The Cacao Alphabet
Innovators in Fine Flavour Excellence For creative chefs to express their true nature

A séfek és kakaószakértők új alapműve a kakaóporok világáról.
The Cacao Alphabet a kakaóporok új, hiánypótló referenciakötete, amelyet séfek és csokoládészakértők készítettek szakemberek számára.
A nagy sikerű The Pastry Alphabet folytatásaként a Cacao Barry séfjei és a Chocolate Academy™ szakértői (többek között Ciro Fraddanno, Philippe Marand, Ramon Morató, Lauren Van Haas, Julie Sharp, Dimitri Fayard, Martin Diez és Mark Tilling) osztják meg tapasztalataikat, inspirációikat és szakmai fogásaikat minden kakaópor-alapú recepttel kapcsolatban.
– Hogyan befolyásolja a kakaópor zsírtartalma az elkészült desszertet?
– Mi a titka a tökéletes francia csokoládés macaronhéjnak?
Mindezekre választ kapunk – és még sok minden másra is.
Első rész: Tudás és technológia
A könyv első fejezete mélyreható ismereteket nyújt erről a gyakran félreértett, ám sokrétű alapanyagról: a tiszta kakaóporról. Megismerhetjük a kakaópor különböző jellemzőit és azt, hogy ezek miként befolyásolják a végeredményt – legyen szó textúráról, ízről vagy megjelenésről.
Második rész: Receptgyűjtemény és alkalmazás
A receptfejezet segít a gyakorlati alkalmazásban: világos, egyszerűen követhető recepteken keresztül tanulhatjuk meg, mely kakaóport válasszuk a kívánt eredmény eléréséhez. A kakaópor ebben a könyvben nem mellékszereplő, hanem a desszertek főszereplője.
A receptek hat fő kategóriára oszlanak:
Kekszek és tészták
Italok
Krémek és mousse-ok
Fagylaltok és sorbet-k
Tészták
Egyéb felhasználások
Minden recepthez tartozik:
- részletes leírás a készítményről
- a legalkalmasabb kakaópor típus
- elkészítési tippek
- tudományos ajánlások
- tárolási javaslatok
- allergén- és diétás információk
A szakkönyv több mint 450 teszt eredményeinek felhasználásával készült, hogy segítsen a szakembereknek kiválasztani a tökéletes kakaóport bármilyen elképzelt textúrához és ízhez.
50+ recept – világos szerkezetben, szakmai magyarázatokkal
Mélyreható tippek és inspirációk a Cacao Barry séfjeitől és technikai szakértőitől
Teljes áttekintés a Cacao Barry legújabb kakaópor-kollekciójáról
Ez a kötet kötelező olvasmány minden modern cukrásznak, csokoládémesternek és gasztronómiai szakembernek, aki a kakaóporban nemcsak egy alapanyagot, hanem egy kreatív lehetőségekkel teli eszközt lát.
Termékinformációk
Szerzők: | The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. április 17. |
ISBN: | 9788412571639 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21 x 29.7 x 2.5 cm |
Súly: | 1.3 kg |
Oldalszám: | 168 |
Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
In Search of Tea

Kísérje el az egyik legnagyobb teaszakértőt utazásain a világ legjobb tea fajtáinak felkutatásában.
Tartine Book No.3

A Tartine Book No. 3. az egyetlen könyv, ami lépésről-lépésre mutatja be, szövegekkel és folyamatokat megörökítő fotókkal, hogyan készítsünk teljes kiőrlésű kenyereket és a kedvenc Tartine péksütemények teljes kiőrlésű verzióit.
Greece: The Cookbook

A Greece - The Cookbook a modern görög konyha gazdag és lenyűgöző világának meghatározó műve.
Is This A Cookbook?

Nos, tele van Heston tipikusan zseniális, finom és ötletes receptjeivel, köztük zöld gazpacho, cékla és borsó saláta, quinoa zöldségekkel, marokkói pástétomok, kender panna cotta, banán és petrezselymes turmix, paradicsomos és kávés muffin, paszternák granola, rizsfagylalt, sherry ecetes posset, krikett ketchup, kakukkfüves és narancsos kombucha, nem feledkezve meg a popcorn csirkéről, igazi pattogatott kukoricával. Minden recept egyszerű, egyértelmű és teljesen megvalósítható.