Barion Pixel

The Anatomy of a Japanese Knife

The Ultimate Guide to the Culture and Craft


« Vissza | Szerzők: Helen Symonds, Tom Saunders | Új
  2025. július 30. 14:16

The Anatomy of a Japanese Knife

Stílusos betekintés a japán kések világába az Egyesült Királyság legmenőbb konyhafelszerelés-üzletéből. Az Anatomy of a Japanese Knife a legátfogóbb bevezető a szakma legkiválóbb késeihez.


A japán késkészítő mesterség és tudás páratlan, és világszerte nagyra értékelt; egy Japánban kovácsolt penge birtoklása a minőség, a hagyományok tisztelete és az étel szeretetének szimbóluma.

Az Anatomy of a Japanese Knife végigvezet minket a késkészítés alapelvein – a pengék formáitól és anyagaitól a markolatokig és felületi kidolgozásokig – bemutatva mindazt, amit Japán ezen a téren a legjobban nyújtani képes. A könyv ikonikus pengék és világhírű kovácsműhelyek történetét is elmeséli, valamint tele van hasznos tudnivalókkal arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő eszközt az adott feladathoz, és miként gondoskodjunk róla, hogy késeink sokáig élesek maradjanak.

Lélegzetelállító helyszíni fotókkal többgenerációs kovácsműhelyekről, lenyűgöző képekkel magukról a késekről, részletes diagramokkal a tervezés aprólékos működéséről, valamint lépésről lépésre bemutatott ápolási és élezési útmutatókkal ez a könyv a legteljesebb kalauz a házi szakácsok legféltettebb eszközéhez – és nélkülözhetetlen olvasmány minden késrajongó számára.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Helen Symonds, Tom Saunders
Kiadó: Quadrille Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Eszközök / Tools
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 30.
ISBN: 9781837834143
Nyelv: Angol
Méretek: 21.9 x 28.4 x 3 cm
Súly: 1.39 kg
Oldalszám: 256
Ár: 12 790 Ft
(12 181 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Vegan Ice-Cream Bible

The Vegan Ice-Cream Bible

Lucy Allary sikeres vegán fagylaltkészítő és vállalkozó, aki a fenntartható életmódot hirdeti. Kidolgozta a krémes növényi fagylalt koncepcióját, és sikerének köszönhetően 2020-ban vegán fagylaltozót nyitott.


Szerzők: Lucy Allary

Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons

Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons

A MOF (Meilleur Ouvrier de France) cím birtokosa Stephane Glacier és Cukrász-séfje, Jerome Le Teuff publikálásában kerül bemutatásra ez a szemet gyönyörködtető, professzionális cukrászkönyv, amely professzionális recepteket és konyhatechnikákat mutat be. A szezonalitás szellemét követve kerülnek bemutatásra a kis tortácskák, tarte-ok és desszertek.


Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?). 


Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).