Barion Pixel

Mono

Le Monoporzioni in Pasticceria


« Vissza | Szerzők: Gianluca Fusto
  2017. szeptember 16. 15:35

Mono

A Mono abból a vágyból született, hogy innovatív jelentést adjon az egységes piac szegmensének, az évek során rendeződő kortárs szabályokról, az igényekről és sajnos a “nem a gondolkodásról”. 


A szerző /Gianluca Fusto/ nemzetközi utazásai, képzései arra ösztönözték, hogy dolgozzon ki működő “édes” projekteket, koncepciókat melyek valóban használhatóak az egész világon, a vendéglátás több területén, kezdve a cukrász butikoktól a luxus szállodákig egyaránt. Technikája egy személyes tanulmányon alapul, mely 3 termék, 3 konzisztencia, 3 szerkezet, 3 hőmérséklet és 3 szín kifogástalan kombinációján alapul.
Ez a könyv szakembereknek íródott, melyben Gianluca Fusto bemutatja szokatlan látomását, stílusát, annak elemeit, zsenialitását, a technológiai felkészültségét és a nélkülözhetetlen, hozzátartozó dizájnt.

 

 

A könyv 5 "koncepcióra" vagy 5 különböző részre van felosztva, de egy felismerhető stílus és ízlés mentén.

„G-sign” / Textúrák
„Frolle Follie” / Omlós tészták
„Icons” / Időtlen klasszikusok
„Fetta perfetta” / Tökéletes szelet
„Eyes Cream” / Fagylalt-Sorbet


A professzionális cukrászkönyvben szereplő 50 összetett recept minden részét-alkotóelemét megismerhetjük. A kiadvány, a termék, az ár és a kommunikáció technikájával és marketingjével is foglalkozik; valamint az összetevők mélyreható elemzésével és az érzékszervi elemzéseivel, a kreativitással és a stílust "irányító" technikákkal egyaránt.

Szerzőről:

Gianluca Fusto kortárs kreatív, fejlesztő, oktató, tanácsadó cukrász, egyike a 15 legkiválóbb Valrhona oktató cukrászoknak, akik képviselik a céget az egész világon, mely az egyik legfontosabb és leginnovatívabb csokoládégyártó a világon. Pályája kezdetén a párizsi Frameben dolgozott, majd cukrászként a Bistro a Gualtiero Marchesi éttermében, ezután Aldo Bellini következett, majd Valentino Piero Selvaggio Las Vegas, Grand Hotel Villa Serbelloni Bellagioban és végül Cracco Peck Milánóban.
2011-ben részt vett a Juniors Cukrász Világbajnokságon, (CAST Foods olasz csapatának tagjaként), végül együtt, megszerezték az első helyezést. 2012-ben felveszik az olasz Pasticceri Akadémiára.
Jelenleg a Valrhona szakmai nagykövete, fejlesztő-szaktanácsadó, professzionális könyvszerző.

 

 Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Gianluca Fusto
Kiadó: ItalianGourmet
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Olasz / English-Italian Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788898675616
Nyelv: Olasz-Angol
Méretek: 20 x 29 x 2 cm
Súly: 1.57 kg
Oldalszám: 304
Ár: 28 990 Ft
(27 610 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Noma Guide to Fermentation

The Noma Guide to Fermentation

A Noma-ban – amit négy alkalommal kiáltottak ki a világ legjobb éttermének – minden ételben helyet kap az erjesztés valamilyen formája, legyen az egy élénkítő hatású ecet, mely ízű miso, egy csepp felvillanyozó garum vagy a fekete fokhagyma intenzív édessége. Az erjedés a Noma rendkívüli ízhatásainak egyik alapkővé. Most Rene Redzepi, a Noma séfje es társtulajdonosa és David Zilber, a séf aki az étterem neves fermentációs laboratóriumát vezeti, sosem látott technikákat mutat be amiket a Noma erjesztett alapanyagainak elkészítéséhez is használnak. 


Pastries

Pastries

Pierre Hermé a világ egyik legismertebb sztárcukrásza. Az új könyvében, több mint 100 ízletes, klasszikus desszertet ismertet, rendkívüli részletességgel, a termékek keletkezési történeteivel kiegészítve.


Szerzők: Pierre Hermé

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Italian Deli Cookbook

The Italian Deli Cookbook

A biscottitól a limoncellóig, a világ az olasz csemegeboltokkal folytatott szerelmi viszonya hosszú évek óta tart.


Szerzők: Theo Randall