Mono
Le Monoporzioni in Pasticceria
A Mono abból a vágyból született, hogy innovatív jelentést adjon az egységes piac szegmensének, az évek során rendeződő kortárs szabályokról, az igényekről és sajnos a “nem a gondolkodásról”.
A szerző /Gianluca Fusto/ nemzetközi utazásai, képzései arra ösztönözték, hogy dolgozzon ki működő “édes” projekteket, koncepciókat melyek valóban használhatóak az egész világon, a vendéglátás több területén, kezdve a cukrász butikoktól a luxus szállodákig egyaránt. Technikája egy személyes tanulmányon alapul, mely 3 termék, 3 konzisztencia, 3 szerkezet, 3 hőmérséklet és 3 szín kifogástalan kombinációján alapul.
Ez a könyv szakembereknek íródott, melyben Gianluca Fusto bemutatja szokatlan látomását, stílusát, annak elemeit, zsenialitását, a technológiai felkészültségét és a nélkülözhetetlen, hozzátartozó dizájnt.
A könyv 5 "koncepcióra" vagy 5 különböző részre van felosztva, de egy felismerhető stílus és ízlés mentén.
„G-sign” / Textúrák
„Frolle Follie” / Omlós tészták
„Icons” / Időtlen klasszikusok
„Fetta perfetta” / Tökéletes szelet
„Eyes Cream” / Fagylalt-Sorbet
A professzionális cukrászkönyvben szereplő 50 összetett recept minden részét-alkotóelemét megismerhetjük. A kiadvány, a termék, az ár és a kommunikáció technikájával és marketingjével is foglalkozik; valamint az összetevők mélyreható elemzésével és az érzékszervi elemzéseivel, a kreativitással és a stílust "irányító" technikákkal egyaránt.
Szerzőről:
Gianluca Fusto kortárs kreatív, fejlesztő, oktató, tanácsadó cukrász, egyike a 15 legkiválóbb Valrhona oktató cukrászoknak, akik képviselik a céget az egész világon, mely az egyik legfontosabb és leginnovatívabb csokoládégyártó a világon. Pályája kezdetén a párizsi Frameben dolgozott, majd cukrászként a Bistro a Gualtiero Marchesi éttermében, ezután Aldo Bellini következett, majd Valentino Piero Selvaggio Las Vegas, Grand Hotel Villa Serbelloni Bellagioban és végül Cracco Peck Milánóban.
2011-ben részt vett a Juniors Cukrász Világbajnokságon, (CAST Foods olasz csapatának tagjaként), végül együtt, megszerezték az első helyezést. 2012-ben felveszik az olasz Pasticceri Akadémiára.
Jelenleg a Valrhona szakmai nagykövete, fejlesztő-szaktanácsadó, professzionális könyvszerző.
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Gianluca Fusto |
Kiadó: | ItalianGourmet |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Olasz / English-Italian Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9788898675616 |
Nyelv: | Olasz-Angol |
Méretek: | 20 x 29 x 2 cm |
Súly: | 1.57 kg |
Oldalszám: | 304 |
Ár: |
28 990 Ft (27 610 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Cake Design Recipe - Congmom's Cake Diary
Különböző formájú torták bevonási és dekorációs technikái nyomócsövekkel, a tejszínhabos torták elkészítésének részletes folyamata, pont úgy, mint ahogy az író neves kurzusain is tanítják. Részletes magyarázatokkal, mint egy oktató videóban.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.