The Cacao Alphabet
Innovators in Fine Flavour Excellence For creative chefs to express their true nature

A séfek és kakaószakértők új alapműve a kakaóporok világáról.
The Cacao Alphabet a kakaóporok új, hiánypótló referenciakötete, amelyet séfek és csokoládészakértők készítettek szakemberek számára.
A nagy sikerű The Pastry Alphabet folytatásaként a Cacao Barry séfjei és a Chocolate Academy™ szakértői (többek között Ciro Fraddanno, Philippe Marand, Ramon Morató, Lauren Van Haas, Julie Sharp, Dimitri Fayard, Martin Diez és Mark Tilling) osztják meg tapasztalataikat, inspirációikat és szakmai fogásaikat minden kakaópor-alapú recepttel kapcsolatban.
– Hogyan befolyásolja a kakaópor zsírtartalma az elkészült desszertet?
– Mi a titka a tökéletes francia csokoládés macaronhéjnak?
Mindezekre választ kapunk – és még sok minden másra is.
Első rész: Tudás és technológia
A könyv első fejezete mélyreható ismereteket nyújt erről a gyakran félreértett, ám sokrétű alapanyagról: a tiszta kakaóporról. Megismerhetjük a kakaópor különböző jellemzőit és azt, hogy ezek miként befolyásolják a végeredményt – legyen szó textúráról, ízről vagy megjelenésről.
Második rész: Receptgyűjtemény és alkalmazás
A receptfejezet segít a gyakorlati alkalmazásban: világos, egyszerűen követhető recepteken keresztül tanulhatjuk meg, mely kakaóport válasszuk a kívánt eredmény eléréséhez. A kakaópor ebben a könyvben nem mellékszereplő, hanem a desszertek főszereplője.
A receptek hat fő kategóriára oszlanak:
Kekszek és tészták
Italok
Krémek és mousse-ok
Fagylaltok és sorbet-k
Tészták
Egyéb felhasználások
Minden recepthez tartozik:
- részletes leírás a készítményről
- a legalkalmasabb kakaópor típus
- elkészítési tippek
- tudományos ajánlások
- tárolási javaslatok
- allergén- és diétás információk
A szakkönyv több mint 450 teszt eredményeinek felhasználásával készült, hogy segítsen a szakembereknek kiválasztani a tökéletes kakaóport bármilyen elképzelt textúrához és ízhez.
50+ recept – világos szerkezetben, szakmai magyarázatokkal
Mélyreható tippek és inspirációk a Cacao Barry séfjeitől és technikai szakértőitől
Teljes áttekintés a Cacao Barry legújabb kakaópor-kollekciójáról
Ez a kötet kötelező olvasmány minden modern cukrásznak, csokoládémesternek és gasztronómiai szakembernek, aki a kakaóporban nemcsak egy alapanyagot, hanem egy kreatív lehetőségekkel teli eszközt lát.
Termékinformációk
Szerzők: | The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. április 17. |
ISBN: | 9788412571639 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21 x 29.7 x 2.5 cm |
Súly: | 1.3 kg |
Oldalszám: | 168 |
Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
French Charcuterie at Home - Terrines, Rillettes, Saucisses, & Patés En Croûte

A híres párizsi Maison Verot-ból 89 hozzáférhető recept érkezik, amelyeket apa és fia, Gilles és Nicolas Vérot készítettek.
KitchenAid - The Cookbook

KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve.
Bachour Gastro

Ebben a könyvben felfedezzük Antonio Bachour egyedi gasztronómiáját, 52 egyedi, eddig nem publikált alkotás révén.
The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

A modern cukrászat lenyűgöző, alapvető útmutatója. Francisco J. Migoya ebben a gyönyörű és átfogó cukrászkönyvében, a kortárs desszertek lényegi elemeit ismerteti olvasójával.