The Curious Bartender: An Odyssey of Malt, Bourbon & Rye Whiskies
 
    
   Tristan a whisky eredetének nyomába indul, a desztillálás kivételes kínai úttörőivel kezdve, akik az orvosi ’aqua vitae’ (az élet vize) felfedezése előtt 2000 évvel is tevékenykedtek, egészen a mai whisky megjelenéséig.
Tudjon meg többet a whisky készítéséről, ismerje meg a malátázás varázsát, az ízek kialakulásának lépéseit és a hordóban érlelés ámulatba ejtő módszerét. A könyv fő fejezetében Tristan egy 56 lepárlóüzemen át vezető világkörüli útra visz, bemutatva azok figyelemre méltó sajátosságait, egyedi technikáikat és ízeiket, a tájképek fényképeivel kísérve, a Skót-felföldtől egészen Tennessee-ig. Ezek után kihasználhatja Tristan italkeverő készségeit néhány whisky ihlette koktéllal. Ez az érdekfeszítő és összefoglaló kiadvány vonzó lehet a tapasztalt whisky-szakértők és a kezdők számára egyaránt.
Termékinformációk
| Szerző: | Tristan Stephenson | 
| Kiadó: | Ryland Peters Small | 
| Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books | 
| Kiadás éve: | 2014 | 
| ISBN: | 9781849755627 | 
| Nyelv: | Angol | 
| Méretek: | 19 x 23.5 x 3.3 cm | 
| Súly: | 1.19 kg | 
| Oldalszám: | 288 | 
| Ár: | 6 890 Ft (6 562 + ÁFA) | 
| Státusz: | Raktáron | 
Keresés
Japanese Pickled Vegetables
 
          Tápanyagokban gazdag, olcsó és hihetetlenül ízletes – az egyszerű házi készítésű japán tsukemono (savanyúság) a mindennapi étkezés szerves részét képezi Japánban. Minden japán családnak megvannak a saját tsukemonó receptjei, amelyeket generációkon át öröklődnek.
Bachour Gastro
 
          Ebben a könyvben felfedezzük Antonio Bachour egyedi gasztronómiáját, 52 egyedi, eddig nem publikált alkotás révén.
A New Way to Bake
 
          Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
JAN - Laboratory of love
 
          Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
