The Spanish Mediterranean Islands Cookbook
by Jeff Koehler
Fedezze fel Spanyolország Baleár-szigeteinek – Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera – változatos konyháját 155 autentikus otthoni főzési recept segítségével.
A spanyol mediterrán partvidék közelében fekvő Baleár-szigetek természeti szépségükről híresek, gasztronómiájukat mégis nagyrészt alábecsülték. Ez a hangulatos receptgyűjtemény a szigetcsoport családi konyháiba, kávézóiba és piacaira kalauzolja el az olvasókat, feltárva a régió földrajza által formált, jellegzetes kulináris örökséget.
A szigetek legkedveltebb ételei a helyi termékeket, az ismerős mediterrán alapanyagokat – olívaolaj és fokhagyma, rizs és friss hal –, valamint a generációkon át öröklődő, ötletes főzési módszereket ünneplik. A menorcai stílusú töltött padlizsántól, a spenóttal és mángolddal sült halon, a tintahallal és articsókával sült fekete rizsen és az erdei gombákkal készült sertéshúson át a sült fügéig, mandulás sütikig és Formentera leghíresebb desszertjéig, a friss mentás sajttortáig a könyv receptjei édes és sós klasszikusokat egyaránt tartalmaznak.
A finom ételek bősége mellett a neves szerző, Jeff Koehler élénk, rövid esszéket mutat be, amelyek kiemelik a kulináris hagyományokat, mint például a heti falusi piacok és a Szent Márton-napi ünnepségek; a helyi alapanyagokat, beleértve a pácolt kolbászokat és a paradicsomlekvárt; és az alapvető technikákat, például a tökéletes sofregit elkészítését. Az ételekről és a helyi tájakról készült gyönyörű fotókkal illusztrált The Spanish Mediterranean Islands Cookbook megragadja a világ egyik legelbűvölőbb úti céljának lényegét.







Termékinformációk
| Szerző: | Jeff Koehler |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2023 |
| Forgalmazás kezdete: | 2023. június 12. |
| ISBN: | 9781838669492 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 20.5 x 27 x 3 cm |
| Súly: | 1.46 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
13 990 Ft (13 324 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Revolution in Pastry
Forradalom a cukrászatban. Legkelendőbb, előző szakkönyvével, a „Tradition in Evolution – Art and Science in Pastry” (Hagyomány fejlődésben – Művészet és tudomány a cukrászatban) című kötettel Leonardo Di Carlo egy innovatív, tudományos és kreatív megközelítést mutatott be, megkérdőjelezve és racionalizálva a laboratóriumi munkamódszert és gondolkodást.
BAU.STEINE
Christian Bau, a háromcsillagos ’Victor’s Fine Dining by Christian Bau’ étterem séfje negyedik, rendkívüli kulináris tehetségének emléket állító szakácskönyvét adja ki. Bau önmaga mottóját követi munkásságán keresztül – ’Vagy szenvedéllyel csináld a dolgokat, vagy sehogy.’ Bau egy sokszorosan kitüntetett séf egyedi látásmóddal.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.