Barion Pixel

The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta

by Andreas Papadakis


« Vissza | Szerzők: Andreas Papadakis
  2024. július 19. 17:38

The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta

Andreas Papadakis görög séf megnyitotta apró, kultikus melbourne-i tésztabárját, mert nem találta meg, azt, amit keresett: egy kivételes tál tésztát a legjobb alapanyagokból készítve, mely egész nap elérhető. 



Nyilvánvalóan rájött valamire, mert gyorsan terjedt a híre és hamarosan „tészta” emberek álltak be a sorba közelről s távolról.

Egy évtizeddel később Andreas több mint 80 receptet dokumentált, amelyek megtestesítik a Tipo 00 legjavát és az azt hajtó szellemiséget, és bemutatják, hogy a foglalás miért marad áhított dolog.

Az összes kedvenc itt van, a parmezánkrémes spárga raviolitól a fenyőgombás és fenyőmagos kakaós paccherin át a kacsás és vargányás ragus gnocchi-ig, a híresen finom tipomisu desszertig és mindenki kedvenc focacciájának gyors változatáig.
Plusz lasagne, leckék a tészta művészetéről, miért a spagetti (egyértelműen) a tészta királya... és még sok más. Az igazi tésztalisztről elnevezett étterem mindig is a jó ételekről, a közösségről, a kiváló borról és az igazi vendégszeretetről szólt. Ezt a Tipo 00 The Pasta Cookbook középpontjában is megtalálod.

Andreas Papadakis, a Szerző

A görög séf, Andreas Papadakis a játéka csúcsán volt, amikor elhagyta a fine dining világát, hogy lazább, szórakoztatóbb és megfizethetőbb megközelítést keressen az ételekhez.

Egy étterem, ahol a hangsúly éppúgy az alapanyagokon volt, mint a technikán. Rendkívül sok időt töltött kinti étkezéssel, és miután nem talált Melbourne-ben egy kiváló tál tésztát, amelyet nem egy drága, előkelő étteremben szolgáltak fel, látta, hogy a kirakós darabjai összeállnak.

Ez egy villanykörte villanásnyi pillanat volt, amely életre szóló hatásokat és élményeket világított meg – a gyermekkori krétai nyaraktól a szantorini és párizsi főzésekig, a rendszeres olaszországi utazásokig motorkerékpárjával, tésztaevésre és étteremvezetésre Új-Zélandon.

2014-ben nyitotta meg a melbourne-i Little Bourke Streeten található apró, tökéletesen megformált Tipo 00-at, a kritikusok és a népszerűség egy évtizede kitartott elismerésére (csak próbáljon meg foglalni!).
Hasonló sikerrel következtek az olasz hatású éttermei nyitása, az Osteria Ilaria és a Figlia.

Andreas még mindig motorozik, és még mindig iszonyatos mennyiségű tésztát fogyaszt, hálás azért, hogy minden nap azt csinálja, amit szeret, és szereti azt, amit csinál.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Andreas Papadakis
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Chef, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. július 19.
ISBN: 9781922616500
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 25.5 x 2.1 cm
Súly: 1.05 kg
Oldalszám: 232
Ár: 11 690 Ft
(11 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Spill The Beans

Spill The Beans

Koffeintartalmú túra, amely bemutatja a kávékultúra gazdagságát, a kávészemek történetét, történeteket és recepteket a világ minden tájáról.


Heritage et Creations

Heritage et Creations

Íme az Editions Bellouet Conseil, Jean Michel Perruchon MOF gyűjteményének legújabb tagja. Ez a könyv híd a hagyományos receptek, amiket kollégáink tanítottak és a tanáraik csapata által továbbfejlesztett változatai között.


Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.