Barion Pixel

The Cacao Alphabet

Innovators in Fine Flavour Excellence For creative chefs to express their true nature


« Vissza | Szerzők: The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy
  2023. április 13. 17:56

The Cacao Alphabet

A séfek és kakaószakértők új alapműve a kakaóporok világáról. 


The Cacao Alphabet a kakaóporok új, hiánypótló referenciakötete, amelyet séfek és csokoládészakértők készítettek szakemberek számára.

A nagy sikerű The Pastry Alphabet folytatásaként a Cacao Barry séfjei és a Chocolate Academy™ szakértői (többek között Ciro Fraddanno, Philippe Marand, Ramon Morató, Lauren Van Haas, Julie Sharp, Dimitri Fayard, Martin Diez és Mark Tilling) osztják meg tapasztalataikat, inspirációikat és szakmai fogásaikat minden kakaópor-alapú recepttel kapcsolatban.

– Hogyan befolyásolja a kakaópor zsírtartalma az elkészült desszertet?

– Mi a titka a tökéletes francia csokoládés macaronhéjnak?

Mindezekre választ kapunk – és még sok minden másra is.

Első rész: Tudás és technológia

A könyv első fejezete mélyreható ismereteket nyújt erről a gyakran félreértett, ám sokrétű alapanyagról: a tiszta kakaóporról. Megismerhetjük a kakaópor különböző jellemzőit és azt, hogy ezek miként befolyásolják a végeredményt – legyen szó textúráról, ízről vagy megjelenésről.

Második rész: Receptgyűjtemény és alkalmazás

A receptfejezet segít a gyakorlati alkalmazásban: világos, egyszerűen követhető recepteken keresztül tanulhatjuk meg, mely kakaóport válasszuk a kívánt eredmény eléréséhez. A kakaópor ebben a könyvben nem mellékszereplő, hanem a desszertek főszereplője.

A receptek hat fő kategóriára oszlanak:

Kekszek és tészták

Italok

Krémek és mousse-ok

Fagylaltok és sorbet-k

Tészták

Egyéb felhasználások

Minden recepthez tartozik:

  • részletes leírás a készítményről
  • a legalkalmasabb kakaópor típus
  • elkészítési tippek
  • tudományos ajánlások
  • tárolási javaslatok
  • allergén- és diétás információk

A szakkönyv több mint 450 teszt eredményeinek felhasználásával készült, hogy segítsen a szakembereknek kiválasztani a tökéletes kakaóport bármilyen elképzelt textúrához és ízhez.

50+ recept – világos szerkezetben, szakmai magyarázatokkal

Mélyreható tippek és inspirációk a Cacao Barry séfjeitől és technikai szakértőitől

Teljes áttekintés a Cacao Barry legújabb kakaópor-kollekciójáról

Ez a kötet kötelező olvasmány minden modern cukrásznak, csokoládémesternek és gasztronómiai szakembernek, aki a kakaóporban nemcsak egy alapanyagot, hanem egy kreatív lehetőségekkel teli eszközt lát.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. április 17.
ISBN: 9788412571639
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 29.7 x 2.5 cm
Súly: 1.3 kg
Oldalszám: 168
Ár: 17 990 Ft
(17 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

French Charcuterie at Home - Terrines, Rillettes, Saucisses, & Patés En Croûte

French Charcuterie at Home - Terrines, Rillettes, Saucisses, & Patés En Croûte

A híres párizsi Maison Verot-ból 89 hozzáférhető recept érkezik, amelyeket apa és fia, Gilles és Nicolas Vérot készítettek.


KitchenAid - The Cookbook

KitchenAid - The Cookbook

KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve. 


Bachour Gastro

Bachour Gastro

Ebben a könyvben felfedezzük Antonio Bachour egyedi gasztronómiáját, 52 egyedi, eddig nem publikált alkotás révén.


Szerzők: Antonio Bachour

The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

A modern cukrászat lenyűgöző, alapvető útmutatója. Francisco J. Migoya ebben a gyönyörű és átfogó cukrászkönyvében, a kortárs desszertek lényegi elemeit ismerteti olvasójával.