Persian Feasts - Recipes & Stories from a Family Table
Leila Heller, with Lila Charif, Laya Khadjavi, and Bahar Tavakolian
Egy remek gyűjtemény, amely 100 perzsa házi receptet és történetet mutat be egyetlen családi gyűjteményből.
Amikor Leila Heller édesanyja, Nahid Taghinia-Milani 1979-ben az Egyesült Államokba érkezett, magával hozta a receptjeit. A Persian Feasts iráni finomságokat kínál a déli Shiraztól az északi Tabrizig.
Ez a 100 finom ételből álló gyűjtemény kiadós ragukat, sáfrányos rizsételeket, zamatos kebabokat és finom rózsavizes desszerteket tartalmaz – mindegyik olyan történetet mesél el, amely hagyományokkal átitatott, és nemzedékről nemzedékre öröklődtek. A váratlan összetevő-kombinációk minden ételhez jellegzetes ízeket és aromákat hoznak létre.
Ez az otthoni szakácsoknak szóló, rendkívül személyes könyv – családi történetekkel, történelmi beszámolókkal az étkezési kultúráról, receptek eredetéről és ünnepi menükről – az érzékszervek lakomája, amely a szezonális alapanyagokból, friss fűszernövényekből és illatos fűszerekből készült, látványos ételek bőségét ünnepli.








Termékinformációk
| Szerző: | Leila Heller |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2024 |
| Forgalmazás kezdete: | 2024. szeptember 19. |
| ISBN: | 9781838667528 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 21.3 x 27.2 x 2.8 cm |
| Súly: | 1.2 kg |
| Oldalszám: | 272 |
| Ár: |
14 890 Ft (14 181 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fine Chocolates Gold
A most megjelent kiadvány egy teljes és átfogó technológia ismertető a csokoládéról, a bonbon készítésről, a nemzetközi viszonylatban is Best-Seller-nek számító Fine Chocolates 1,2,3 és 4, egy kötetben való összefoglalása. A könyv szerzője Jean Perre Wybaw a világ egyik legelismertebb csokoládékészítője, bonbon szakértője, aki több tucat kiváló, eredeti recepttel és profi tippel örvendezteti meg olvasóját.
One week with Yann Duytsche
A tekintélyes francia mester, Yann Duytsche egy teljes hétre invitál műhelyébe (Dolç, Barcelona, Spanyolország). Azoknak a fő alkotásoknak a gyűjteménye ez, amik Duytsche műhelyében készülnek nap mint nap; ezek alaposan letesztelt és kipróbált, igaz és valós termékek, nem csak azért mert technikailag is működnek, hanem mert megfeleltek a legmagasabb elvárásoknak is: a vásárlók ízlésének.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Nature's Table
Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.