Barion Pixel

The Contemporary African Kitchen

Home Cooking Recipes from the Leading Chefs of Africa


« Vissza | Szerzők: Alexander Smalls, Nina Oduro
  2024. november 21. 17:58

The Contemporary African Kitchen

Tapasztalja meg Afrika élénk étkezési kultúráját a kontinens legizgalmasabb kulináris hangjainak 120 receptjével


A James Beard-díjas író, Alexander Smalls bemutatja az afrikai élelmiszermozgalom középpontjában álló 33 séf, vendéglős, catering-es, szakács és író által készített, otthoni főzési receptek és szövegek élénk könyvtárát.

A földrajzilag öt régióba rendezett The Contemporary African Kitchen 120 meleg és ízletes ételt kínál, amelyek mindegyike gyönyörűen fényképezett, és történelmi feljegyzések, személyes anekdoták és tálalási javaslatok révén kelnek életre. Az otthoni szakácsok rengeteg változatos, ízletes ételt fedeznek fel a szeretett klasszikusoktól az újabb alkotásokig, amelyek mindegyike az alapanyagok, fűszerek és főzési hagyományok közös nyelvén gyökereznek.

Tanuld meg elkészíteni Észak-Afrika híres kuszkuszait és grillezett húsait; Kelet-Afrika aromás curryjeit; Közép-afrikai mogyorószószos pörkölt és kókuszos galuskáját; Dél-Afrika friss tenger gyümölcseit és street food ételeit; és Nyugat-Afrika híres Chicken Yassat.

A szakértők, köztük Pierre Thiam, Selassie Atadika, Anto Cocagne, Coco Reinarhz és Michael Adé Elégbèdé szöveges hozzászólásai révén az esszé és a receptek közreműködői állnak az afrikai élelmiszermozgalomról szóló, úttörő felmérés középpontjában. Ez a könyv nélkülözhetetlen kiegészítője minden szakács és

ételkedvelő könyvtárának.

Hívogató, tanulságos, elérhető és izgalmas, a The Contemporary African Kitchen elhozza az afrikai konyháról szóló beszélgetést az otthonokba szerte a világon.

Séfek és országok: Zein Abdallah (Uganda); Agatha Achindu (Cameroon); Eric Adjepong (Ghana); Ikenna Akwuebue Bobmanuel (Nigeria); Clara Kapelembe Bwali (Zambia); Akram Cherif (Tunisia); Agness Colley (Togo);  Moustafa Elrefaey (Egypt); Arnaud Gwaga (Burundi); Mohamed Kamal (Egypt); Kudakwashe Makoni (Zimbabwe); Dieuveil Malonga (Republic of Congo); O’miel Moundounga (Gabon); Mwaka Mwiimbu (Zambia); Joseph Odoom (Ghana); Forster Oben Oru (Cameroon); Thabo Phake (South Africa); Mostafa Seif (Egypt); Mogau Seshoene (South Africa); Sifo Sinoyolo (South Africa); Mame Sow (Senegal); Sophia Teshome (Ethiopia); Pierre Thiam (Senegal); Roze Traore (Côte d’Ivoire); Matse Uwatse (Nigeria); Alfonso Videira (Angola); Nana Araba Wilmot (Ghana); Rubia Zablon (Kenya).

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Alexander Smalls, Nina Oduro
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. november 21.
ISBN: 9781838668457
Nyelv: Angol
Méretek: 21.3 x 27.7 x 3.6 cm
Súly: 1.45 kg
Oldalszám: 288
Ár: 15 890 Ft
(15 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Relæ: A Book of Ideas

Relæ: A Book of Ideas

Chef Christian F. Puglisi 2010-ben megnyitotta Relæ nevű éttermét, Koppenhágának egy kegyetlen, bűn sújtotta részén. 

 

Habitat - Die neue Tiroler Küche

Habitat - Die neue Tiroler Küche

Az új tiroli konyha – regionális, földhözragadt és kitűnő! A díjnyertes séf Christoph Krabichler magas színvonalú szakácskönyvében mutatja be a tiroli alpesi régió kulináris és étkezési hagyományait.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.