Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution
by Mw Elizabeth Gabay
Az elmúlt huszonöt évben a rozé borok értékesítése hatalmas fellendülést mutatott. Különösen a fiatalabb fogyasztok körében népszerű, reflektorfénybe kerülése a rózsaszín divat divatjának része.
Ezen borokat gyakran frissnek és igénytelennek gondolják, de bár sokak számára ez is a vonzerejük, de a Master of Wine Elizabeth Gabay feltárja a rozé másik oldalát, és olyan borokat fedez fel (néhány nem elérhető a pincészet lépcsőin túl), amelyek összetettek és izgalmasak, úgy, mint a vörös és fehér pincetársaik.
Miután végigvezetett minket a rozé történetén, valamint a fajtákról és a borkészítési módszerekről beszélt, Gabay a rozé készítési régióira irányítja a figyelmét, először olyan történelmi borokkal ismertet meg bennünket, mint a Tavel, a Cigales és a Rosé d’Anjou.
Legközelebb a forradalom szívébe, Provence-ba utazik. A régió halvány árnyalatú borai a divat csúcspontjává váltak, a hollywoodi sztárok tulajdonában lévő pincészetek és a Garrushoz hasonló borok prémium árakat parancsolnak.
Legközelebb a forradalom szívébe, Provence-ba utazik. A régió halvány árnyalatú borai a divat csúcspontjává váltak, a hollywoodi sztárok tulajdonában lévő pincészetek és a Garrushoz hasonló borok prémium árakat parancsolnak. Nem meglepő módon ez sok emulációhoz vezetett, de Gabay folytatja globális rozé-kutatásait, felfedezi, hogy a Pale nem az egyetlen érdekes formája rozénak.
Valójában a rozétermelők egyik kihívása az, hogy rávegye az fogyasztókat, hogy nézzenek túl a bor színén, mert a Rosé bizonyítja, hogy ezek a borok nagyon sokféle stílusban kaphatók.
A hagyományos, saignée módszerrel készült clairet rozéktól a vins gris-ig, natúr borokig és kísérleti stílusokig, amelyeket Brit Columbiáig és Marlborough-ig, Kaliforniáig és Krím-félszigetig készítenek, Gabay (majdnem) mindegyiket kipróbálta.
Az eredmény egy részletes, de beszélgetős könyv, amely vitát vált ki a szakma, a bor rajongói és a diákok körében.
A szerzőről.
Elizabeth Gabay (MW = Master of Wine) 1986 óta foglalkozik a borkereskedelemmel. Sokat írt és tartott előadásokat a rozé borokról, és zsűrizett a Decanter éves World Wine Awards-on, valamint sok más versenyen, köztük a Mondial de Rosé-n, a Guide de Vins de Provence-on és a Decanter and Drinks Business magazin panelkóstolóin.

Termékinformációk
| Szerző: | Elizabeth Gabay (Master of Wine) |
| Kiadó: | Académie du Vin Library |
| Kategória: | Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2024 |
| Forgalmazás kezdete: | 2024. július 12. |
| ISBN: | 9781913141707 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 15.6 x 23.4 x 2.4 cm |
| Súly: | 0.54 kg |
| Oldalszám: | 328 |
| Ár: |
16 990 Ft (16 181 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Oren
Oren-ben az Oded Oren egyszerű, szezonális receptekkel ünnepli Tel Avivot, amelyek minden összetevő előtt tisztelegnek.
Oren
Oren-ben az Oded Oren egyszerű, szezonális receptekkel ünnepli Tel Avivot, amelyek minden összetevő előtt tisztelegnek.
Oren
Oren-ben az Oded Oren egyszerű, szezonális receptekkel ünnepli Tel Avivot, amelyek minden összetevő előtt tisztelegnek.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.