The Anatomy of a Japanese Knife
The Ultimate Guide to the Culture and Craft

Stílusos betekintés a japán kések világába az Egyesült Királyság legmenőbb konyhafelszerelés-üzletéből. Az Anatomy of a Japanese Knife a legátfogóbb bevezető a szakma legkiválóbb késeihez.
A japán késkészítő mesterség és tudás páratlan, és világszerte nagyra értékelt; egy Japánban kovácsolt penge birtoklása a minőség, a hagyományok tisztelete és az étel szeretetének szimbóluma.
Az Anatomy of a Japanese Knife végigvezet minket a késkészítés alapelvein – a pengék formáitól és anyagaitól a markolatokig és felületi kidolgozásokig – bemutatva mindazt, amit Japán ezen a téren a legjobban nyújtani képes. A könyv ikonikus pengék és világhírű kovácsműhelyek történetét is elmeséli, valamint tele van hasznos tudnivalókkal arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő eszközt az adott feladathoz, és miként gondoskodjunk róla, hogy késeink sokáig élesek maradjanak.
Lélegzetelállító helyszíni fotókkal többgenerációs kovácsműhelyekről, lenyűgöző képekkel magukról a késekről, részletes diagramokkal a tervezés aprólékos működéséről, valamint lépésről lépésre bemutatott ápolási és élezési útmutatókkal ez a könyv a legteljesebb kalauz a házi szakácsok legféltettebb eszközéhez – és nélkülözhetetlen olvasmány minden késrajongó számára.
Termékinformációk
Szerzők: | Helen Symonds, Tom Saunders |
Kiadó: | Quadrille Publishing |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Eszközök / Tools |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. szeptember 30. |
ISBN: | 9781837834143 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.9 x 28.4 x 3 cm |
Súly: | 1.39 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
12 790 Ft (12 181 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

Az alaplevek és erőlevesek a jó konyha sarokkövei, mégis a szakácskönyvekben gyakran csak az előszóban vagy a függelékben esik róluk szó.
Core by Clare Smyth

Exkluzív betekintés az elismert séf, Clare Smyth munkájába és gondolkodásába, valamint három Michelin-csillagos éttermébe, a Core by Clare Smyth-be, a londoni Notting Hillben.
The Pasta Man

A ’Pasta Man’, Mateo Zeilonka a leglátványosabb, legeredetibb tésztákat készíti. Csíkos, pöttyös, piros, lila, zöld és fekete, minden elképzelhető formában, Mateo tésztája szebb, mint egy festmény.
Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”