Barion Pixel

The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta

by Andreas Papadakis


« Vissza | Szerzők: Andreas Papadakis
  2024. július 19. 17:38

The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta

Andreas Papadakis görög séf megnyitotta apró, kultikus melbourne-i tésztabárját, mert nem találta meg, azt, amit keresett: egy kivételes tál tésztát a legjobb alapanyagokból készítve, mely egész nap elérhető. 



Nyilvánvalóan rájött valamire, mert gyorsan terjedt a híre és hamarosan „tészta” emberek álltak be a sorba közelről s távolról.

Egy évtizeddel később Andreas több mint 80 receptet dokumentált, amelyek megtestesítik a Tipo 00 legjavát és az azt hajtó szellemiséget, és bemutatják, hogy a foglalás miért marad áhított dolog.

Az összes kedvenc itt van, a parmezánkrémes spárga raviolitól a fenyőgombás és fenyőmagos kakaós paccherin át a kacsás és vargányás ragus gnocchi-ig, a híresen finom tipomisu desszertig és mindenki kedvenc focacciájának gyors változatáig.
Plusz lasagne, leckék a tészta művészetéről, miért a spagetti (egyértelműen) a tészta királya... és még sok más. Az igazi tésztalisztről elnevezett étterem mindig is a jó ételekről, a közösségről, a kiváló borról és az igazi vendégszeretetről szólt. Ezt a Tipo 00 The Pasta Cookbook középpontjában is megtalálod.

Andreas Papadakis, a Szerző

A görög séf, Andreas Papadakis a játéka csúcsán volt, amikor elhagyta a fine dining világát, hogy lazább, szórakoztatóbb és megfizethetőbb megközelítést keressen az ételekhez.

Egy étterem, ahol a hangsúly éppúgy az alapanyagokon volt, mint a technikán. Rendkívül sok időt töltött kinti étkezéssel, és miután nem talált Melbourne-ben egy kiváló tál tésztát, amelyet nem egy drága, előkelő étteremben szolgáltak fel, látta, hogy a kirakós darabjai összeállnak.

Ez egy villanykörte villanásnyi pillanat volt, amely életre szóló hatásokat és élményeket világított meg – a gyermekkori krétai nyaraktól a szantorini és párizsi főzésekig, a rendszeres olaszországi utazásokig motorkerékpárjával, tésztaevésre és étteremvezetésre Új-Zélandon.

2014-ben nyitotta meg a melbourne-i Little Bourke Streeten található apró, tökéletesen megformált Tipo 00-at, a kritikusok és a népszerűség egy évtizede kitartott elismerésére (csak próbáljon meg foglalni!).
Hasonló sikerrel következtek az olasz hatású éttermei nyitása, az Osteria Ilaria és a Figlia.

Andreas még mindig motorozik, és még mindig iszonyatos mennyiségű tésztát fogyaszt, hálás azért, hogy minden nap azt csinálja, amit szeret, és szereti azt, amit csinál.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Andreas Papadakis
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Chef, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. július 19.
ISBN: 9781922616500
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 25.5 x 2.1 cm
Súly: 1.05 kg
Oldalszám: 232
Ár: 11 690 Ft
(11 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Cake Design Recipe - Congmom's Cake Diary

Cake Design Recipe - Congmom's Cake Diary

Különböző formájú torták bevonási és dekorációs technikái nyomócsövekkel, a tejszínhabos torták elkészítésének részletes folyamata, pont úgy, mint ahogy az író neves kurzusain is tanítják. Részletes magyarázatokkal, mint egy oktató videóban.


Szerzők: Jung Hayeon

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Rye Baker

The Rye Baker

Az igazi rozskenyér, amely az észak- és kelet európai étkezési kultúra középpontjában áll sokkal több, mint egy bolti szelíd kenyér. 


Soups, Salads, Sandwiches by Matty Matheson

Soups, Salads, Sandwiches by Matty Matheson

Valószínűleg evett egy levest, salátát vagy szendvicset az elmúlt napon (vagy talán mindhármat). Ez a trió sok étkezésnél szembe jön, de ritkán kapják meg a megérdemelt figyelmet – mostanáig. 


Szerzők: Matty Matheson