The Forager Chef's Book of Flora
Recipes and Techniques for Edible Plants from Garden, Field, and Forest

A gyökértől a virágig – 180 recepttel és a szerző több mint 230 gyönyörű fényképével – fedezze fel a körülöttünk lévő ehető növényeket Alan Bergóval, miközben új kulináris utat tör meg!
A The Forager Chef's Book of Flora című könyvében megtalálja az egzotikumot és az ismerőst is.
Az elmúlt tizenöt évben a minnesotai séf, Alan Bergo Amerika egyik legizgalmasabb és legleleményesebb kulináris hangja lett, és milliók keresik az útmutatást rendkívül népszerű webhelyén és oktatóvideóin keresztül.
Bergo ötletes kulináris stílusát enciklopédikus kíváncsisága, valamint a vadon élő és a kultúrnövények iránti állandó, gyökértől virágig tartó szenvedélye határozza meg. Ahelyett, hogy megvárná az őszi tök beérését, Bergo lelkesen szüreteli korai hajtásait, virágait és fiatal zöldjét – holisztikus megközelítést alkalmazva a főzéshez a növény minden részével, és egyben rendkívüli új ízeket és textúrákat fedez fel útközben.
A Forager Chef's Book of Flora bemutatja, hogy a gyökerek, a szárak, a levelek és a magvak különböző tulajdonságainak és növekedési fázisainak megértését, vagy hogyan készítheti el az éretlen napraforgó fejét – valamint a közönséges zöldségek kevésbé használt részeit, mint a brokkoli vagy a padlizsán.
Társadalomként elfelejtettük ezt a fajta old-school tudást, beleértve a sok zseniális kulináris technikát, amelyek takarékosságból és szükségszerűségből fakadtak. Önmagunk és bolygónk érdekében itt az ideje, hogy emlékezzünk. És közben új ízeket tárhatunk fel a körülöttünk lévő bőséges tájból.
Termékinformációk
Szerző: | Alan Bergo |
Kiadó: | Chelsea Green Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Konyhakert / Kitchen Garden |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. január 29. |
ISBN: | 9781603589482 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 17.8 x 25.4 x 2 cm |
Súly: | 0.98 kg |
Oldalszám: | 277 |
Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”
The Pie Room

Fedezze fel a meghatározó pite-bibliát az önmagát pitetészta-deviánsnak tartó séftől és London pitekirályától, Calum Franklin-től.
Southern Ground

Úttörő túra a déli kézműves pékségekben, több mint 75 gazdag receptettel, a déli, hideg-kővel őrölt lisztmozgalom egyik vezetőjétől.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.