Barion Pixel

Sourdough baking a treatise

by Thomas Teffri-Chambelland


« Vissza | Szerzők: Thomas Teffri-Chambelland
  2021. november 16. 16:46

Sourdough baking a treatise

Az ágazat minden szakembere számára referenciaként szolgál a „Sourdough baking a treatise”
(kovászos csemegék sütése), a pék új alapvető eszköze.


Az első rész Thomas Teffri-Chambelland először nyújtja a nagyközönségnek azokat az elméleti ismereteket, amelyek a kenyérsütési jelenségek jobb megértéséhez szükségesek.

A liszt, a só és a víz biológiája, a kovász biológiája és elemzése, a kovászos kenyér szerkezetének és táplálkozási tulajdonságainak elemzése: mindezek a témák diagramokkal vannak illusztrálva, és pedagógiailag szerkesztve, hogy megadják az összes alapvető alapot a sütéshez.

A második rész végigkíséri a sütési gyakorlaton, akár profiként, akár amatőrként használja. Felfedezheti a kenyérsütés különböző szakaszainak műszaki leírását, valamint számos búza- és rozsliszt alapú kovászos kenyerek receptjét, valamint gluténmentes liszteket, például rizst és hajdinát. A kovászos süteményekhez is talál recepteket, köztük a híres panettone-t. Összesen több mint 35 receptet illusztrálva lépésről lépésre.

Szerzőről:

Thomas Teffri-Chambelland francia pék, 1975-ben született. Képzett biológus, majd tanár, 2001-ben otthagyta a francia nemzeti oktatási rendszert, hogy szenvedélyének szentelje magát: a kenyérnek. 2006 óta Thomas Teffri-Chambelland létrehozta és irányítja az International School of Bakery (EIDB) amely egy bio- és kovászos kenyérre szakosodott képzési központot.

Az EIDB az átképzett felnőtteket segíti, akik üzletalapítást terveznek. Ma már több mint 130 bio pékséget hoztak létre az EIDB hallgatói Franciaországban és külföldön! Provence szívében, ahol a családjával él, Thomas Teffri-Chambelland egy kis biogazdaságot irányít, amely tönkölybúzát, búzát és rozsot termel.
Vállalkozói munkája ezért a területen kezdődött. Ma Thomas Teffri-Chambelland több innovatív bio pékséget is vezet Franciaországban, mint például a párizsi Chambelland, amely a rizskenyér készítésére szakosodott, a lyoni Maison Deschamps és az Aachen-Provence-i La Fabrique à Pain.

Számos francia és nemzetközi vállalat tanácsadójaként Thomas Teffri-Chambelland tartós kapcsolatokat alakított ki az EIDB - USA, Angliai, Spanyolországi és Izraeli iskolák között. Ezen állandó kulturális és know-how-cserék révén Thomas Teffri-Chambelland aktívan részt vesz a kortárs francia sütés megújításában.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Thomas Teffri-Chambelland
Kiadó: Bread Édition
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. november 16.
ISBN: 9782957261154
Nyelv: Angol
Méretek: 19.5 x 25 x 5 cm
Súly: 1.5 kg
Oldalszám: 344
Ár: 32 990 Ft
(31 419 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The Curious Bartender Volume 1

The Curious Bartender Volume 1

A The Curious Bartender sorozatban Tristan Stephenson kísérletezik és felfedezi a tökéletes koktél keverésének művészetét és bevezeti az olvasót azokba a modern fejleményekbe, amik ezen a bartending területén mentek végbe. 


The Curious Bartender Volume 1

The Curious Bartender Volume 1

A The Curious Bartender sorozatban Tristan Stephenson kísérletezik és felfedezi a tökéletes koktél keverésének művészetét és bevezeti az olvasót azokba a modern fejleményekbe, amik ezen a bartending területén mentek végbe. 


The Nordic Baking Book

The Nordic Baking Book

A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.


Szerzők: Magnus Nilsson

The Curious Bartender Volume 2

The Curious Bartender Volume 2

Tristan Stephenson visszatért, hogy világszinten is elismert koktélkeverő tudását használva újból felrázza a koktélvilágot, tökéletesített klasszikus koktélokkal és nevét fémjelző újragondolt alkotásokkal.