Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution
by Mw Elizabeth Gabay
Az elmúlt huszonöt évben a rozé borok értékesítése hatalmas fellendülést mutatott. Különösen a fiatalabb fogyasztok körében népszerű, reflektorfénybe kerülése a rózsaszín divat divatjának része.
Ezen borokat gyakran frissnek és igénytelennek gondolják, de bár sokak számára ez is a vonzerejük, de a Master of Wine Elizabeth Gabay feltárja a rozé másik oldalát, és olyan borokat fedez fel (néhány nem elérhető a pincészet lépcsőin túl), amelyek összetettek és izgalmasak, úgy, mint a vörös és fehér pincetársaik.
Miután végigvezetett minket a rozé történetén, valamint a fajtákról és a borkészítési módszerekről beszélt, Gabay a rozé készítési régióira irányítja a figyelmét, először olyan történelmi borokkal ismertet meg bennünket, mint a Tavel, a Cigales és a Rosé d’Anjou.
Legközelebb a forradalom szívébe, Provence-ba utazik. A régió halvány árnyalatú borai a divat csúcspontjává váltak, a hollywoodi sztárok tulajdonában lévő pincészetek és a Garrushoz hasonló borok prémium árakat parancsolnak.
Legközelebb a forradalom szívébe, Provence-ba utazik. A régió halvány árnyalatú borai a divat csúcspontjává váltak, a hollywoodi sztárok tulajdonában lévő pincészetek és a Garrushoz hasonló borok prémium árakat parancsolnak. Nem meglepő módon ez sok emulációhoz vezetett, de Gabay folytatja globális rozé-kutatásait, felfedezi, hogy a Pale nem az egyetlen érdekes formája rozénak.
Valójában a rozétermelők egyik kihívása az, hogy rávegye az fogyasztókat, hogy nézzenek túl a bor színén, mert a Rosé bizonyítja, hogy ezek a borok nagyon sokféle stílusban kaphatók.
A hagyományos, saignée módszerrel készült clairet rozéktól a vins gris-ig, natúr borokig és kísérleti stílusokig, amelyeket Brit Columbiáig és Marlborough-ig, Kaliforniáig és Krím-félszigetig készítenek, Gabay (majdnem) mindegyiket kipróbálta.
Az eredmény egy részletes, de beszélgetős könyv, amely vitát vált ki a szakma, a bor rajongói és a diákok körében.
A szerzőről.
Elizabeth Gabay (MW = Master of Wine) 1986 óta foglalkozik a borkereskedelemmel. Sokat írt és tartott előadásokat a rozé borokról, és zsűrizett a Decanter éves World Wine Awards-on, valamint sok más versenyen, köztük a Mondial de Rosé-n, a Guide de Vins de Provence-on és a Decanter and Drinks Business magazin panelkóstolóin.

Termékinformációk
| Szerző: | Elizabeth Gabay (Master of Wine) |
| Kiadó: | Académie du Vin Library |
| Kategória: | Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2024 |
| Forgalmazás kezdete: | 2024. július 12. |
| ISBN: | 9781913141707 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 15.6 x 23.4 x 2.4 cm |
| Súly: | 0.54 kg |
| Oldalszám: | 328 |
| Ár: |
16 990 Ft (16 181 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Chicken and Charcoal
Receptek a világ legnépszerűbb húsféléjére – csirkére – hogyan készítsük elő, hogyan süssük meg és mit fogyasszunk hozzá. Az első átfogó, angol nyelvű könyv a yakitori-ról.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon
Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.