The Contemporary African Kitchen
Home Cooking Recipes from the Leading Chefs of Africa

Tapasztalja meg Afrika élénk étkezési kultúráját a kontinens legizgalmasabb kulináris hangjainak 120 receptjével
A James Beard-díjas író, Alexander Smalls bemutatja az afrikai élelmiszermozgalom középpontjában álló 33 séf, vendéglős, catering-es, szakács és író által készített, otthoni főzési receptek és szövegek élénk könyvtárát.
A földrajzilag öt régióba rendezett The Contemporary African Kitchen 120 meleg és ízletes ételt kínál, amelyek mindegyike gyönyörűen fényképezett, és történelmi feljegyzések, személyes anekdoták és tálalási javaslatok révén kelnek életre. Az otthoni szakácsok rengeteg változatos, ízletes ételt fedeznek fel a szeretett klasszikusoktól az újabb alkotásokig, amelyek mindegyike az alapanyagok, fűszerek és főzési hagyományok közös nyelvén gyökereznek.
Tanuld meg elkészíteni Észak-Afrika híres kuszkuszait és grillezett húsait; Kelet-Afrika aromás curryjeit; Közép-afrikai mogyorószószos pörkölt és kókuszos galuskáját; Dél-Afrika friss tenger gyümölcseit és street food ételeit; és Nyugat-Afrika híres Chicken Yassat.
A szakértők, köztük Pierre Thiam, Selassie Atadika, Anto Cocagne, Coco Reinarhz és Michael Adé Elégbèdé szöveges hozzászólásai révén az esszé és a receptek közreműködői állnak az afrikai élelmiszermozgalomról szóló, úttörő felmérés középpontjában. Ez a könyv nélkülözhetetlen kiegészítője minden szakács és
ételkedvelő könyvtárának.
Hívogató, tanulságos, elérhető és izgalmas, a The Contemporary African Kitchen elhozza az afrikai konyháról szóló beszélgetést az otthonokba szerte a világon.
Séfek és országok: Zein Abdallah (Uganda); Agatha Achindu (Cameroon); Eric Adjepong (Ghana); Ikenna Akwuebue Bobmanuel (Nigeria); Clara Kapelembe Bwali (Zambia); Akram Cherif (Tunisia); Agness Colley (Togo); Moustafa Elrefaey (Egypt); Arnaud Gwaga (Burundi); Mohamed Kamal (Egypt); Kudakwashe Makoni (Zimbabwe); Dieuveil Malonga (Republic of Congo); O’miel Moundounga (Gabon); Mwaka Mwiimbu (Zambia); Joseph Odoom (Ghana); Forster Oben Oru (Cameroon); Thabo Phake (South Africa); Mostafa Seif (Egypt); Mogau Seshoene (South Africa); Sifo Sinoyolo (South Africa); Mame Sow (Senegal); Sophia Teshome (Ethiopia); Pierre Thiam (Senegal); Roze Traore (Côte d’Ivoire); Matse Uwatse (Nigeria); Alfonso Videira (Angola); Nana Araba Wilmot (Ghana); Rubia Zablon (Kenya).
Termékinformációk
Szerzők: | Alexander Smalls, Nina Oduro |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. november 21. |
ISBN: | 9781838668457 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.3 x 27.7 x 3.6 cm |
Súly: | 1.45 kg |
Oldalszám: | 288 |
Ár: |
16 890 Ft (16 086 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Elements of Baking - Making any recipe gluten-free, dairy-free, egg-free or vegan

Az Elements of Baking a végső útmutató ahhoz, hogy bármilyen receptet glutén-, tej-, tojás-, vegán- vagy akár gluténmentessé és vegánná tegyünk.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.