Miramar
Dedikált verzió / Signed Version

Az író több évtizednyi munkásságának legjelentősebb történeteibe és alkalmazott technikáiba nyújt betekintést a szakácskönyve 320 oldalán keresztül. Felidézi a forrásokat, a kedvenc alapanyagait, technológiáit melyekből inspirációt merített akkor, és most. Paco Pérez elmeséli, hogy évekkel ezelőtt miként indította el a környék kortárs-avantgárd szemléletét, egy óriási és hihetetlen “kreativitás-lavinát”, melyből új ízek, emblematikus étel kreációk, éttermek születtek, és születnek ma is.
Éttermeivel eddig 5 Michelin csillagot birtokol, neve egy fogalom, egy márkanév, egy beazonosítható korszak. Éttermei: Miramar / Llançà / Girona / Spanyolország 2 Michelin csillag, Enoteca / Barcelona / Spanyolország/ 2 Michelin-csillag, Five / Berlin / Németország / 1 Michelin csillag. Több mint hét évtizede kis tengerparti bárként indult az épület története, mára az izgalmas ételek templomává vált, ahol nagyra becsülik a kreativitást, eredetiséget, elkötelezettséget, a kiváló ételeket, és a mögöttes történeteket. A szerző tisztában van vele, hogy nehéz utat választott “történeteinek” elmesélésére, tudja, hogy ez egy olyan út, mely mindig is létezett, de csak kevesen élnek vele, használják ki.
Útját járva azon gondolkodik, hogyan tehetné szórakoztatóvá, humorossá az étkezés néhány elemét, sokszor gyermekként próbál a világra tekinteni. Talán ez a titka…… Mindent egybevetve célja a gasztronómiai önkifejezés és ez látszik a Miramaron, és a többi éttermén egyaránt. Paco Pérez megtestesíti az Emlékeket, a Regionalitást, és az Avantgárdot. A régió gasztronómiájára nagy hatást gyakorolt szakember szakácskönyvét mindazoknak ajánlom, akik a múlt, a jelen, és a jövő gasztronómiai viszonyait szeretnék megérteni, továbbá betekintést szeretnének egy ritka, egyedi gasztronómiai világba.
Photo: Montagud Editores
Termékinformációk
Szerző: | Paco Pérez |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9788472121591 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 25 x 28 x 3 cm |
Súly: | 1.86 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
49 890 Ft (47 514 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar

Egy professzionális útmutató, amely feltérképezi és ünnepli a koktélok kulináris alapanyagait – több mint 100 recepttel a világ legkreatívabb bartenderei és a James Beard-díjas szerző, Jim Meehan (Meehan’s Bartender Manual) tollából.
Restaurant Gordon Ramsay - A Story of Excellence

Nemzedékének vitathatatlanul egyik legjobb szakácsa, Gordon Ramsay fényes karriert futott be, és globális étterembirodalmat épített Londontól Bordeaux-ig és Szöultól Szingapúrig.
Restaurant Gordon Ramsay - A Story of Excellence

Nemzedékének vitathatatlanul egyik legjobb szakácsa, Gordon Ramsay fényes karriert futott be, és globális étterembirodalmat épített Londontól Bordeaux-ig és Szöultól Szingapúrig.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.