Barion Pixel

Mokonuts - The Cookbook

Moko Hirayama and Omar Koreitem, with forewords by David Lebovitz and Dorie Greenspan


« Vissza | Szerzők: Moko Hirayama, Omar Koreitem | Új
  2025. június 20. 14:50

Mokonuts - The Cookbook

Alkossd újra Párizs egyik legkedveltebb éttermének eklektikus fogásait és meghitt hangulatát.


Képzeld el, hogy belépsz egy apró, nyüzsgő kávézóba Párizs szívében, ahol a frissen sült körtés lepény illata keveredik a lassan párolt bárány gazdag aromájával. Megérkeztél a Mokonuts-ba – egy étterembe, amelyhez foghatót nem találsz.

Moko Hirayama és Omar Koreitem, a Mokonuts mögött álló házaspár nem csupán séfek – ők kulináris mesemondók, gazdag, multikulturális háttérrel. Ételeik a közel-keleti melegség, a japán precizitás, a francia és olasz ízek, valamint az amerikai otthonosság ötvözetéből születnek, olyan fogásokat alkotva, amelyek egyszerre kifinomultak és könnyedén megközelíthetők.

A Mokonuts című könyv arra hívja az otthoni szakácsokat, hogy idézzék meg saját konyhájukban az étterem otthonos hangulatát. Az öt részre osztott könyv – Reggel, Előételek, Főételek, Kamra, és Édességek – száz ínycsiklandó receptet tár fel, melyek révén ez a nyüzsgő kis étterem felkerült a gasztronómiai térképre.

A könyv természetesen nem lenne teljes az étterem legendás kekszeinek receptjei nélkül, amelyek különleges ízpárosításaikról híresek, mint például a tahinis-fekete szezámmagos, az aosa kókuszos, illetve a rozsos-vörösáfonyás-étcsokoládés változatok.

A színes fotókkal és elgondolkodtató írásokkal teli, gyönyörűen megtervezett szakácskönyv tökéletesen megragadja mindazt, amitől a Mokonuts különleges: a kreativitást, a meleg vendégszeretetet, a globális szemléletet és a vendéglátás iránti tehetséget.

A szerzők:

Moko Hirayama és Omar Koreitem Michelin-csillagos és neves éttermekben szerezték tudásukat (többek közt a Ladurée, a Lucas Carton, a Restaurant Daniel, és Gordon Ramsay Savoy Grill éttermeiben), mielőtt 2015-ben megnyitották a Mokonuts-ot egy apró párizsi egységben. Moko Tokióban született, majd San Franciscóba költözött, míg Omar Libanonban született és Párizsban nőtt fel. Azóta világszerte részt vesznek kulináris eseményeken New Yorkban, New Orleansban, Los Angelesben, Európa-szerte és Mexikóban.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Moko Hirayama, Omar Koreitem
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 02.
ISBN: 9781837290062
Nyelv: Angol
Méretek: 20.5 x 27 x 2.9 cm
Súly: 1.3 kg
Oldalszám: 240
Ár: 15 890 Ft
(15 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Great American Burger Book

The Great American Burger Book

Amerika vezető Burger szakértőjének végleges útmutatója a legínycsiklandóbb hamburgerek elkészítéséhez – új és továbbfejlesztett receptekkel bővítve és frissítve


Szerzők: George Motz

Yogurt & Whey

Yogurt & Whey

A sokak által kedvelt The White Moustache Yogurt cég alapítójaként Homa Dashtaki ugyanazokat a hagyományos iráni joghurtkészítési módszereket alkalmazza, amelyeket családja generációk óta használ konyhájában. 


Szerzők: Homa Dashtaki

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


Aponiente - Ángel León

Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.


Szerzők: Ángel León