The French Laundry, Per Se
Thomas Keller
Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét.
Thomas Keller (The French Laundry / Per Se) éttermeinek konyháit közös filozófia köti össze – amelyek egyedülállóak a fine dining étkezés világában. Az ötletek oda-vissza ugrálnak a kreativitás, a tudás, az innováció, a kiválóság táncán. Ez egy kapcsolat, amely az együttműködés leginkább a megtestesítője és az egész nagyobb, mint a részek összessége, és mindezt a French Laundry és Per Se konyháján készítik, aprólékos részleteket adva 70 szeretett különleges fogásnak. Mesterkurzus, a mai kortárs főzési színvonalon.
Megtanuljuk a dehidratáló használatát a gyümölcsök és zöldségek ízének és textúrájának fokozására, ropógosok készítését. A konyhában keletkező hulladék korlátozása érdekében a zöldségek erjesztését, mártások ízének mélyítésére.
És ez az elengedhetetlen Keller-tulajdonság, hogy egy klasszikusat elővegyen és újra feltalálja azt: mint például a francia hagymalevest gomba esszenciával, marha pofával, Comté mousse-al, vagy a klasszikus crème brûlée, melyet krémes fagylattal és ropogós cukor tuile-el ábrázoltak a karamellizált bevonat utánozására.
További 40 olyan recept is megtalálható, amelyek az otthoni főzés fokozását szolgálják. Néhány alapvető recept, mint például a beurre manié és a béchamel legjobb verziói, és más szokatlanabbak, köztük a ramen leves (más néven a Super Stock).
És végül technikai megjegyzésekkel, a gazdálkodókról és a beszállítókról szóló történetekkel, valamint Thomas Keller kinyilatkoztató esszéivel - „A mosogatógép tanulságai”, zárul.




Termékinformációk
| Szerző: | Thomas Keller |
| Kiadó: | Workman Publishing |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2020 |
| ISBN: | 9781579658496 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 27.9 x 27.9 x 4.2 cm |
| Súly: | 2.6 kg |
| Oldalszám: | 400 |
| Ár: |
24 990 Ft (23 800 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Finding Fire
A Finding Fire a tűzzel való főzésről szól. Az új borítóval frissített változat annak a történetét meséli el, ahogy az Egyesült Királyságban tanult séf, Lennox Hastie megtanulta a tűz nyelvét és használatának művészetét.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
The Bacon Bible
A bacon Peter Sherman sarkcsillaga. 2014-ben nyitotta meg a BarBacon-t, egy bacon tematikájú gastropubot New York Cityben, ami pillanatok alatt gazdasági és közönségsiker lett, és Sherman a világ bacon-gurujává is vált sokak szemében.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.