Barion Pixel

Sweet Devotion - by Daniel Álvarez

A contemporary approach to artisanal viennoiserie


« Vissza | Szerzők: Daniel Álvarez
  2017. október 14. 10:13

Sweet Devotion - by Daniel Álvarez

Kortárs megközelítés az artisztikus viennoiserie világához. A könnyedség, a vaj illata, a panettone intenzitása és spontaneitása, az állandóan jelen lévő tészták – croissant, mille-feuille, palmera, ensaimada, neapolitain. Ezeket sokáig nem vették komolyan, de most elérkezett az ő idejük. Daniel Álvarez talán azon kevesek egyike, akik a leginkább hittek bennük. Ez a könyv a „Sweet Devotion” – azaz „Édes Odaadás” – zenei hangulatú címet viseli, és a séf sokszínű pályafutásának gyümölcse.


Eljött az idő, hogy a leveles tészták és a brioche-ok elfoglalják a méltó helyüket a gasztronómiában. Daniel Álvarez belefáradt abba, hogy olyan könyvekkel találkozzon, amelyek alig magyaráznak el valamit, holott ezek a termékek sokkal többet jelentenek egyszerű recepteknél. Ezért több mint 600 fotó mutatja be lépésről lépésre a technikákat, tippeket és tanácsokat, amelyek segítségével sikeresen elkészíthető egy tökéletes leveles tészta vagy egy panettone fermentációja.

A vaj bedolgozásának művészete a tésztába
A vaj a péksütemények egyik főszereplője. Finomság és nemesség jellemzi, ám ezek nem választhatók el a nehéz kezelhetőségétől és attól a figyelemtől, amit megkíván, amikor tésztába kell dolgozni – legyen az brioche, croissant vagy leveles tészta. A Sweet Devotion bemutatja azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyekkel tökéletes gluténhálót lehet kialakítani például a brioche-tésztában, elkerülve a technikai hibákat. Ugyanígy részletesen ismerteti, hogyan lehet elérni a könnyed, jól karamellizált, egyenletes leveles tésztát.

A legjobb európai specialitások kézműves megközelítésben
Több mint 250 oldalon keresztül Daniel Álvarez végigvezeti az olvasót az európai cukrászat alapvető különlegességein – a legendás croissant-tól a palmier-ig és mille-feuille-ig, megidézve a kuglófokat, panettone-kat, és más világhírű specialitásokat is. Mindegyik az alkotó érzékeny látásmódján keresztül kap új értelmet, miközben hangsúlyt kapnak a mediterrán partvidék ízei, ahonnan a séf is dolgozik – mandula, olívaolaj, citrom...

 

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Daniel Álvarez
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788494632334
Nyelv: Angol
Méretek: 24 x 29 x 3 cm
Súly: 1.28 kg
Oldalszám: 256
Ár: 27 990 Ft
(26 657 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Slippurinn

Slippurinn

Szakácskönyv a feltörekvő sztárséftől Gísli Matt-től, Slippurinn-ből, mely egy nemzetközi úti cél, étterem Izlandon, Westman – szigeteken.


Ramen Forever

Ramen Forever

A Ramen Foreverben Tim Anderson megmutatja, hogyan élvezheti rendszeresen a finom, házi készítésű rameneket, és megadja az eszközöket a saját ramen elkészítéséhez.


Szerzők: Tim Anderson

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash