Barion Pixel

Sourdough baking a treatise

by Thomas Teffri-Chambelland


« Vissza | Szerzők: Thomas Teffri-Chambelland
  2021. november 16. 16:46

Sourdough baking a treatise

Az ágazat minden szakembere számára referenciaként szolgál a „Sourdough baking a treatise”
(kovászos csemegék sütése), a pék új alapvető eszköze.


Az első rész Thomas Teffri-Chambelland először nyújtja a nagyközönségnek azokat az elméleti ismereteket, amelyek a kenyérsütési jelenségek jobb megértéséhez szükségesek.

A liszt, a só és a víz biológiája, a kovász biológiája és elemzése, a kovászos kenyér szerkezetének és táplálkozási tulajdonságainak elemzése: mindezek a témák diagramokkal vannak illusztrálva, és pedagógiailag szerkesztve, hogy megadják az összes alapvető alapot a sütéshez.

A második rész végigkíséri a sütési gyakorlaton, akár profiként, akár amatőrként használja. Felfedezheti a kenyérsütés különböző szakaszainak műszaki leírását, valamint számos búza- és rozsliszt alapú kovászos kenyerek receptjét, valamint gluténmentes liszteket, például rizst és hajdinát. A kovászos süteményekhez is talál recepteket, köztük a híres panettone-t. Összesen több mint 35 receptet illusztrálva lépésről lépésre.

Szerzőről:

Thomas Teffri-Chambelland francia pék, 1975-ben született. Képzett biológus, majd tanár, 2001-ben otthagyta a francia nemzeti oktatási rendszert, hogy szenvedélyének szentelje magát: a kenyérnek. 2006 óta Thomas Teffri-Chambelland létrehozta és irányítja az International School of Bakery (EIDB) amely egy bio- és kovászos kenyérre szakosodott képzési központot.

Az EIDB az átképzett felnőtteket segíti, akik üzletalapítást terveznek. Ma már több mint 130 bio pékséget hoztak létre az EIDB hallgatói Franciaországban és külföldön! Provence szívében, ahol a családjával él, Thomas Teffri-Chambelland egy kis biogazdaságot irányít, amely tönkölybúzát, búzát és rozsot termel.
Vállalkozói munkája ezért a területen kezdődött. Ma Thomas Teffri-Chambelland több innovatív bio pékséget is vezet Franciaországban, mint például a párizsi Chambelland, amely a rizskenyér készítésére szakosodott, a lyoni Maison Deschamps és az Aachen-Provence-i La Fabrique à Pain.

Számos francia és nemzetközi vállalat tanácsadójaként Thomas Teffri-Chambelland tartós kapcsolatokat alakított ki az EIDB - USA, Angliai, Spanyolországi és Izraeli iskolák között. Ezen állandó kulturális és know-how-cserék révén Thomas Teffri-Chambelland aktívan részt vesz a kortárs francia sütés megújításában.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Thomas Teffri-Chambelland
Kiadó: Bread Édition
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. november 16.
ISBN: 9782957261154
Nyelv: Angol
Méretek: 19.5 x 25 x 5 cm
Súly: 1.5 kg
Oldalszám: 344
Ár: 32 990 Ft
(31 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

obsession / English Version

obsession / English Version

A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.

 

Szerzők: Oriol Balaguer

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Le Manoir aux Quat’Saisons

Le Manoir aux Quat’Saisons

Négy évszakon átívelő személyes idegenvezetés Raymond Blanc legendás hotel-éttermében, ünnepelt konyhájának 120 receptjével.


Szerzők: Raymond Blanc

Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition

Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition

A Petit Fours minden aspektusa kiderül ebből az új Stéphane Glacier könyvből. Az oldalakon bemutatott receptek fejezetekre vannak felosztva, minden alkalomra és a nap minden szakára egyaránt.