Barion Pixel

Modernist Bread

The Art and Science - Modernist Cuisine


« Vissza | Szerzők: Nathan Myhrvold, Francisco J. Migoya
  2017. július 28. 13:17

Modernist Bread

A Modernist Bread: The Art and Science forradalmian új meglátásba helyezi az emberi étrend egyik legalapvetőbb darabját. A díjnyertes Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking-ot is szerző csapat legújabb kiadványa, egy gyakorlati tudást és úttörő technikákat felvonultató kincsestár négy évnyi független kutatást és vezető élelmiszeripari szakemberekkel való együttműködést dolgozz fel: a végeredmény a kenyér eddigi legmélyrehatóbb bemutatása.


A könyv 2300 odalán szemet gyönyörködtető fotók elevenítik meg a kenyér történetét – lehull a lepel hihetetlen történelméről, megismerhetjük a világ legkülönfélébb kenyérféléit, és gyönyörködhetünk a héj felett és alatt munkálkodó tudományos jelenségek lélegzetelállító szépségében. A Modernist Cuisine csapatának hála olyan újító receptekkel és technológiákkal találkozhatunk, amiket még sehol nem publikáltak. Az ötkötetes könyvsorozat egy letisztult rozsdamentes acél tokban érkezik; több mint 1500 hagyományos és avant-garde receptet tartalmaz egy spirálkötésű konyhai útmutatóval kiegészítve, ami a receptek tömör gyűjteményeként lehetővé teszi, hogy azok könnyedén hasznosíthatók legyenek a gyakorlatban is. A Modernist Bread felbecsülhetetlen forrása lehet bárkinek, aki csillapítani akarja tudásszomját a kenyerek világáról vagy épp emelni akarja mestersége nívóját. Ez a könyv egy véres kard minden pék számára – legyen akár szigorú hagyománykövető, megrögzött modernista, otthon sütő, éttermi séf vagy kézműves. Arra hív mindenkit, hogy felkarolja az újításban rejlő lehetőségeket és valósítsa meg legmerészebb ötleteit, amiből teljesen új, egyedi kenyerek születhetnek.


A Nathan Myhrvold által létrehozott, a Washington-i Bellevue városában működő Modernist Cuisine egy több tudományág specialistáiból álló csoport. A csapat tudósokból, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó séfekből, egy teljes szerkesztői-fotós, és egy üzleti és marketing részlegből áll – mindannyian elkötelezettek a konyhaművészet előrehaladása mellett, eszközük a szüntelen kísérletezés és a mérhetetlen kreativitás.
Nathan Myhrvold a The Cooking Lab alapítója, a Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking, a Modernist Cuisine at Home, a The Photography of Modernist Cuisine és a közeljövőben megjelenő Modernist Bread: The Art and Science című könyvek vezető szerzője. Rutinosan feszegeti a kulináris szaktudás és tudomány határait, séfként, tudósként, fotósként és íróként. Az ételek és a fotózás iránt érzett szenvedélye kisfiú kora óta tart. Fiatalként falta a szakácskönyveket és akkor is új kamerákba és objektívekbe invesztálta pénzét amikor posztdoktorális kozmológiai munkáját végezte Stephen Hawking mellett. Mialatt a Microsoft műszaki vezérigazgatójaként dolgozott, szabadságot vett ki azért, hogy elvégezhesse gasztronómiai tanulmányait az École de Cuisine La Varenne-en Franciaországban. Nathan 1999-ben távozott a Microsoft-tól, ami után megalapította az Intellectual Ventures céget, érdeklődési körei terén végzett kutatások elvégzésére, beleértve életre szóló szenvedélyeit, a fotózást, a főzést és az élelmiszer-tudományokat és technológiát. Az irodalmi űr hatására, ami a kulináris folyamatok hátterének és a világ vezető éttermei által használt élvonalbeli technikák területén uralkodott, Myhrvold összeállította a Modernist Cuisine csapatát, hogy megoszthassa másokkal a főzés művészetét és tudományát.


A Modernist Cuisine konyhai brigádját Francisco Migoya séf vezeti. Nathan Myhrvold-al együtt irányítják a kulináris kutatásokat, az új technikák és receptek kifejlesztését a csapat következő könyve, a Modernist Bread: The Art and Science számára. Az Egyesült Államok egyik legképzettebb cukrászaként és csokoládékészítőjeként tartják számon, aki olyan elismerések birtokában van mint a Gremi de Pastisseria de Barcelona cukrásziskola Medal of Master Artisan Pastry Chef (Kézműves Mestercukrászok Medálja) díja. Migoya a New York-i Hudson Chocolates egykori tulajdonosa; a The French Laundry és a Bouchon Bakery vezető cukrászaként is dolgozott. Mielőtt csatlakozott a Modernist Cuisine csapatához, Migoya a The Culinary Institute of America tanáraként tevékenykedett, ahol a kenyerekről, péksüteményekről, cukrászatról és konyhai tudományról tartott kurzusokat.

Photo: The Cooking LAB

Megrendelés estén az adott kiadvány csak személyes átvétellel vehető át!

Figyelem: a magas devízaárfolyamok miatt kérje az ár aktualizálását!

 

 

 



Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nathan Myhrvold, Francisco J. Migoya
Kiadó: The Cooking LAB
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9780982761052
Nyelv: Angol
Méretek: 35.8 x 40.9 x 35.3 cm
Súly: 23 kg
Oldalszám: 2196
Ár: 212 990 Ft
(202 848 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The World Atlas of Coffee / 2nd Edition

The World Atlas of Coffee / 2nd Edition

„A babtól az elkészítésig– a kávé felfedezése, magyarázata és élvezete”. Ez a teljes körű kávékalauz több mint 35 ország kávébabjait és kávéját mutatja be részletesen. A kávézás világa soha nem volt élvezetesebb vagy érdekesebb, mint ma. A kávétermelők számára több variáció és módszer érhető el, mint valaha is és mi, mint fogyasztók, ennek a szakértelemnek a haszonélvezői lehetünk - biztosítja, hogy a kávé, amit iszunk, a legjobb, ami fellelhető. 


Szerzők: James Hoffmann

Pasta Reinvented

Pasta Reinvented

Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.


Breaking Breads

Breaking Breads

Az Izraeli pékszakma ezernyi régió hatását karolja át – Marokkó, Jemen, Németország és Grúzia, csak hogy egy párat említsünk. Uri Scheft pékmester szétválaszthatatlanul egyesíti ezeket a New York-i Breads Bakery-ben és a Tel Aviv-i Lehamim Bakery-ben készülő hihetetlen péksüteményeiben.


Szerzők: Uri Scheft

Crostate

Crostate

A Tart, az egyik legnépszerűbb süteményfajta a hagyományos sütemények közül. Az eklektikus Gianluca Fusto szokatlanul újraértelmezi fogalmát, tartalmát, megjelenését, és mindezt a maga módján. Gianluca Fusto, mestercukrász, dedikált Valrhona oktató, szaktanácsadó a világ egyik legkreatívabb és szakmailag legfelkészültebb cukrászának tartják. A szerző  legújabb könyvének témája a Tart (Crostate), a klasszikusok újraértelmezése kortárs szemlélettel…módon.  


Szerzők: Gianluca Fusto