Barion Pixel

Miramar

Dedikált verzió / Signed Version


« Vissza | Szerzők: Paco Pérez
  2015. október 14. 13:25

Miramar

Az író több évtizednyi munkásságának legjelentősebb történeteibe és alkalmazott technikáiba nyújt betekintést a szakácskönyve 320 oldalán keresztül. Felidézi a forrásokat, a kedvenc alapanyagait, technológiáit melyekből inspirációt merített akkor, és most. Paco Pérez elmeséli, hogy évekkel ezelőtt miként indította el a környék kortárs-avantgárd szemléletét, egy óriási és hihetetlen “kreativitás-lavinát”, melyből új ízek, emblematikus étel kreációk, éttermek születtek, és születnek ma is.


Éttermeivel eddig 5 Michelin csillagot birtokol, neve egy fogalom, egy márkanév, egy beazonosítható korszak. Éttermei: Miramar / Llançà / Girona / Spanyolország 2 Michelin csillag, Enoteca / Barcelona / Spanyolország/ 2 Michelin-csillag, Five / Berlin / Németország / 1 Michelin csillag. Több mint hét évtizede kis tengerparti bárként indult az épület története, mára az izgalmas ételek templomává vált, ahol nagyra becsülik a kreativitást, eredetiséget, elkötelezettséget, a kiváló ételeket, és a mögöttes történeteket. A szerző tisztában van vele, hogy nehéz utat választott “történeteinek” elmesélésére, tudja, hogy ez egy olyan út, mely mindig is létezett, de csak kevesen élnek vele, használják ki.

Útját járva azon gondolkodik, hogyan tehetné szórakoztatóvá, humorossá az étkezés néhány elemét, sokszor gyermekként próbál a világra tekinteni. Talán ez a titka…… Mindent egybevetve célja a gasztronómiai önkifejezés és ez látszik a Miramaron, és a többi éttermén egyaránt. Paco Pérez megtestesíti az Emlékeket, a Regionalitást, és az Avantgárdot. A régió gasztronómiájára nagy hatást gyakorolt szakember szakácskönyvét mindazoknak ajánlom, akik a múlt, a jelen, és a jövő gasztronómiai viszonyait szeretnék megérteni, továbbá betekintést szeretnének egy ritka, egyedi gasztronómiai világba.

Photo: Montagud Editores

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Paco Pérez
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9788472121591
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 28 x 3 cm
Súly: 1.86 kg
Oldalszám: 320
Ár: 49 890 Ft
(47 514 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

TeaTime - A Taste of London's Best Afternoon Teas

TeaTime - A Taste of London's Best Afternoon Teas

A világhírű ételfotós, Jean Cazals által illusztrált TeaTime egy pazar utazásra visz London 50 egyedi és ragyogó tea-hotspotja körül.


Szerzők: Jean Cazals

Ma petite boulangerie japonaise - Sando, hokkaido, cheesecake

Ma petite boulangerie japonaise - Sando, hokkaido, cheesecake

Japán szendvicskenyér, briós, sando, sajttorta, sajt tarte, cream puff …. Fedezzen fel 80 japán kenyér, péksütemény és édesség receptet.


Sous-Vide Cuisine

Sous-Vide Cuisine

A Sous-Vide Cuisine egy első osztályú, gyakorlati kézikönyv hivatásos szakácsok részére. Joan Roca és Salvador Brugués újraszerkesztett, aktualizált könyve a technológiai aspektusokat nem csak illusztrálja, hanem elmagyarázza hogyan lehetséges kreatív recepteket készíteni a sous-vide technológia használatával, segítségével.


Southern Ground

Southern Ground

Úttörő túra a déli kézműves pékségekben, több mint 75 gazdag receptettel, a déli, hideg-kővel őrölt lisztmozgalom egyik vezetőjétől.