Barion Pixel

The Anatomy of a Japanese Knife

The Ultimate Guide to the Culture and Craft


« Vissza | Szerzők: Helen Symonds, Tom Saunders | Új
  2025. július 30. 14:16

The Anatomy of a Japanese Knife

Stílusos betekintés a japán kések világába az Egyesült Királyság legmenőbb konyhafelszerelés-üzletéből. Az Anatomy of a Japanese Knife a legátfogóbb bevezető a szakma legkiválóbb késeihez.


A japán késkészítő mesterség és tudás páratlan, és világszerte nagyra értékelt; egy Japánban kovácsolt penge birtoklása a minőség, a hagyományok tisztelete és az étel szeretetének szimbóluma.

Az Anatomy of a Japanese Knife végigvezet minket a késkészítés alapelvein – a pengék formáitól és anyagaitól a markolatokig és felületi kidolgozásokig – bemutatva mindazt, amit Japán ezen a téren a legjobban nyújtani képes. A könyv ikonikus pengék és világhírű kovácsműhelyek történetét is elmeséli, valamint tele van hasznos tudnivalókkal arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő eszközt az adott feladathoz, és miként gondoskodjunk róla, hogy késeink sokáig élesek maradjanak.

Lélegzetelállító helyszíni fotókkal többgenerációs kovácsműhelyekről, lenyűgöző képekkel magukról a késekről, részletes diagramokkal a tervezés aprólékos működéséről, valamint lépésről lépésre bemutatott ápolási és élezési útmutatókkal ez a könyv a legteljesebb kalauz a házi szakácsok legféltettebb eszközéhez – és nélkülözhetetlen olvasmány minden késrajongó számára.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Helen Symonds, Tom Saunders
Kiadó: Quadrille Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Eszközök / Tools
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 30.
ISBN: 9781837834143
Nyelv: Angol
Méretek: 21.9 x 28.4 x 3 cm
Súly: 1.39 kg
Oldalszám: 256
Ár: 12 790 Ft
(12 181 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Food I Love - A New Edition

The Food I Love - A New Edition

Tizennyolc év és számtalan példányszám, amióta Neil Perry először publikálta főzési filozófiáját, a The Food I Love kiállta az idők próbáját, a könyv, mint a professzionális szakácsok és házi szakácsok egyik legtöbbet hivatkozott és legtiszteltebb étel-bibliája.


Szerzők: Neil Perry

Mastering Pasta

Mastering Pasta

A díjnyertes séf, Marc Vetri első könyvét a tésztáról akarta írni. Ellenben két másik elismert szakácskönyvet írt és folytatta több mint 10 éves kutatását a tésztáról. Most az olasz konyha egyik legelismertebb mestere végül megosztja széleskörű tudását a tésztáról, a gnocchiról és a risottoról az inspiráló, tájékoztató és szakértő tippjeivel, valamint technikáival, számtalan folyamatábrával, több mint 100 recept formájában.

Vetri személyes történetei olaszországi utazásairól és kulináris felfedezéseiről végig megjelennek a könyvben a könnyen követhető, részletes magyarázatai mellett valamint arról, hogy hogyan készítheti el élvezhetően a friss tésztát saját kezűleg. 


Szerzők: Marc Vetri

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.