Barion Pixel

The World Atlas of Coffee 3rd edition

From beans to brewing – coffees explored, explained and enjoyed


« Vissza | Szerzők: James Hoffmann | Új
  2025. szeptember 10. 16:20

The World Atlas of Coffee 3rd edition

Részletes útmutató a kávétermelés dinamikus világához James Hoffmann tollából, aki a Sunday Times sikerlistás How to Make the Best Coffee at Home (Hogyan készítsük el a legjobb kávét otthon) című könyv szerzője. Mindenkinek, aki szeretne többet tudni a kávéról, annak csodálatos árnyalatairól és lehetőségeiről, ez a könyv kihagyhatatlan. 


A kibővített és teljesen frissített 3-ik kiadás új fejezeteket tartalmaz a koffeinmentesítésről és a „steep and release” kávékészítő eszközökről, valamint bemutat további említésre méltó származási helyeket is, például Ausztráliát, Japánt és Puerto Ricót.

A kávé soha nem volt még olyan jó, vagy olyan izgalmas, mint napjainkban. A kávétermelők több fajtához és technikához férnek hozzá, mint valaha, és mi, fogyasztók is részesülhetünk ebből a tudásból, hogy mindig a lehető legjobb kávét ihassuk. A kávé származási helye, a betakarítás módja, a pörkölési folyamat, valamint a felhasznált víz minősége – mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják az ital ízét.

A világbajnok barista és kávészakértő James Hoffmann ezeket a kulcsfontosságú tényezőket vizsgálja: a kávéfajtákat, a terroir hatását, a betakarítás és feldolgozás módját, a pörkölési eljárásokat, egészen addig, hogy a kávészemekből miként készül maga az ital.
Országról országra – Bolíviától Zambiáig – James bemutatja az adott termőterület legfontosabb jellemzőit és azokat a módszereket, amelyek meghatározzák az ott termelt kávé minőségét. Útközben mindent megtudhatunk az eszpresszógép fejlődéstörténetétől kezdve egészen addig, hogy miért jelent rossz hírt a szupermarketek kávéinak „erősségi skálája”.

Ez az első könyv, amely több mint 35 ország kávétermelését tárja fel, olyan ismereteket összefoglalva, amelyeket korábban soha nem publikáltak a kávéiparon kívül.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: James Hoffmann
Kiadó: Mitchell Beazley Octopus
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Sommelier, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 09.
ISBN: 9781784729868
Nyelv: Angol
Méretek: 19.6 x 25.8 x 2.6 cm
Súly: 1.24 kg
Oldalszám: 288
Ár: 11 290 Ft
(10 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Break! by Eric Ortuno

Break! by Eric Ortuno

Sablé, ostyatekercs, leveles tészta, aprósütemény, ropogós, keksz, carquinyolis (katalán keksz), ostya, speculoos keksz, baklava, linzer, cigarellos, grissini: Mi a közös ezekben a különlegességekben? Nos, eltörnek, szuggesztív hangot adnak ki, olyan ropogást, amely finom textúrájukról árulkodik. Ez az angol „break” szó első jelentése.


Szerzők: Eric Ortuño

Koji Alchemy

Koji Alchemy

A Koji Alchemy az első könyv, ami a kojival - A GOMBA, ami a szójaszósz, miso, mirin, sake, jiang, douchi, amazake, makgeolli, meju, tapai és sok más a Japán konyha alapját adó hozzávaló ízletes, umami ízeiért felelős - erjesztett ételek folyamatainak, koncepcióinak és receptjeinek van szentelve.


Koji Alchemy

Koji Alchemy

A Koji Alchemy az első könyv, ami a kojival - A GOMBA, ami a szójaszósz, miso, mirin, sake, jiang, douchi, amazake, makgeolli, meju, tapai és sok más a Japán konyha alapját adó hozzávaló ízletes, umami ízeiért felelős - erjesztett ételek folyamatainak, koncepcióinak és receptjeinek van szentelve.


JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.