The Sommelier Prep Course - Second Edition
An Introduction to the Wines, Beers, and Spirits of the World

Illusztrált, holisztikus bevezetés a bor, a sör és a szeszes italok világába, nyersanyagokkal, gyártási folyamatokkal, stílusokkal, régiókkal és egyebekkel kapcsolatos információkkal.
Közérthető nyelvezettel és gazdag illusztrációval készült The Sommelier Prep Course a világ minden tájáról nyújt naprakész információkat borokról, sörökről és szeszes italokról, valamint erjesztett italokról, mint a sake, a mézsör (mead) és a cider. A könyv bemutatja az egyes italok történetét, kitér azok előállítására és gyártására, a különféle fajtákra és stílusokra, valamint az ételpárosításokra. Részletes térképeket és ábrákat is tartalmaz, hogy az olvasó átfogóbb képet kapjon a témáról.
A kötet erős tanulási segédanyagokat kínál a diákok számára, többek között ismétlő kérdéseket, kulcsfogalmakat, térképeket, mintaborcímkéket és kiejtési útmutatót több mint 1200 szakkifejezéssel. Az átdolgozott, második kiadás új tartalmakkal bővült, így többek között a fenntartható mezőgazdaságról, a változatos talajtípusokról, a különleges termékek előállítási technikáiról, az európai bortörvényekről, további kóstolási jegyzetekről és történelmi összefüggésekről nyújt információt.
A The Sommelier Prep Course az író kiterjedt oktatói pályafutásának tananyagára épül, amelyet a Le Cordon Bleu College of Culinary Arts intézményben szerzett tapasztalataira alapozva fejlesztett ki.
A bor története, a legfontosabb szőlőfajták, a viniculture és a viticulture, valamint a világ legjelentősebb bortermelő országainak részletes bemutatása.
A szeszes italok és erjesztett italok részletes ismertetése, beleértve a sört és a sake-t, a gyártási technológiákat, nyersanyagokat, főbb stílusokat és ízprofilokat.
Költségszámítás, árképzés, értékesítés, marketing és borkezelés, a kiegyensúlyozott borlap összeállítása és az asztali szerviz.
Lépésről lépésre bemutatott útmutató a borkóstoláshoz és az érzékszervi elemzéshez, valamint ennek alkalmazása professzionális környezetben.
Itallal kapcsolatos technikai ismeretek és globális sokszínűség, továbbá a leggyakrabban felmerülő kérdések az egyes italok és fajták kapcsán.
A vendéglátóipari képzések hallgatói, a minősítést megszerezni kívánó szakemberek, illetve mindazok számára, akik szeretnék jobban megérteni az alkoholos italok világát, a The Sommelier Prep Course kiváló, könnyen megközelíthető tanulási forrás, amely szilárd tudásalapot biztosít borokról, sörökről, szeszes italokról és még sok másról.
A szerzőről
Michael Gibson az Egyesült Államok egyik legnagyobb alkoholelosztó vállalatánál dolgozik product data leadpozícióban. Pályafutása során többféle pozíciót töltött be az italiparban, többek között a Le Cordon Bleu College of Culinary Arts (Scottsdale) intézményben a Wine & Spirits vezető oktatójaként, egy butik borforgalmazó vállalat ügyvezető igazgatójaként, több vendéglátóhely italigazgatójaként, valamint több éven át sörfőzőmesterként (Brewmaster). Gibson úr több bor- és szeszesital-tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyeket olyan szervezetektől szerzett, mint a Court of Master Sommeliers és a Society of Wine Educators.
Tartalmi index:
1. A bor alapjai: erjesztés, szőlő és a bor íze
2. A bor rövid története
3. Viticulture: a szőlőtermesztés művészete és tudománya
4. Viniculture: a borkészítés művészete és tudománya
5. Borszőlő fajták
6. Étel és bor párosítás
7. Borkóstolás és érzékszervi elemzés
8. A boranalízis alkalmazása
9. A bor világa: európai és Európán kívüli borok
10. Franciaország borai
11. Olaszország borai
12. Spanyolország borai
13. Németország borai
14. Portugália borai
15. Ausztria, Görögország, Magyarország és más európai régiók borai
16. Az Egyesült Államok borai
17. Ausztrália borai
18. Új-Zéland borai
19. Chile borai
20. Argentína borai
21. Dél-Afrika borai
22. Feltörekvő bortermelő régiók a világban
23. Sör és sörfőzés
24. Ale, Lager és sörstílusok
25. Sake, cider és mézsör (mead)
26. Szeszes italok és lepárlás
27. Fontos szeszesital-stílusok
28. Italszerviz és tárolás
29. Italértékesítés és borlapok
Függelékek
A. Válaszkulcsok
B. Kiejtési útmutatók
Tartalmi mutató
Termékinformációk
Szerző: | Michael Gibson |
Kiadó: | John Wiley and Sons |
Kategória: | Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Sommelier, Bor / Wine, Bartender / Cocktail, Sör / Beer, Nyelv - Angol / English Books, Felszolgálás technika / Service |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. szeptember 17. |
ISBN: | 9781394277391 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.6 x 23.2 x 2.6 cm |
Súly: | 1.04 kg |
Oldalszám: | 528 |
Ár: |
16 890 Ft (16 086 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Quality Meats

Kolbász, szalámi, bacon és egy szárazon érlelt, füstölt szegy: minden bevált és igazi klasszikus, amely választ ad arra a kérdésre, hogyan lehet hosszabb ideig eltartani, tovább menni, ízesebbé tenni a húst. De egyes húsok sokkal jobb ízűek, mint mások, és ennek oka van: minőségi húsok és minőségi receptek.
Cocktail Codex

A bestseller és műfajmeghatározó Death & Co koktélkönyv íróinak új kiadványa, a Cocktail Codex egy alapmű az italkeverés mesterségéről. A könyv, az írók egyedülálló ’root cocktails’ megközelítését alkalmazva olyan eszközt ad az italkeverők kezébe tudásszinttől függetlenül, ami segít megérteni és elkészíteni és a klasszikusokat és egyedi koktélokat improvizálni.
The Chef's Garden

Egy megközelíthető, átfogó kalauz a zöldségek modern világához, a különleges zöldségek egyik vezető termesztőjétől. Az Erie-tó partjaihoz közel áll egy szerény kezdetekkel rendelkező családi farm, ami a különleges zöldségek legnevesebb termelője az Egyesült Államokban.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.