Barion Pixel

The Sommelier Prep Course - Second Edition

An Introduction to the Wines, Beers, and Spirits of the World


« Vissza | Szerzők: Michael Gibson | Új
  2025. szeptember 17. 13:28

The Sommelier Prep Course - Second Edition

Illusztrált, holisztikus bevezetés a bor, a sör és a szeszes italok világába, nyersanyagokkal, gyártási folyamatokkal, stílusokkal, régiókkal és egyebekkel kapcsolatos információkkal.


Közérthető nyelvezettel és gazdag illusztrációval készült The Sommelier Prep Course a világ minden tájáról nyújt naprakész információkat borokról, sörökről és szeszes italokról, valamint erjesztett italokról, mint a sake, a mézsör (mead) és a cider. A könyv bemutatja az egyes italok történetét, kitér azok előállítására és gyártására, a különféle fajtákra és stílusokra, valamint az ételpárosításokra. Részletes térképeket és ábrákat is tartalmaz, hogy az olvasó átfogóbb képet kapjon a témáról.

A kötet erős tanulási segédanyagokat kínál a diákok számára, többek között ismétlő kérdéseket, kulcsfogalmakat, térképeket, mintaborcímkéket és kiejtési útmutatót több mint 1200 szakkifejezéssel. Az átdolgozott, második kiadás új tartalmakkal bővült, így többek között a fenntartható mezőgazdaságról, a változatos talajtípusokról, a különleges termékek előállítási technikáiról, az európai bortörvényekről, további kóstolási jegyzetekről és történelmi összefüggésekről nyújt információt.

A The Sommelier Prep Course az író kiterjedt oktatói pályafutásának tananyagára épül, amelyet a Le Cordon Bleu College of Culinary Arts intézményben szerzett tapasztalataira alapozva fejlesztett ki.

A bor története, a legfontosabb szőlőfajták, a viniculture és a viticulture, valamint a világ legjelentősebb bortermelő országainak részletes bemutatása.
A szeszes italok és erjesztett italok részletes ismertetése, beleértve a sört és a sake-t, a gyártási technológiákat, nyersanyagokat, főbb stílusokat és ízprofilokat.
Költségszámítás, árképzés, értékesítés, marketing és borkezelés, a kiegyensúlyozott borlap összeállítása és az asztali szerviz.

Lépésről lépésre bemutatott útmutató a borkóstoláshoz és az érzékszervi elemzéshez, valamint ennek alkalmazása professzionális környezetben.
Itallal kapcsolatos technikai ismeretek és globális sokszínűség, továbbá a leggyakrabban felmerülő kérdések az egyes italok és fajták kapcsán.
A vendéglátóipari képzések hallgatói, a minősítést megszerezni kívánó szakemberek, illetve mindazok számára, akik szeretnék jobban megérteni az alkoholos italok világát, a The Sommelier Prep Course kiváló, könnyen megközelíthető tanulási forrás, amely szilárd tudásalapot biztosít borokról, sörökről, szeszes italokról és még sok másról.

A szerzőről
Michael Gibson az Egyesült Államok egyik legnagyobb alkoholelosztó vállalatánál dolgozik product data leadpozícióban. Pályafutása során többféle pozíciót töltött be az italiparban, többek között a Le Cordon Bleu College of Culinary Arts (Scottsdale) intézményben a Wine & Spirits vezető oktatójaként, egy butik borforgalmazó vállalat ügyvezető igazgatójaként, több vendéglátóhely italigazgatójaként, valamint több éven át sörfőzőmesterként (Brewmaster). Gibson úr több bor- és szeszesital-tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyeket olyan szervezetektől szerzett, mint a Court of Master Sommeliers és a Society of Wine Educators.

Tartalmi index:
1. A bor alapjai: erjesztés, szőlő és a bor íze
2. A bor rövid története
3. Viticulture: a szőlőtermesztés művészete és tudománya
4. Viniculture: a borkészítés művészete és tudománya
5. Borszőlő fajták
6. Étel és bor párosítás
7. Borkóstolás és érzékszervi elemzés
8. A boranalízis alkalmazása
9. A bor világa: európai és Európán kívüli borok
10. Franciaország borai
11. Olaszország borai
12. Spanyolország borai
13. Németország borai
14. Portugália borai
15. Ausztria, Görögország, Magyarország és más európai régiók borai
16. Az Egyesült Államok borai
17. Ausztrália borai
18. Új-Zéland borai
19. Chile borai
20. Argentína borai
21. Dél-Afrika borai
22. Feltörekvő bortermelő régiók a világban
23. Sör és sörfőzés
24. Ale, Lager és sörstílusok
25. Sake, cider és mézsör (mead)
26. Szeszes italok és lepárlás
27. Fontos szeszesital-stílusok
28. Italszerviz és tárolás
29. Italértékesítés és borlapok

Függelékek
A. Válaszkulcsok
B. Kiejtési útmutatók
Tartalmi mutató 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Michael Gibson
Kiadó: John Wiley and Sons
Kategória: Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Sommelier, Bor / Wine, Bartender / Cocktail, Sör / Beer, Nyelv - Angol / English Books, Felszolgálás technika / Service
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 17.
ISBN: 9781394277391
Nyelv: Angol
Méretek: 18.6 x 23.2 x 2.6 cm
Súly: 1.04 kg
Oldalszám: 528
Ár: 16 890 Ft
(16 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

One week with Yann Duytsche

One week with Yann Duytsche

A tekintélyes francia mester, Yann Duytsche egy teljes hétre invitál műhelyébe (Dolç, Barcelona, Spanyolország). Azoknak a fő alkotásoknak a gyűjteménye ez, amik Duytsche műhelyében készülnek nap mint nap; ezek alaposan letesztelt és kipróbált, igaz és valós termékek, nem csak azért mert technikailag is működnek, hanem mert megfeleltek a legmagasabb elvárásoknak is: a vásárlók ízlésének.


Szerzők: Yann Duytsche

BAU.STEINE

BAU.STEINE

Christian Bau, a háromcsillagos ’Victor’s Fine Dining by Christian Bau’ étterem séfje negyedik, rendkívüli kulináris tehetségének emléket állító szakácskönyvét adja ki. Bau önmaga mottóját követi munkásságán keresztül – ’Vagy szenvedéllyel csináld a dolgokat, vagy sehogy.’ Bau egy sokszorosan kitüntetett séf egyedi látásmóddal. 


Szerzők: Christian Bau

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Sourdough Panettone and Viennoiserie

Sourdough Panettone and Viennoiserie

Egy átfogó értekezés az édes kovászos tésztákról, amelyeket természetes kovásszal erjesztettek. A szakkönyv három fő részre oszlik: elmélet, gyakorlat és receptek.