


„Mamane írása éppolyan gyönyörű, átgondolt és figyelmes, mint ahogyan az ételeihez, az asztalhoz és az alapleveihez viszonyul. És imádom a különleges receptjeit.” – Deborah Madison

Mindeddig nem született átfogó gasztronómiai kézikönyv, amely kizárólag az alapleveket tárgyalja – legfeljebb itt-ott bukkantak fel töredékek. Pedig nehéz elhinni, hiszen minden lelkes hobbiszakács és profi séf tudja: egy jól elkészített alaplé – akár önmagában, akár egy étel kiindulópontjaként – képes egy középszerű fogást is mesterművé emelni.

A Mastering Stocks and Broths az a mindenre kiterjedő útmutató az alaplevek és erőlevesek világához, amelyre a szenvedélyes otthoni főzők és a kreatív szakácsok már régóta várnak.

Rachael Mamane szerző elvezet minket az alaplevekkel kapcsolatos tudományos ismeretekhez, bemutatja a valóban gondosan készített csontlevek lényegét, és több mint 100 összetett, egyedi receptet kínál, melyekben az alaplevek kulcsszerepet játszanak. A kötet gasztronómiai történeti kitekintést is nyújt: foglalkozik az alaplevek klasszikus francia technikájával, valamint a világ más kultúráinak megközelítéseivel.

A könyvből többek között megtudhatjuk:

  • miért kiemelten fontos az alapanyagok minősége és származása;
  • mik az alaplevek és erőlevesek gyakorlati és egészségügyi előnyei;
  • részletes módszertan alapján sajátíthatjuk el az alaplevek készítését, tárolását és felhasználását az otthoni konyhában.

A receptek kiemelten foglalkoznak a hulladékmentesség fontosságával: a már használt csontokat, másodrendű zöldségeket és megmaradt állati zsiradékokat hasznos, otthon is jól használható alapanyagokká alakítják.Ez a könyv segít választ találni arra a gyakori kérdésre, mit kezdjünk például egy boltban vásárolt sült csirke csontjaival, és hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a zöldségeinkből.

És talán ez a legfontosabb: egy jó alaplé időt igényel. Ez azonban nem hátrány – épp ez a szépsége. Az alapléfőzés meditatív és tartalmas élmény lehet, ha hagyjuk, hogy azzá váljon. Az alaplé főzése a legtöbb konyhában gyakran a háttérben zajlik: egy illat, amely belengi az otthont, egy szelíd melegség, amely a konyhából árad. Mamane lassú főzés iránti elköteleződése és a gasztronómia iránti öröme inspirálni fogja az olvasót.

„Mamane receptjeinek lehetetlen ellenállni.” – Jessica Prentice, a Full Moon Feasszerzője, a Three Stone Hearth társalapítója
„Olvasd el ezt a könyvet… gyógyítani fog.” – Camas Davis, hentes, író, a Portland Meat Collective tulajdonosa

A szerzőről

Rachael Mamane séf és a Brooklyn Bouillon alapító-tulajdonosa – egy olyan értéknövelt termékeket előállító vállalkozásé, amely az élelmiszer-hulladék csökkentésének lehetőségeit kutatja, miközben alapvető konyhai hozzávalókat kínál New York állam otthoni szakácsai számára.

A fogyasztói hulladékáramok visszaszorítására irányuló munkáját többek között a New York Times, a Modern Farmer, a The Splendid Table és a Food Curated is bemutatta. Részt vett a Feeding the 5000 nevű kezdeményezésben, melyet az ENSZ Környezetvédelmi Programja támogatott.

Előadóként szerepelt a Harvard Jogi Karán, valamint korai élelmiszeripari inkubátorprogramok résztvevője volt a Stanford Egyetemen és a Babson College-on.
Nem riad vissza attól, hogy éjszakákat töltsön lassan sülő húsok mellett, és őszintén lelkesedik a répa zöldje iránt is.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Rachael Mamane
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781603586566
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 3.3 cm
Súly: 0.91 kg
Oldalszám: 400
Ár: 12 590 Ft
(11 990 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Ikarus invites the world's best chefs VOL9

Ikarus invites the world's best chefs VOL9

Amikor hónapról-hónapra kinyílik az Ikarus konyhájának ajtaja, a nemzetközi kulinária élvonalbeli séfjei előtt tisztelegnek.


Evolutions in Bread

Evolutions in Bread

A New York Times bestseller szerzője, a (Flour Water Salt Yeast és a The Elements of Pizza) megtanítja Önnek, hogyan magasztalhatja a szendvicskenyeret, a reggeli pirítóst és az általános kenyérsütést, felhasználva mindazt, amit az elmúlt évtizedben tanult a kenyerek tökéletesítéséről.


Szerzők: Ken Forkish

Signature

Signature

A l’École Bellouet tehetséges cukrász professzora, Johan Martin 350 ínyenc oldalon át buzdít arra, hogy felfedezzük a nagy cukrászmesterek titkait. 


Szerzők: Johan Martin

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon