Barion Pixel

The Spanish Mediterranean Islands Cookbook

by Jeff Koehler


« Vissza | Szerzők: Jeff Koehler
  2025. április 25. 17:42

The Spanish Mediterranean Islands Cookbook

Fedezze fel Spanyolország Baleár-szigeteinek – Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera – változatos konyháját 155 autentikus otthoni főzési recept segítségével.


A spanyol mediterrán partvidék közelében fekvő Baleár-szigetek természeti szépségükről híresek, gasztronómiájukat mégis nagyrészt alábecsülték. Ez a hangulatos receptgyűjtemény a szigetcsoport családi konyháiba, kávézóiba és piacaira kalauzolja el az olvasókat, feltárva a régió földrajza által formált, jellegzetes kulináris örökséget.

A szigetek legkedveltebb ételei a helyi termékeket, az ismerős mediterrán alapanyagokat – olívaolaj és fokhagyma, rizs és friss hal –, valamint a generációkon át öröklődő, ötletes főzési módszereket ünneplik. A menorcai stílusú töltött padlizsántól, a spenóttal és mángolddal sült halon, a tintahallal és articsókával sült fekete rizsen és az erdei gombákkal készült sertéshúson át a sült fügéig, mandulás sütikig és Formentera leghíresebb desszertjéig, a friss mentás sajttortáig a könyv receptjei édes és sós klasszikusokat egyaránt tartalmaznak.

A finom ételek bősége mellett a neves szerző, Jeff Koehler élénk, rövid esszéket mutat be, amelyek kiemelik a kulináris hagyományokat, mint például a heti falusi piacok és a Szent Márton-napi ünnepségek; a helyi alapanyagokat, beleértve a pácolt kolbászokat és a paradicsomlekvárt; és az alapvető technikákat, például a tökéletes sofregit elkészítését. Az ételekről és a helyi tájakról készült gyönyörű fotókkal illusztrált The Spanish Mediterranean Islands Cookbook megragadja a világ egyik legelbűvölőbb úti céljának lényegét.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jeff Koehler
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. június 12.
ISBN: 9781838669492
Nyelv: Angol
Méretek: 20.5 x 27 x 3 cm
Súly: 1.46 kg
Oldalszám: 352
Ár: 13 990 Ft
(13 324 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Dessert Game

The Dessert Game

A Masterchef Dessert fenegyereke és az ikonikus sydney-i desszertközpont, a Koi társalapítója, Reynold Poenormo debütáló művével, a The Dessert Game-el a szakácskönyvek világába ágazott. Személyes anekdotákat sző az első generációs bevándorlóként Ausztráliában felnövekvőről, bonyolult, részletes útmutatásokkal a festői desszertalkotások tökéletesítéséhez, amelyeknek ő a szinonimája.


Csokoládé - Ferrandi Paris

Csokoládé - Ferrandi Paris

Ez a könyv - a világhírű professzionális kulináris szakiskola Ferrandi Paris cukrászoknak szóló oktatókönyve, mely tartalmazza az iskola teljes csokoládé tanfolyamának anyagát, mely átfogóan bemutatja a csokoládé technikákat, a temperálástól kezdve egészen a dekoratív virágok készítéséig, vagy olyan receptekig, mint az Opera, vagy az olvadós csokoládétorta.


Bake With Benoit Blin

Bake With Benoit Blin

Fejlessze sütési készségeit, ismerje meg a zseniális sütés építőköveit, és tanulja meg a Benoit bolondbiztos receptjeihez használható alapvető technikákat.


Szerzők: Benoit Blin

Meat

Meat

Olyan időkben, amikor figyelmesebbeknek kell lennünk a húsfogyasztásunkkal kapcsolatban, ez a mérföldkőnek számító kiadvány a legfontosabb hozzávalót adja a kezünkbe: a tudást. A Meat: The Ultimate Companion-t úgy tervezték, hogy átvezessen a hús világán, a tenyésztők, a hentesek és a legjobb szakácsok szemein keresztül és segítsen megválaszolni néhány kérdést, amit azelőtt tennél fel, mielőtt húst vásárolsz.