Barion Pixel

Miramar

Dedikált verzió / Signed Version


« Vissza | Szerzők: Paco Pérez
  2015. október 14. 13:25

Miramar

Az író több évtizednyi munkásságának legjelentősebb történeteibe és alkalmazott technikáiba nyújt betekintést a szakácskönyve 320 oldalán keresztül. Felidézi a forrásokat, a kedvenc alapanyagait, technológiáit melyekből inspirációt merített akkor, és most. Paco Pérez elmeséli, hogy évekkel ezelőtt miként indította el a környék kortárs-avantgárd szemléletét, egy óriási és hihetetlen “kreativitás-lavinát”, melyből új ízek, emblematikus étel kreációk, éttermek születtek, és születnek ma is.


Éttermeivel eddig 5 Michelin csillagot birtokol, neve egy fogalom, egy márkanév, egy beazonosítható korszak. Éttermei: Miramar / Llançà / Girona / Spanyolország 2 Michelin csillag, Enoteca / Barcelona / Spanyolország/ 2 Michelin-csillag, Five / Berlin / Németország / 1 Michelin csillag. Több mint hét évtizede kis tengerparti bárként indult az épület története, mára az izgalmas ételek templomává vált, ahol nagyra becsülik a kreativitást, eredetiséget, elkötelezettséget, a kiváló ételeket, és a mögöttes történeteket. A szerző tisztában van vele, hogy nehéz utat választott “történeteinek” elmesélésére, tudja, hogy ez egy olyan út, mely mindig is létezett, de csak kevesen élnek vele, használják ki.

Útját járva azon gondolkodik, hogyan tehetné szórakoztatóvá, humorossá az étkezés néhány elemét, sokszor gyermekként próbál a világra tekinteni. Talán ez a titka…… Mindent egybevetve célja a gasztronómiai önkifejezés és ez látszik a Miramaron, és a többi éttermén egyaránt. Paco Pérez megtestesíti az Emlékeket, a Regionalitást, és az Avantgárdot. A régió gasztronómiájára nagy hatást gyakorolt szakember szakácskönyvét mindazoknak ajánlom, akik a múlt, a jelen, és a jövő gasztronómiai viszonyait szeretnék megérteni, továbbá betekintést szeretnének egy ritka, egyedi gasztronómiai világba.

Photo: Montagud Editores

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Paco Pérez
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9788472121591
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 28 x 3 cm
Súly: 1.86 kg
Oldalszám: 320
Ár: 49 890 Ft
(47 514 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

Indian Kitchens - Treasured family recipes from across the land

Indian Kitchens - Treasured family recipes from across the land

Ebben az örömteli új könyvben Roopa Gulati beutazza Indiát, és ünnepli a nemzetet alkotó csodálatosan változatos ételeket nap mint nap betérve azokhoz az emberekhez, akik elkészítik azokat, az eredmény pedig több mint 100 finom, friss és élénk recept, amelyeket újra és újra meg akarsz majd főzni.


Szerzők: Roopa Gulati

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

The Lebanese Kitchen

The Lebanese Kitchen

A Lebanese Home Cooking a libanoni otthoni étkezés átfogó kalauza. Több mint 500 receptje mezzékre, levesekre, halra, húsra és zöldségekre, desszertekre, tortákra, kekszekre, befőttekre és italokra, lefedi a libanoni gasztronómia teljes skáláját. 


Szerzők: Salma Hage

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.