New European Baking
99 Recipes for Breads, Brioches and Pastries

Csakúgy, mint sok világjárvány által sújtott amerikai, az európaiak is bekapcsolták sütőjüket, és a sütés révén újra felfedezik gyökereiket.
Ezt a közel száz receptből álló gyűjteményt elegáns, de barátságos hangulattal mutatja be Laurel Kratochvila, egy amerikai születésű, „boulangerie” képzett pék, saját zsidó pékségével és bagel boltjával Berlinben.
Minden fejezet egy bizonyos típusú pékárunak szól: kenyereknek, briósoknak és dúsított tésztáknak, viennoiseries és laminált péksüteményeknek, tartoknak és kekszeknek – és alapvető recepteket, valamint régi tésztaformázási, kelesztési, fűszerezési és tölteléktechnikákat tartalmaz.
A könyvben profilok találhatók, amelyek bemutatják az olvasóknak tizenegy másik európai péket, akik ízletes süteményeket és kenyereket készítenek, amelyek tükrözik szülővárosuk, Párizs, Varsó, Koppenhága, Madrid, London és Lisszabon kulturális örökségét. Az olyan receptek, mint a balti rozskenyér, a pirított szezámmagos challah, a bodzavirágos maritozzi, a mézes és füge tropezienne, a bárány- és édesköményes kolbásztekercs, a puha perecek és a fűszeres gyömbéres karamell kekszet, amelyek ötvözik az óvilági hagyományokat a huszonegyedik századi ízekkel.
Ez a kifinomult, mégis könnyen hozzáférhető útmutató az otthoni sütéshez, tele zamatos fényképekkel, minden tapasztalati szinten alkalmas pékek számára is, Európa évszázados történelmével zsúfolva.
Termékinformációk
Szerző: | Laurel Kratochvila |
Kiadó: | Prestel |
Kategória: | Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. október 04. |
ISBN: | 9783791388397 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.8 x 26.4 x 2.5 cm |
Súly: | 1.11 kg |
Oldalszám: | 272 |
Ár: |
11 690 Ft (11 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Garuharu Book Collection

Garuharu / Yun Eunyoung/ cukrászséf professzionális könyvei egy csomagban, kedvezményesen! A nagysikerű könyvsorozat Eclair, Tarte, Decoration, Travel Cake most kedvezményes áron, amennyiben egyszerre szeretné megvásárolni a négy kiadványt.
Mexico The Cookbook

A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.