Barion Pixel

Sourdough Panettone and Viennoiserie

English Version!


« Vissza | Szerzők: Thomas Teffri-Chambelland
  2020. november 11. 19:49

Sourdough Panettone and Viennoiserie

Egy átfogó értekezés az édes kovászos tésztákról, amelyeket természetes kovásszal erjesztettek. A szakkönyv három fő részre oszlik: elmélet, gyakorlat és receptek.


Az "Elmélet" fejezet a szóban forgó jelenségek eddig publikálatlan részleteit, azok megértését ismerteti: a baktériumflóra evolúcióját a gyártás során, a kisebbségi baktériumok szerepét, a dextránok előállítását. Számos tudományos tanulmány új megvilágításba helyezte a témát.
A szerző bemutatja az univerzális módszer alapjait is, amelyek lehetővé teszik, hogy saját kovászos péksütemény recepteket készítsen.

A "Gyakorlat" fejezet mindenki számára lehetővé teszi az alapanyagok és technikák megismerését.
Alapvető és konkrét információkat talál hol lehet sütőformákat, lisztet vásárolni. Számos lépés vezeti az olvasót a kovász kezelésétől a dagasztási és formázási szakaszokon át.

Végül a "Receptek" rész több mint húsz rendkívül részletes kovászreceptet kínál: panettone, croissant, brioche, kouglof ...

A világ legnagyobb séfjeinek részvételével és receptjeivel: Ezio Marinato, Mauro Morandin, Alfonso Pepe, Daniel Jorda, Miquel Saborit, Christophe Louie, Emmanuel Revuz és Roy Shvartzapel!

A könyv többféle technológiai-olvasási lehetőséget kínál szakembereknek és szenvedélyes amatőröknek egyaránt. Több évnyi munka együtt, egy 264 oldalas bibliában, csak neked!

Szerzőről:

Thomas Teffri-Chambelland francia pék, 1975-ben született. Képzett biológus, majd tanár, 2001-ben otthagyta a francia nemzeti oktatási rendszert, hogy szenvedélyének szentelje magát: a kenyérnek. 2006 óta Thomas Teffri-Chambelland létrehozta és irányítja az International School of Bakery (EIDB) amely egy bio- és kovászos kenyérre szakosodott képzési központot.

Az EIDB az átképzett felnőtteket segíti, akik üzletalapítást terveznek. Ma már több mint 130 bio pékséget hoztak létre az EIDB hallgatói Franciaországban és külföldön! Provence szívében, ahol a családjával él, Thomas Teffri-Chambelland egy kis biogazdaságot irányít, amely tönkölybúzát, búzát és rozsot termel.

Vállalkozói munkája ezért a területen kezdődött. Ma Thomas Teffri-Chambelland több innovatív bio pékséget is vezet Franciaországban, mint például a párizsi Chambelland, amely a rizskenyér készítésére szakosodott, a lyoni Maison Deschamps és az Aachen-Provence-i La Fabrique à Pain.

Számos francia és nemzetközi vállalat tanácsadójaként Thomas Teffri-Chambelland tartós kapcsolatokat alakított ki az EIDB - USA, Angliai, Spanyolországi és Izraeli iskolák között. Ezen állandó kulturális és know-how-cserék révén Thomas Teffri-Chambelland aktívan részt vesz a kortárs francia sütés megújításában.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Thomas Teffri-Chambelland
Kiadó: Bread Édition
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9782957261116
Nyelv: Angol
Méretek: 19.7 x 25 x 3 cm
Súly: 1.16 kg
Oldalszám: 264
Ár: 31 990 Ft
(30 467 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Lényeges és átfogó ismeretekkel rendelkező cukrászkönyv a „fagyos” desszertek készítésének területén. A kiadvány biztosítja az összes alapvető szakmai és technológiai információkat, modern igényeket.

 


Kaiseki - The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant

Kaiseki - The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant

Ugyanúgy, ahogy maga a kaiseki is a szem és az ízlelőbimbók ünnepe, Murata séf Kaiseki című könyve egyszerre szakácskönyv és művészi alkotás.


HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.