Barion Pixel

The French Laundry, Per Se

Thomas Keller


« Vissza | Szerzők: Thomas Keller
  2020. augusztus 01. 16:28

The French Laundry, Per Se

Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét. 


Thomas Keller (The French Laundry / Per Se) éttermeinek konyháit közös filozófia köti össze – amelyek egyedülállóak a fine dining étkezés világában. Az ötletek oda-vissza ugrálnak a kreativitás, a tudás, az innováció, a kiválóság táncán. Ez egy kapcsolat, amely az együttműködés leginkább a megtestesítője és az egész nagyobb, mint a részek összessége, és mindezt a French Laundry és Per Se konyháján készítik, aprólékos részleteket adva 70 szeretett különleges fogásnak. Mesterkurzus, a mai kortárs főzési színvonalon.
Megtanuljuk a dehidratáló használatát a gyümölcsök és zöldségek ízének és textúrájának fokozására, ropógosok készítését. A konyhában keletkező hulladék korlátozása érdekében a zöldségek erjesztését, mártások ízének mélyítésére.

És ez az elengedhetetlen Keller-tulajdonság, hogy egy klasszikusat elővegyen és újra feltalálja azt: mint például a francia hagymalevest gomba esszenciával, marha pofával, Comté mousse-al, vagy a klasszikus crème brûlée, melyet krémes fagylattal és ropogós cukor tuile-el ábrázoltak a karamellizált bevonat utánozására.
További 40 olyan recept is megtalálható, amelyek az otthoni főzés fokozását szolgálják. Néhány alapvető recept, mint például a beurre manié és a béchamel legjobb verziói, és más szokatlanabbak, köztük a ramen leves (más néven a Super Stock).

És végül technikai megjegyzésekkel, a gazdálkodókról és a beszállítókról szóló történetekkel, valamint Thomas Keller kinyilatkoztató esszéivel - „A mosogatógép tanulságai”, zárul. 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Thomas Keller
Kiadó: Workman Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9781579658496
Nyelv: Angol
Méretek: 27.9 x 27.9 x 4.2 cm
Súly: 2.6 kg
Oldalszám: 400
Ár: 22 990 Ft
(21 895 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Healthier, lighter, and tastier pastry book

Healthier, lighter, and tastier pastry book

Jordi Bordas receptkönyvével megtanulhatod, hogyan készíthetsz egészségesebb, könnyebb és ízletesebb cukrászsütemények egész gyűjteményét. A reggelitől a snack-ig, különböző textúrájú tortákig, desszertekig, tarte-ig és elviteles tortákig. Alakítsa át ezt a különleges alkalmat egy lehetőséggé, hogy élvezze és vigyázzon önmagára.


Szerzők: Jordi Bordas

Green Fire

Green Fire

Francis Mallmann argentin grillmester. A Seven Fires és a Mallmann on Fire szerzője, az élőtűzzel történő főzés ősi stílusáról ismert – és egészen a közelmúltig. a zöldségeket fűszerként vagy köretként kezelte.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury

Break! by Eric Ortuno

Break! by Eric Ortuno

Sablé, ostyatekercs, leveles tészta, aprósütemény, ropogós, keksz, carquinyolis (katalán keksz), ostya, speculoos keksz, baklava, linzer, cigarellos, grissini: Mi a közös ezekben a különlegességekben? Nos, eltörnek, szuggesztív hangot adnak ki, olyan ropogást, amely finom textúrájukról árulkodik. Ez az angol „break” szó első jelentése.


Szerzők: Eric Ortuño