The Cacao Alphabet
Innovators in Fine Flavour Excellence For creative chefs to express their true nature
A séfek és kakaószakértők új alapműve a kakaóporok világáról.
The Cacao Alphabet a kakaóporok új, hiánypótló referenciakötete, amelyet séfek és csokoládészakértők készítettek szakemberek számára.
A nagy sikerű The Pastry Alphabet folytatásaként a Cacao Barry séfjei és a Chocolate Academy™ szakértői (többek között Ciro Fraddanno, Philippe Marand, Ramon Morató, Lauren Van Haas, Julie Sharp, Dimitri Fayard, Martin Diez és Mark Tilling) osztják meg tapasztalataikat, inspirációikat és szakmai fogásaikat minden kakaópor-alapú recepttel kapcsolatban.
– Hogyan befolyásolja a kakaópor zsírtartalma az elkészült desszertet?
– Mi a titka a tökéletes francia csokoládés macaronhéjnak?
Mindezekre választ kapunk – és még sok minden másra is.
Első rész: Tudás és technológia
A könyv első fejezete mélyreható ismereteket nyújt erről a gyakran félreértett, ám sokrétű alapanyagról: a tiszta kakaóporról. Megismerhetjük a kakaópor különböző jellemzőit és azt, hogy ezek miként befolyásolják a végeredményt – legyen szó textúráról, ízről vagy megjelenésről.
Második rész: Receptgyűjtemény és alkalmazás
A receptfejezet segít a gyakorlati alkalmazásban: világos, egyszerűen követhető recepteken keresztül tanulhatjuk meg, mely kakaóport válasszuk a kívánt eredmény eléréséhez. A kakaópor ebben a könyvben nem mellékszereplő, hanem a desszertek főszereplője.
A receptek hat fő kategóriára oszlanak:
Kekszek és tészták
Italok
Krémek és mousse-ok
Fagylaltok és sorbet-k
Tészták
Egyéb felhasználások
Minden recepthez tartozik:
- részletes leírás a készítményről
- a legalkalmasabb kakaópor típus
- elkészítési tippek
- tudományos ajánlások
- tárolási javaslatok
- allergén- és diétás információk
A szakkönyv több mint 450 teszt eredményeinek felhasználásával készült, hogy segítsen a szakembereknek kiválasztani a tökéletes kakaóport bármilyen elképzelt textúrához és ízhez.
50+ recept – világos szerkezetben, szakmai magyarázatokkal
Mélyreható tippek és inspirációk a Cacao Barry séfjeitől és technikai szakértőitől
Teljes áttekintés a Cacao Barry legújabb kakaópor-kollekciójáról
Ez a kötet kötelező olvasmány minden modern cukrásznak, csokoládémesternek és gasztronómiai szakembernek, aki a kakaóporban nemcsak egy alapanyagot, hanem egy kreatív lehetőségekkel teli eszközt lát.



Termékinformációk
| Szerzők: | The Lab by Cacao Barry, Chocolate Academy |
| Kiadó: | Vilbo Editores |
| Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Csokoládé / Chocolate |
| Kiadás éve: | 2023 |
| Forgalmazás kezdete: | 2023. április 17. |
| ISBN: | 9788412571639 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 21 x 29.7 x 2.5 cm |
| Súly: | 1.3 kg |
| Oldalszám: | 168 |
| Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
My Culinary Ikigai
Meghívás a Schloss Elmau csillagos konyhájába. Aki valaha is élvezte Christoph Rainer konyhaművészetét a Luce D'Oro ínyenc étteremben, az nem fogja egyhamar elfelejteni ezt a kulináris élményt.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
Bachour Gastro
Ebben a könyvben felfedezzük Antonio Bachour egyedi gasztronómiáját, 52 egyedi, eddig nem publikált alkotás révén.