The French Laundry, Per Se
Thomas Keller
Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét.
Thomas Keller (The French Laundry / Per Se) éttermeinek konyháit közös filozófia köti össze – amelyek egyedülállóak a fine dining étkezés világában. Az ötletek oda-vissza ugrálnak a kreativitás, a tudás, az innováció, a kiválóság táncán. Ez egy kapcsolat, amely az együttműködés leginkább a megtestesítője és az egész nagyobb, mint a részek összessége, és mindezt a French Laundry és Per Se konyháján készítik, aprólékos részleteket adva 70 szeretett különleges fogásnak. Mesterkurzus, a mai kortárs főzési színvonalon.
Megtanuljuk a dehidratáló használatát a gyümölcsök és zöldségek ízének és textúrájának fokozására, ropógosok készítését. A konyhában keletkező hulladék korlátozása érdekében a zöldségek erjesztését, mártások ízének mélyítésére.
És ez az elengedhetetlen Keller-tulajdonság, hogy egy klasszikusat elővegyen és újra feltalálja azt: mint például a francia hagymalevest gomba esszenciával, marha pofával, Comté mousse-al, vagy a klasszikus crème brûlée, melyet krémes fagylattal és ropogós cukor tuile-el ábrázoltak a karamellizált bevonat utánozására.
További 40 olyan recept is megtalálható, amelyek az otthoni főzés fokozását szolgálják. Néhány alapvető recept, mint például a beurre manié és a béchamel legjobb verziói, és más szokatlanabbak, köztük a ramen leves (más néven a Super Stock).
És végül technikai megjegyzésekkel, a gazdálkodókról és a beszállítókról szóló történetekkel, valamint Thomas Keller kinyilatkoztató esszéivel - „A mosogatógép tanulságai”, zárul.




Termékinformációk
| Szerző: | Thomas Keller |
| Kiadó: | Workman Publishing |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2020 |
| ISBN: | 9781579658496 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 27.9 x 27.9 x 4.2 cm |
| Súly: | 2.6 kg |
| Oldalszám: | 400 |
| Ár: |
24 990 Ft (23 800 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Coffee Dictionary
A kávé A-tól Z-ig, a termesztéstől és pörköléstől a készítésig és kóstolásig. Egy A-Z-ig terjedő összefoglaló mindenről, amit tudnod kell a kávéról, egy bajnok barista-tól elsőkézből. A kávé népszerűbb, mint valaha – és komplexebb is.
Kräuter Tanja Grandits
Tanja Grandits, az aromakonyha mestere 140 új receptet mutat be könyvében, amelyben kinyilvánítja az ízgazdagságát és a fűszernövények színes és sokszínű világának minden árnyalatát.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.