The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta
by Andreas Papadakis

Andreas Papadakis görög séf megnyitotta apró, kultikus melbourne-i tésztabárját, mert nem találta meg, azt, amit keresett: egy kivételes tál tésztát a legjobb alapanyagokból készítve, mely egész nap elérhető.
Nyilvánvalóan rájött valamire, mert gyorsan terjedt a híre és hamarosan „tészta” emberek álltak be a sorba közelről s távolról.
Egy évtizeddel később Andreas több mint 80 receptet dokumentált, amelyek megtestesítik a Tipo 00 legjavát és az azt hajtó szellemiséget, és bemutatják, hogy a foglalás miért marad áhított dolog.
Az összes kedvenc itt van, a parmezánkrémes spárga raviolitól a fenyőgombás és fenyőmagos kakaós paccherin át a kacsás és vargányás ragus gnocchi-ig, a híresen finom tipomisu desszertig és mindenki kedvenc focacciájának gyors változatáig.
Plusz lasagne, leckék a tészta művészetéről, miért a spagetti (egyértelműen) a tészta királya... és még sok más. Az igazi tésztalisztről elnevezett étterem mindig is a jó ételekről, a közösségről, a kiváló borról és az igazi vendégszeretetről szólt. Ezt a Tipo 00 The Pasta Cookbook középpontjában is megtalálod.
Andreas Papadakis, a Szerző
A görög séf, Andreas Papadakis a játéka csúcsán volt, amikor elhagyta a fine dining világát, hogy lazább, szórakoztatóbb és megfizethetőbb megközelítést keressen az ételekhez.
Egy étterem, ahol a hangsúly éppúgy az alapanyagokon volt, mint a technikán. Rendkívül sok időt töltött kinti étkezéssel, és miután nem talált Melbourne-ben egy kiváló tál tésztát, amelyet nem egy drága, előkelő étteremben szolgáltak fel, látta, hogy a kirakós darabjai összeállnak.
Ez egy villanykörte villanásnyi pillanat volt, amely életre szóló hatásokat és élményeket világított meg – a gyermekkori krétai nyaraktól a szantorini és párizsi főzésekig, a rendszeres olaszországi utazásokig motorkerékpárjával, tésztaevésre és étteremvezetésre Új-Zélandon.
2014-ben nyitotta meg a melbourne-i Little Bourke Streeten található apró, tökéletesen megformált Tipo 00-at, a kritikusok és a népszerűség egy évtizede kitartott elismerésére (csak próbáljon meg foglalni!).
Hasonló sikerrel következtek az olasz hatású éttermei nyitása, az Osteria Ilaria és a Figlia.
Andreas még mindig motorozik, és még mindig iszonyatos mennyiségű tésztát fogyaszt, hálás azért, hogy minden nap azt csinálja, amit szeret, és szereti azt, amit csinál.
Termékinformációk
Szerző: | Andreas Papadakis |
Kiadó: | Murdoch Books |
Kategória: | Chef, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. július 19. |
ISBN: | 9781922616500 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 25.5 x 2.1 cm |
Súly: | 1.05 kg |
Oldalszám: | 232 |
Ár: |
11 690 Ft (11 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Big Vegan Flavor - Techniques and 150 Recipes to Master Vegan Cooking

Egy úttörő és átfogó „vegán ízbiblia” – 150 kötelező recepttel – a Rainbow Plant Life vadul népszerű alkotójától.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.