Barion Pixel

The Cacao Alphabet

Innovators in Fine Flavour Excellence For creative chefs to express their true nature


« Vissza | Szerzők: The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy
  2023. április 13. 17:56

The Cacao Alphabet

A séfek és kakaószakértők új alapműve a kakaóporok világáról. 


The Cacao Alphabet a kakaóporok új, hiánypótló referenciakötete, amelyet séfek és csokoládészakértők készítettek szakemberek számára.

A nagy sikerű The Pastry Alphabet folytatásaként a Cacao Barry séfjei és a Chocolate Academy™ szakértői (többek között Ciro Fraddanno, Philippe Marand, Ramon Morató, Lauren Van Haas, Julie Sharp, Dimitri Fayard, Martin Diez és Mark Tilling) osztják meg tapasztalataikat, inspirációikat és szakmai fogásaikat minden kakaópor-alapú recepttel kapcsolatban.

– Hogyan befolyásolja a kakaópor zsírtartalma az elkészült desszertet?

– Mi a titka a tökéletes francia csokoládés macaronhéjnak?

Mindezekre választ kapunk – és még sok minden másra is.

Első rész: Tudás és technológia

A könyv első fejezete mélyreható ismereteket nyújt erről a gyakran félreértett, ám sokrétű alapanyagról: a tiszta kakaóporról. Megismerhetjük a kakaópor különböző jellemzőit és azt, hogy ezek miként befolyásolják a végeredményt – legyen szó textúráról, ízről vagy megjelenésről.

Második rész: Receptgyűjtemény és alkalmazás

A receptfejezet segít a gyakorlati alkalmazásban: világos, egyszerűen követhető recepteken keresztül tanulhatjuk meg, mely kakaóport válasszuk a kívánt eredmény eléréséhez. A kakaópor ebben a könyvben nem mellékszereplő, hanem a desszertek főszereplője.

A receptek hat fő kategóriára oszlanak:

Kekszek és tészták

Italok

Krémek és mousse-ok

Fagylaltok és sorbet-k

Tészták

Egyéb felhasználások

Minden recepthez tartozik:

  • részletes leírás a készítményről
  • a legalkalmasabb kakaópor típus
  • elkészítési tippek
  • tudományos ajánlások
  • tárolási javaslatok
  • allergén- és diétás információk

A szakkönyv több mint 450 teszt eredményeinek felhasználásával készült, hogy segítsen a szakembereknek kiválasztani a tökéletes kakaóport bármilyen elképzelt textúrához és ízhez.

50+ recept – világos szerkezetben, szakmai magyarázatokkal

Mélyreható tippek és inspirációk a Cacao Barry séfjeitől és technikai szakértőitől

Teljes áttekintés a Cacao Barry legújabb kakaópor-kollekciójáról

Ez a kötet kötelező olvasmány minden modern cukrásznak, csokoládémesternek és gasztronómiai szakembernek, aki a kakaóporban nemcsak egy alapanyagot, hanem egy kreatív lehetőségekkel teli eszközt lát.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. április 17.
ISBN: 9788412571639
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 29.7 x 2.5 cm
Súly: 1.3 kg
Oldalszám: 168
Ár: 17 990 Ft
(17 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Ivan Ramen

Ivan Ramen

2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről. 


Szerzők: Ivan Orkin

Under Pressure

Under Pressure

Sous-Vide főzés = kulináris innováció. Ebben a forradalmi szakácskönyvben, Thomas Keller/ 3 Michelin csillagos chef: French Laundry, PerSe, Bouchon, Bouchon Bakery/ Amerika legelismertebb séfje, bebizonyítja, hogy a Sous-Vide technológia miért is az egyik legbiztosabb főzési módszer, mely magában foglalja a pontos, precíz főzési hőmérsékleteket és főzési időket.


Szerzők: Thomas Keller

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.


Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.