Barion Pixel

The Cacao Alphabet

Innovators in Fine Flavour Excellence For creative chefs to express their true nature


« Vissza | Szerzők: The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy
  2023. április 13. 17:56

The Cacao Alphabet

A séfek és kakaószakértők új alapműve a kakaóporok világáról. 


The Cacao Alphabet a kakaóporok új, hiánypótló referenciakötete, amelyet séfek és csokoládészakértők készítettek szakemberek számára.

A nagy sikerű The Pastry Alphabet folytatásaként a Cacao Barry séfjei és a Chocolate Academy™ szakértői (többek között Ciro Fraddanno, Philippe Marand, Ramon Morató, Lauren Van Haas, Julie Sharp, Dimitri Fayard, Martin Diez és Mark Tilling) osztják meg tapasztalataikat, inspirációikat és szakmai fogásaikat minden kakaópor-alapú recepttel kapcsolatban.

– Hogyan befolyásolja a kakaópor zsírtartalma az elkészült desszertet?

– Mi a titka a tökéletes francia csokoládés macaronhéjnak?

Mindezekre választ kapunk – és még sok minden másra is.

Első rész: Tudás és technológia

A könyv első fejezete mélyreható ismereteket nyújt erről a gyakran félreértett, ám sokrétű alapanyagról: a tiszta kakaóporról. Megismerhetjük a kakaópor különböző jellemzőit és azt, hogy ezek miként befolyásolják a végeredményt – legyen szó textúráról, ízről vagy megjelenésről.

Második rész: Receptgyűjtemény és alkalmazás

A receptfejezet segít a gyakorlati alkalmazásban: világos, egyszerűen követhető recepteken keresztül tanulhatjuk meg, mely kakaóport válasszuk a kívánt eredmény eléréséhez. A kakaópor ebben a könyvben nem mellékszereplő, hanem a desszertek főszereplője.

A receptek hat fő kategóriára oszlanak:

Kekszek és tészták

Italok

Krémek és mousse-ok

Fagylaltok és sorbet-k

Tészták

Egyéb felhasználások

Minden recepthez tartozik:

  • részletes leírás a készítményről
  • a legalkalmasabb kakaópor típus
  • elkészítési tippek
  • tudományos ajánlások
  • tárolási javaslatok
  • allergén- és diétás információk

A szakkönyv több mint 450 teszt eredményeinek felhasználásával készült, hogy segítsen a szakembereknek kiválasztani a tökéletes kakaóport bármilyen elképzelt textúrához és ízhez.

50+ recept – világos szerkezetben, szakmai magyarázatokkal

Mélyreható tippek és inspirációk a Cacao Barry séfjeitől és technikai szakértőitől

Teljes áttekintés a Cacao Barry legújabb kakaópor-kollekciójáról

Ez a kötet kötelező olvasmány minden modern cukrásznak, csokoládémesternek és gasztronómiai szakembernek, aki a kakaóporban nemcsak egy alapanyagot, hanem egy kreatív lehetőségekkel teli eszközt lát.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. április 17.
ISBN: 9788412571639
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 29.7 x 2.5 cm
Súly: 1.3 kg
Oldalszám: 168
Ár: 17 990 Ft
(17 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

La Grande Piccola Pasticceria

La Grande Piccola Pasticceria

Mi izgalmasabb, mint ahogy Alessandro Dalmasso életét szenteli az aprósüteményeknek, egy drága ékszerhez méltó értékkel felruházva őket, az alapanyagok, eszközök és technikák megválasztásától a kóstolásig.


Death & Co

Death & Co

A kortárs kézműves koktélmozgalom meghatározó kalauza a világ egyik legmagasabb rangú, a legtöbb kritika által dicsért és befolyásos bártól.


Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


The Complete Franklin Barbecue Collection Boxed Set - Franklin Barbecue, Franklin Steak, and Franklin Smoke

Új
The Complete Franklin Barbecue Collection Boxed Set - Franklin Barbecue, Franklin Steak, and Franklin Smoke

A marhaszegytől a steakig, az élő tűzön történő füstölésig – itt mindent megtalálsz, amit a hús elkészítéséről tudni érdemes. Ez a díszdobozos kiadás az austini Franklin Barbecue mögött álló, nagyra becsült tűzmester három ikonikus könyvének exkluzív puhakötésű változatát tartalmazza: Franklin Barbecue, Franklin Steak és Franklin Smoke.


Szerzők: Aaron Franklin