Modernist Cuisine - The Art and Science of Cooking
Modern Konyha - A főzés művészete és tudománya

Nathan Myhrvold, Chris Young és Maxime Bilet – kutatók, felfedezők és gyakorló szakácsok – ebben a 6 kötetes, gazdagon illusztrált összeállításban olyan, tudomány ihlette ételkészítési technikákkal ismertetnek meg, melyekkel mennyei ízeket érhetünk el. A modernista konyha újraértelmezi a főzés folyamatát. A sok ezer fénykép a tudományt és a technológiát érthetővé és vonzóvá teszi.
Megrendelés estén az adott kiadvány csak személyes átvétellel vehető át!
A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu
„Escoffier óta a legfontosabb könyv a konyhaművészetről"
– Tim Zagat
„A modern gasztronómia technikáinak lenyűgöző áttekintése"
– Heston Blumenthal
„Vizuális hullámvasút napjaink élelmiszerei és főzési eszközeinek világán keresztül”
– The New York Times
Az angol nyelvű kötetek rövid tartalma:
1. Történelem és alapok 348 oldal
A kulináris mozgalmak története
Mikrobiológia a konyhában
Élelmiszerbiztonság
Élelmiszer és egészség
Hő és energia
Az étel és a víz fizikája
2. Technikák és eszközök 480 oldal
A hagyományos főzés
Főzés modern sütővel
A sous-vide technológia
A modernista konyha
3. Állatok és növények 408 oldal
Hogyan működik az izom
A hús és a tenger gyümölcseinek vágása és főzése
Sózás és szárítás, pácolás és füstölés
A növények, mint élelmiszerek
Gyümölcsök és zöldségek főzése
Kuktában főzés, mikrohullámú sütés, növényi ételek tápanyagainak megőrzése
4. Hozzávalók és előkészítés 416 oldal
Sűrítőanyagok
Zselék
Emulziók
Habok
Bor
Kávé
5. Készétel receptek 412 oldal
Lágy húsok
Kemény rostos húsok
Baromfi
Hal
Rákfélék
Tojás
Keményítők
Gyümölcsök és zöldségek
6. Recept kézikönyv 374 oldal
A spirálkötésű konyhai kézikönyvet nagy szakítószilárdságú, vízálló szintetikus papírra nyomtatták.
Gyönyörű és nagyon praktikus.
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerzők: | Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet |
Kiadó: | Modernist Cuisine |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Sous-Vide, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. szeptember 21. |
ISBN: | 9781734386141 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 33.5 x 41 x 33 cm |
Súly: | 0.02 kg |
Oldalszám: | 2400 |
Ár: |
209 990 Ft (199 990 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
ADN - Volume 1 Alain Ducasse - Emmanuel Pilon - Amaury Bouhours - Jean-Philippe Blondet

"A mulandó boldogság kereskedői vagyunk, akiknek az emlékezete örökkévaló." ALAIN DUCASSE
A 135 recept, amelyet ebben a könyvben megosztanak, a kulináris gyakorlatuk középpontjában áll. A megkönnyebbülés és a kontraszt, a savas, keserű vagy sós jegyek és nyomok tökéletes művészetére, amelyek mély nyomot hagynak a testben és a szellemben egyaránt.
Donabe - Classic and Modern Japanese Clay Pot Cooking

Egy gyönyörű és pazarul fényképezett szakácskönyv, amely az autentikus japán agyagedényes főzésre összpontosít, szeretett recepteket és klasszikusok frissítéseit mutatja be, háttérrel a donabe eredetéről és történetéről.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
The Sommelier's Atlas of Taste

Az első meghatározó referenciakönyv, amely régiónként mutatja be, milyen érzékszervi jegyeket kellene hordozniuk Európa nagy borainak.