The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta
by Andreas Papadakis

Andreas Papadakis görög séf megnyitotta apró, kultikus melbourne-i tésztabárját, mert nem találta meg, azt, amit keresett: egy kivételes tál tésztát a legjobb alapanyagokból készítve, mely egész nap elérhető.
Nyilvánvalóan rájött valamire, mert gyorsan terjedt a híre és hamarosan „tészta” emberek álltak be a sorba közelről s távolról.
Egy évtizeddel később Andreas több mint 80 receptet dokumentált, amelyek megtestesítik a Tipo 00 legjavát és az azt hajtó szellemiséget, és bemutatják, hogy a foglalás miért marad áhított dolog.
Az összes kedvenc itt van, a parmezánkrémes spárga raviolitól a fenyőgombás és fenyőmagos kakaós paccherin át a kacsás és vargányás ragus gnocchi-ig, a híresen finom tipomisu desszertig és mindenki kedvenc focacciájának gyors változatáig.
Plusz lasagne, leckék a tészta művészetéről, miért a spagetti (egyértelműen) a tészta királya... és még sok más. Az igazi tésztalisztről elnevezett étterem mindig is a jó ételekről, a közösségről, a kiváló borról és az igazi vendégszeretetről szólt. Ezt a Tipo 00 The Pasta Cookbook középpontjában is megtalálod.
Andreas Papadakis, a Szerző
A görög séf, Andreas Papadakis a játéka csúcsán volt, amikor elhagyta a fine dining világát, hogy lazább, szórakoztatóbb és megfizethetőbb megközelítést keressen az ételekhez.
Egy étterem, ahol a hangsúly éppúgy az alapanyagokon volt, mint a technikán. Rendkívül sok időt töltött kinti étkezéssel, és miután nem talált Melbourne-ben egy kiváló tál tésztát, amelyet nem egy drága, előkelő étteremben szolgáltak fel, látta, hogy a kirakós darabjai összeállnak.
Ez egy villanykörte villanásnyi pillanat volt, amely életre szóló hatásokat és élményeket világított meg – a gyermekkori krétai nyaraktól a szantorini és párizsi főzésekig, a rendszeres olaszországi utazásokig motorkerékpárjával, tésztaevésre és étteremvezetésre Új-Zélandon.
2014-ben nyitotta meg a melbourne-i Little Bourke Streeten található apró, tökéletesen megformált Tipo 00-at, a kritikusok és a népszerűség egy évtizede kitartott elismerésére (csak próbáljon meg foglalni!).
Hasonló sikerrel következtek az olasz hatású éttermei nyitása, az Osteria Ilaria és a Figlia.
Andreas még mindig motorozik, és még mindig iszonyatos mennyiségű tésztát fogyaszt, hálás azért, hogy minden nap azt csinálja, amit szeret, és szereti azt, amit csinál.
Termékinformációk
Szerző: | Andreas Papadakis |
Kiadó: | Murdoch Books |
Kategória: | Chef, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. július 19. |
ISBN: | 9781922616500 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 25.5 x 2.1 cm |
Súly: | 1.05 kg |
Oldalszám: | 232 |
Ár: |
11 690 Ft (11 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Hal, mindenestül

Josh Niland egy úttörő „tenger gyümölcsei szakács” könyvében teljesen új módszereket mutat be a halfőzés és sütés szinte minden aspektusára. A beszerzéstől a bontásig, a száraz érleléstől a hal szárításáig és minden egyéb kihívást jelentő kérdésre választ adva.
The Food of Sichuan

A teljesen átdolgozott és frissített kiadása Fuchsia Dunlop korszakalkotó könyvének, a Szecsúáni szakácsművészetről, 200 recepttel, lenyűgöző ételekkel és helymeghatározó fényképekkel.
The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.