Seeking The South
Finding Inspired Regional Cuisines

Egy modern déli szakácskönyv, amely a régió növekvő sokszínűségét ünnepli, Rob Newton séf-étterem tulajdonos tollából.
Newton debütáló szakácskönyve életre kelti azokat a regionális különbségeket és új befolyásokat, amelyek a déli konyha változó arcát alkotják - egy olyan főzési kategória, amely élvonalbeli, úgy mint bármely más a világon. Amint a déli régiók demográfiai változásai és ahogy az étkezési kultúrák egymás ellen ütköznek, Newton séf felfedi, hogy mennyire változatos a déli konyha.
Newton elmagyarázza a hegyi, az alacsony megyékben lévő, vagy éppen a Cajun konyha közti különbségeket, és bár gyakran figyelmen kívül hagyják, a történelmileg alulreprezentált népesség folyamatosan átalakította a “déli asztal” kinézetét kulináris hozzájárulásukkal. A rabszolgasorsú afrikai szakácsok tökéletes sült csirkét fejlesztettek ki, a közel-keleti közösségek segítették bevezetni a fűszereket, például a sumac-ot a Mississippi-deltába, a koreai és mexikói bevándorlók pedig újra feltalálták a grillezett húsokat és a pácolt zöldségeket, amelyeket a déliek ismernek és szeretnek.
A “Seeking the South” könyvében, Newton egyedülálló perspektíváját hozza el, és az olvasók számára sokkal többet mutat meg a Mason-Dixon vonal alatti ételekhez képest, amit szemmel láthatunk.
Newton több mint 125 receptet oszt meg, mint a Sertésborda hominy-val (hominy-déli államokban honos kukorica), vagy az Okra szecsuáni borssal, fekete babból készült Falafel.
Newton számára a déli konyha azért okoz örömet, mert finom és mindenekelőtt végtelenül dinamikus. Ebben a szakácskönyvben az ízek izgalmas evolúcióját hozza az olvasó asztalára.
Termékinformációk
Szerző: | Rob Newton |
Kiadó: | Avery Publishing Group |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2019 |
ISBN: | 9780735220294 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.3 x 25.4 x 3.3 cm |
Súly: | 1.3 kg |
Oldalszám: | 336 |
Ár: |
8 990 Ft (8 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Wassim Hallal

Új könyvében, Wassim Halal séf saját kezűleg válogatta össze legjobb receptjeit a dániai Aarhus-ben működő, Michelin csillagos Frederikshøj étterméből. Barátja, az ismert művész Michael Kvium 8 litográfiát készített, ami a séfet az őrület és zsenialitás határán mozgó ember archetípusaként ábrázolja.
LEON Big Salads

A LEON azon az iker-elvre épült, hogy az ételek ízletesek és jót is tesznek. Vadonatúj sorozata első könyvében Rebecca Seal író és gasztro-újságíró ezt bizonyítja több mint 100 ínycsiklandó ötlettel, kiadós-egészséges salátákkal, amelyek bármilyen alkalomra ideálisak.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
Céréales & légumineuses

Két legutóbbi műve, a Champignons és az Herbes után, Régis Marcon, a háromcsillagos séf egy nagyon népszerű témával foglalkozik: a gabonafélékkel és a hüvelyesekkel. Két, ezt megelőző könyvének mintájára az első 2 fejezet a gabonafélék és hüvelyesek bemutatásának van szentelve: 65 fajtát ismerhetünk meg földrajzi eredetük, történelmükön át, az alapanyagokat középpontba helyező fotókkal kísérve.