The Bean Book - 100 Recipes for Cooking with All Kinds of Beans, from the Rancho Gordo Kitchen
by Steve Sando, Julia Newberry

A NEW YORK TIMES BESTSELLERE • A nagyra értékelt Rancho Gordo babvállalat alapítójától származó, 50 babfajtát bemutató hiteles útmutató, amely 100 klasszikus és modern recept segítségével vezeti be az olvasót a babfőzés világába.
„A The Bean Book a babok királyának fő műve – valódi mestermunka!” — Ted Allen, a Food Network Chopped című műsorának házigazdája
„Elengedhetetlen mindenki számára, aki hisz abban, hogy a bab éppoly varázslatos lehet, mint egy kanál kaviár.” — José Andrés séf
Tanuld meg, milyen egyszerű a száraz babot saját kezűleg megfőzni – a babok királyától. A Rancho Gordo babjai, ezek a kultikus rajongótáborral rendelkező hüvelyesek – melyeknek rajongói klubjába több mint 20 000-en várnak – olyan híres séfek közvetítésével kerültek reflektorfénybe, mint Thomas Keller és Marcella Hazan, és hozzájárultak az örökségi (heirloom) babfajták újrafelfedezéséhez.
Heirloom Beans: gyakran nehezebben alacsonyabb hozam mellett termeszthető, mint kereskedelmi forgalomban lévő társaik, de az íz mélysége miatt rendkívül különlegesek, olyan fajta, amelyet nem nagyüzemi mezőgazdasági termelés során fejlesztettek ki, hanem családokon és mezőgazdasági közösségeken keresztül.
Steve Sando alapító-tulajdonos több mint huszonöt év tapasztalattal rendelkezik a babok termesztése, beszerzése és konyhai felhasználása terén, így tökéletes választás arra, hogy otthoni szakácsként klasszikus recepteket mutasson be, valamint új, izgalmas kombinációkat kínáljon mindenféle étrendet követőknek. A több mint 100 recept között találunk vegán és vegetáriánus ételeket is.
A The Bean Book részletes útmutatást nyújt a babfőzés különféle módszereihez, majd megmutatja, hogyan alakíthatjuk át a megfőtt babot ízletes mártogatósokká, levesekké, salátákká, főételekké, köretekké, sőt, akár desszertekké is. Senki sem alkalmasabb erre a feladatra, mint a Rancho Gordo mögött álló szakember, aki gyönyörűen fényképezett, átfogó, informatív köteten keresztül osztja meg receptjeit, praktikáit és a babok történeti hátterét – minden esélye megvan arra, hogy klasszikussá váljon.
Steve Sando a Rancho Gordo alapítója – egy olyan különleges élelmiszervállalaté, amely örökségi zöldségek, magok és babfajták termesztésével és forgalmazásával foglalkozik. Munkásságát olyan neves médiumok méltatták, mint a The New Yorker, a New York Times, a Saveur, az O Magazine, a CBS Sunday Morning és a From the Source a Magnolia Network.
Termékinformációk
Szerzők: | Steve Sando, Julia Newberry |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Nyelv - Angol / English Books, Konyhakert / Kitchen Garden |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. július 03. |
ISBN: | 9781984860002 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.3 x 25.9 x 3 cm |
Súly: | 1.18 kg |
Oldalszám: | 288 |
Ár: |
12 890 Ft (12 276 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
The Latin American Cookbook

Rendkívüli ünnepe a kontinens nagyon kedvelt regionális konyháinak – 600 recepttel.
Ikarus invites the world's best chefs VOL9

Amikor hónapról-hónapra kinyílik az Ikarus konyhájának ajtaja, a nemzetközi kulinária élvonalbeli séfjei előtt tisztelegnek.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.