Sourdough Panettone and Viennoiserie
English Version!
Egy átfogó értekezés az édes kovászos tésztákról, amelyeket természetes kovásszal erjesztettek. A szakkönyv három fő részre oszlik: elmélet, gyakorlat és receptek.
Az "Elmélet" fejezet a szóban forgó jelenségek eddig publikálatlan részleteit, azok megértését ismerteti: a baktériumflóra evolúcióját a gyártás során, a kisebbségi baktériumok szerepét, a dextránok előállítását. Számos tudományos tanulmány új megvilágításba helyezte a témát.
A szerző bemutatja az univerzális módszer alapjait is, amelyek lehetővé teszik, hogy saját kovászos péksütemény recepteket készítsen.
A "Gyakorlat" fejezet mindenki számára lehetővé teszi az alapanyagok és technikák megismerését.
Alapvető és konkrét információkat talál hol lehet sütőformákat, lisztet vásárolni. Számos lépés vezeti az olvasót a kovász kezelésétől a dagasztási és formázási szakaszokon át.
Végül a "Receptek" rész több mint húsz rendkívül részletes kovászreceptet kínál: panettone, croissant, brioche, kouglof ...
A világ legnagyobb séfjeinek részvételével és receptjeivel: Ezio Marinato, Mauro Morandin, Alfonso Pepe, Daniel Jorda, Miquel Saborit, Christophe Louie, Emmanuel Revuz és Roy Shvartzapel!
A könyv többféle technológiai-olvasási lehetőséget kínál szakembereknek és szenvedélyes amatőröknek egyaránt. Több évnyi munka együtt, egy 264 oldalas bibliában, csak neked!
Szerzőről:
Thomas Teffri-Chambelland francia pék, 1975-ben született. Képzett biológus, majd tanár, 2001-ben otthagyta a francia nemzeti oktatási rendszert, hogy szenvedélyének szentelje magát: a kenyérnek. 2006 óta Thomas Teffri-Chambelland létrehozta és irányítja az International School of Bakery (EIDB) amely egy bio- és kovászos kenyérre szakosodott képzési központot.
Az EIDB az átképzett felnőtteket segíti, akik üzletalapítást terveznek. Ma már több mint 130 bio pékséget hoztak létre az EIDB hallgatói Franciaországban és külföldön! Provence szívében, ahol a családjával él, Thomas Teffri-Chambelland egy kis biogazdaságot irányít, amely tönkölybúzát, búzát és rozsot termel.
Vállalkozói munkája ezért a területen kezdődött. Ma Thomas Teffri-Chambelland több innovatív bio pékséget is vezet Franciaországban, mint például a párizsi Chambelland, amely a rizskenyér készítésére szakosodott, a lyoni Maison Deschamps és az Aachen-Provence-i La Fabrique à Pain.
Számos francia és nemzetközi vállalat tanácsadójaként Thomas Teffri-Chambelland tartós kapcsolatokat alakított ki az EIDB - USA, Angliai, Spanyolországi és Izraeli iskolák között. Ezen állandó kulturális és know-how-cserék révén Thomas Teffri-Chambelland aktívan részt vesz a kortárs francia sütés megújításában.
Termékinformációk
Szerző: | Thomas Teffri-Chambelland |
Kiadó: | Bread Édition |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation |
Kiadás éve: | 2020 |
ISBN: | 9782957261116 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.7 x 25 x 3 cm |
Súly: | 1.16 kg |
Oldalszám: | 264 |
Ár: |
31 990 Ft (30 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Passion et Tradition Boulangère
Ludovic Richard, Meilleur Ouvrier de France Boulanger (MOF), a Párizsi Bellouet Conseil iskola külsős oktatójának professzionális pékszakkönyve.
Quay
Peter Gilmore az ausztrál szakácszseni, a világ egyik legtehetségesebb szakácsa. Étterme a Quay jelenleg a The World's 50 Best Restaurant ranglistáján, az 58-ik helyén található. Az előkelő hely bizonyítja, hogy bizony gazdag beltartalommal rendelkező könyvről van szó.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.