New European Baking
99 Recipes for Breads, Brioches and Pastries

Csakúgy, mint sok világjárvány által sújtott amerikai, az európaiak is bekapcsolták sütőjüket, és a sütés révén újra felfedezik gyökereiket.
Ezt a közel száz receptből álló gyűjteményt elegáns, de barátságos hangulattal mutatja be Laurel Kratochvila, egy amerikai születésű, „boulangerie” képzett pék, saját zsidó pékségével és bagel boltjával Berlinben.
Minden fejezet egy bizonyos típusú pékárunak szól: kenyereknek, briósoknak és dúsított tésztáknak, viennoiseries és laminált péksüteményeknek, tartoknak és kekszeknek – és alapvető recepteket, valamint régi tésztaformázási, kelesztési, fűszerezési és tölteléktechnikákat tartalmaz.
A könyvben profilok találhatók, amelyek bemutatják az olvasóknak tizenegy másik európai péket, akik ízletes süteményeket és kenyereket készítenek, amelyek tükrözik szülővárosuk, Párizs, Varsó, Koppenhága, Madrid, London és Lisszabon kulturális örökségét. Az olyan receptek, mint a balti rozskenyér, a pirított szezámmagos challah, a bodzavirágos maritozzi, a mézes és füge tropezienne, a bárány- és édesköményes kolbásztekercs, a puha perecek és a fűszeres gyömbéres karamell kekszet, amelyek ötvözik az óvilági hagyományokat a huszonegyedik századi ízekkel.
Ez a kifinomult, mégis könnyen hozzáférhető útmutató az otthoni sütéshez, tele zamatos fényképekkel, minden tapasztalati szinten alkalmas pékek számára is, Európa évszázados történelmével zsúfolva.
Termékinformációk
Szerző: | Laurel Kratochvila |
Kiadó: | Prestel |
Kategória: | Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. október 04. |
ISBN: | 9783791388397 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.8 x 26.4 x 2.5 cm |
Súly: | 1.11 kg |
Oldalszám: | 272 |
Ár: |
11 690 Ft (11 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Architexture de la pâtisserie - Aurélien Cohen

A szenvedélyes cukrász, Aurélien Cohen a süteményeket műalkotásnak tekinti, amelyet ízek és textúrák asszociációiból épít fel
Avanguardia

Az Avantguardia az édességet helyezi az élményének középpontjába. Egy könyv a ’valódi’ cukrászkultúráról, amit átélhetünk lapról lapra, textúráról textúrára.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.