Barion Pixel

Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution

by Mw Elizabeth Gabay


« Vissza | Szerzők: Elizabeth Gabay (Master of Wine)
  2024. július 12. 15:22

Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution

Az elmúlt huszonöt évben a rozé borok értékesítése hatalmas fellendülést mutatott. Különösen a fiatalabb fogyasztok körében népszerű, reflektorfénybe kerülése a rózsaszín divat divatjának része.


Ezen borokat gyakran frissnek és igénytelennek gondolják, de bár sokak számára ez is a vonzerejük, de a Master of Wine Elizabeth Gabay feltárja a rozé másik oldalát, és olyan borokat fedez fel (néhány nem elérhető a pincészet lépcsőin túl), amelyek összetettek és izgalmasak, úgy, mint a vörös és fehér pincetársaik.

Miután végigvezetett minket a rozé történetén, valamint a fajtákról és a borkészítési módszerekről beszélt, Gabay a rozé készítési régióira irányítja a figyelmét, először olyan történelmi borokkal ismertet meg bennünket, mint a Tavel, a Cigales és a Rosé d’Anjou.

Legközelebb a forradalom szívébe, Provence-ba utazik. A régió halvány árnyalatú borai a divat csúcspontjává váltak, a hollywoodi sztárok tulajdonában lévő pincészetek és a Garrushoz hasonló borok prémium árakat parancsolnak.

Legközelebb a forradalom szívébe, Provence-ba utazik. A régió halvány árnyalatú borai a divat csúcspontjává váltak, a hollywoodi sztárok tulajdonában lévő pincészetek és a Garrushoz hasonló borok prémium árakat parancsolnak. Nem meglepő módon ez sok emulációhoz vezetett, de Gabay folytatja globális rozé-kutatásait, felfedezi, hogy a Pale nem az egyetlen érdekes formája rozénak.

Valójában a rozétermelők egyik kihívása az, hogy rávegye az fogyasztókat, hogy nézzenek túl a bor színén, mert a Rosé bizonyítja, hogy ezek a borok nagyon sokféle stílusban kaphatók.

A hagyományos, saignée módszerrel készült clairet rozéktól a vins gris-ig, natúr borokig és kísérleti stílusokig, amelyeket Brit Columbiáig és Marlborough-ig, Kaliforniáig és Krím-félszigetig készítenek, Gabay (majdnem) mindegyiket kipróbálta.
Az eredmény egy részletes, de beszélgetős könyv, amely vitát vált ki a szakma, a bor rajongói és a diákok körében.

A szerzőről.

Elizabeth Gabay (MW = Master of Wine) 1986 óta foglalkozik a borkereskedelemmel. Sokat írt és tartott előadásokat a rozé borokról, és zsűrizett a Decanter éves World Wine Awards-on, valamint sok más versenyen, köztük a Mondial de Rosé-n, a Guide de Vins de Provence-on és a Decanter and Drinks Business magazin panelkóstolóin.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Elizabeth Gabay (Master of Wine)
Kiadó: Académie du Vin Library
Kategória: Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. július 12.
ISBN: 9781913141707
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 23.4 x 2.4 cm
Súly: 0.54 kg
Oldalszám: 328
Ár: 16 990 Ft
(16 181 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Tequila & Mezcal

Tequila & Mezcal

A mexikói master desztillátorok új generációja nagy büszkeséggel és gondossággal készítenek tequilát és mezcalt. Ez az átfogó útmutató alkalom arra, hogy felfedezd mindkét azték gyökérű szeszes ital történetét. 


Champagne

Champagne

Nélkülözhetetlen kalauz az ikonikus régió boraihoz, termelőihez és terroirjaihoz. A nagyra értékelt oldal, a ChampagneGuide.net mögött álló szakértő írásában jelenik meg ez az úttörő kalauz Champagne modern boraihoz, szemet gyönyörködtető díszdobozos formátumban, kiegészítve régi térképekkel egy kihúzható fiókban.


Szerzők: Peter Liem

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.