Miramar
Dedikált verzió / Signed Version
Az író több évtizednyi munkásságának legjelentősebb történeteibe és alkalmazott technikáiba nyújt betekintést a szakácskönyve 320 oldalán keresztül. Felidézi a forrásokat, a kedvenc alapanyagait, technológiáit melyekből inspirációt merített akkor, és most. Paco Pérez elmeséli, hogy évekkel ezelőtt miként indította el a környék kortárs-avantgárd szemléletét, egy óriási és hihetetlen “kreativitás-lavinát”, melyből új ízek, emblematikus étel kreációk, éttermek születtek, és születnek ma is.
Éttermeivel eddig 5 Michelin csillagot birtokol, neve egy fogalom, egy márkanév, egy beazonosítható korszak. Éttermei: Miramar / Llançà / Girona / Spanyolország 2 Michelin csillag, Enoteca / Barcelona / Spanyolország/ 2 Michelin-csillag, Five / Berlin / Németország / 1 Michelin csillag. Több mint hét évtizede kis tengerparti bárként indult az épület története, mára az izgalmas ételek templomává vált, ahol nagyra becsülik a kreativitást, eredetiséget, elkötelezettséget, a kiváló ételeket, és a mögöttes történeteket. A szerző tisztában van vele, hogy nehéz utat választott “történeteinek” elmesélésére, tudja, hogy ez egy olyan út, mely mindig is létezett, de csak kevesen élnek vele, használják ki.
Útját járva azon gondolkodik, hogyan tehetné szórakoztatóvá, humorossá az étkezés néhány elemét, sokszor gyermekként próbál a világra tekinteni. Talán ez a titka…… Mindent egybevetve célja a gasztronómiai önkifejezés és ez látszik a Miramaron, és a többi éttermén egyaránt. Paco Pérez megtestesíti az Emlékeket, a Regionalitást, és az Avantgárdot. A régió gasztronómiájára nagy hatást gyakorolt szakember szakácskönyvét mindazoknak ajánlom, akik a múlt, a jelen, és a jövő gasztronómiai viszonyait szeretnék megérteni, továbbá betekintést szeretnének egy ritka, egyedi gasztronómiai világba.
Photo: Montagud Editores
Termékinformációk
Szerző: | Paco Pérez |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9788472121591 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 25 x 28 x 3 cm |
Súly: | 1.86 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
22 890 Ft (21 800 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Sushi Secrets
A legjobb sushi szakácsok technikái és filozófiái az igazán finom sushi elkészítéséhez.
Roots by Tommy Banks
Nagy-Britannia legfiatalabb Michelin-csillagos séfje több mint 100 egyedi szezonális receptet oszt meg családi farmjáról és pubjából, valamint történeteket és ötleteket a termesztésről, a takarmányozásról és a tartósításról.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.